Bardzo się cieszę że już jesteś z nami
Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja was nie rozumiem :P jak można spać tylko 3 godziny :P ja to muszę wyspać się zawze porządnnie - minimum 8
- chyba że jest sesja - ale to później odsypiam :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Witam Halinko, ja też sie cieszę że już mogę być z Wami ;:25eukomis pisze:Witam Gabrysiu miło mi, że z twoim laptusiem wszystko w porządku i że jesteś już z nami pozdrawiam Halina.
Bogusiu u mnie wszystko w porządku, a na działce nie byłam i nie wiem jak tam jest.bogusia177 pisze:Co tam słychać u naszej Gabrysi ,jakie nowości w ogrodzie:P
Ale zaraz się wybieram i potem zdam relację co się dzieje w ogrodzie.
Jolciu Ty naprawdę jesteś nocno - rannym markiem. Podziwiam Cię.
Karolku są dwa wyjścia: albo Jolci wystarczy te kilka godzin, albo jej niewygodnie w łóżku z jej M.( może za bardzo wymagający) i woli nasze Forum.k-c pisze:ja was nie rozumiem :P jak można spać tylko 3 godziny :P ja to muszę wyspać się zawze porządnnie - minimum 8- chyba że jest sesja - ale to później odsypiam :P
- Gabriela

No i jestem po wypadzie na działkę. Jakoś do mnie ta wiosna idzie bardzo wolno, nie wiem czy nie zasłużyłam na nią, czy jeszcze naprawdę jest czas. Myślę że raczej to drugie
A to co się "wychyliło" z ziemi, nie pokazuję krokusów, narcyzów i tulipanów bo te są chyba u wszystkich.
Przebiśniegi

orlik i oczywiście chwaściory

jakiś wilczomlecz - nie znam nazwy

dzwonek ale też nie pamiętam nazwy - och ty sklerozo!

ciemiernik - pąków ma dużo, ale będzie pięknie!

no i bratki też się już budzą, mają coraz więcej pąków

Na razie tyle, na dalsze zdjęcia znowu trzeba poczekać jakiś czas, a na pociechę coś co już było ;:25

A to co się "wychyliło" z ziemi, nie pokazuję krokusów, narcyzów i tulipanów bo te są chyba u wszystkich.
Przebiśniegi

orlik i oczywiście chwaściory

jakiś wilczomlecz - nie znam nazwy

dzwonek ale też nie pamiętam nazwy - och ty sklerozo!

ciemiernik - pąków ma dużo, ale będzie pięknie!

no i bratki też się już budzą, mają coraz więcej pąków

Na razie tyle, na dalsze zdjęcia znowu trzeba poczekać jakiś czas, a na pociechę coś co już było ;:25

- Gabriela

Dzięki Izuniu. A z roślinką trafiłaś, to jest właśnie bodziszek cuchnący, sprawdziłam i to jest tochatte pisze:I ja się cieszę Gabrysiu, ze mozesz już być z nami![]()
Piękne zdjęcia! A wiosna już się chyba nie wycofa ? W każdym razie wszyscy mamy taką nadzieję!
Ta roslinka, o którą pytałaś, to moze być bodziszek cuchnący.
- Gabriela

Tak Reniu zimuje w gruncie i co ciekawe, wypuszcza liście jesienią i są takie przez cała zimę. Wiosną oczywiście wychodzą następne i potem kwiat.reniazt pisze:Gabrysiu u ciebie znalazłam informacje i zdjęcie tej roślinki o nazwie:
arum italicum-obrazek - czy ta roślinka u ciebie zimuje w gruncie? Pytam, bo ja ja mam od ubiegłego sezonu, ale przechowuję w domu. Bałam się, że jak posadze w ogrodzie na stałe - to ją zmarnuję.
Nie wiem czy tak ma być ale u mnie tak jest.
Po kwitnieniu liście zamierają, aby jesienią znowu się zazieleniło.