Leśne ranczo nad wodą I.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą I.

Post »

Madziu dziś byłam na działce i przyszam zapytać czy to czasem nie za wcześnie na takie rzeczy ;:202 ?
ObrazekObrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu Ty zdolna bestio jaki piękny wazon sama zrobiłaś ;:215 Wiesz...ja zawsze żałuję ścinać róże do wazonu.
Może jak ich jeszcze trochę posadzę to nie będzie mi żal?
Pastella taka jest,nie kwitnie zachwycająco.Nie pamiętam,czy masz Mariatheresa? Jeśli chcesz zobaczyć porządne kwitnienie to kup własnie ją.Ja zamierzam doklepać do zamówienia Baronesse, którą chwalą dziewczyny ;:333
Pamiętam jak Grace swego czasu w pierwszym roku słabła mi w gruncie z dnia na dzień.No nie mogłam jej stracić,tania nie była i tak mi się jej żal zrobiło ;:224 Wykopałam,spryskałam Asahi,pożałowałam jaka jest chora i czekałam ;:65
Jaka była moja radość,kiedy zaczęła jak ta głupia wypuszczać odnogi :heja I to jest właśnie ta nagroda i to co daje mi radość:)
Daj swoim różyczkom czas....ta różyczka ognista na stoliku co to za cudo? Emilie Guillot?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dorotko na żurawki nie narzekam. Mało tego, większość rośnie u mnie w pełnym słońcu. Świetnie sobie dają radę. Oprócz Solar Elipse. Ta od dwóch sezonów nie urosła a jak byłam ostatnio na działce to cienia po niej nie zobaczyłam. Pewnie wypadła :(.
Moniczko w takim razie cierpliwie czekam na spektakl Pomponelki. :uszy
Soniu no tak, mnie też żal ścinać. Ale jak sobie czasami myślę, że muszę wyjechać i nie zobaczę swoich kwiatków to czasami kilka zabieram ze sobą do domu. A jak jestem na urlopie to właśnie ścinam do wazonu na taras. Czasami róże, czasami poluchy. Co mi w ręce wpadnie. No i co w danej chwili kwitnie :). Czytałam o żurawkach u Ciebie. Tak, mogę stwierdzić że moje sobie całkiem nieźle radzą. Pastella ładniejsza jest u forumek. U mnie taka zwyczajna. Może w tym roku pokaże coś więcej?
Lucynko marudzę, marudzę. Ale tyle rozmów z tymi moimi różanymi gadami przeprowadzam, że muszą się słuchać i poprawiać swoje błędy. Nie po to na nie chucham i dmucham żeby sobie w kulki leciały. A róż zwyczajnych mogłabym wymienić więcej. Ale nic o nich nie piszę jeszcze, czekam do kolejnego sezonu. Jak się nie poprawią to dopiero je obsmaruję 8-) 8-) .
Mati dzięki, spróbuję posłuchać.
Kasiu Artemis jest naprawdę wdzięczny. Jak tylko masz miejsce, to zamawiaj 2 krzaczki. Będziesz miała bukietów że hohoh.. na wiązanki ślubne możesz sprzedawać. Nie, no żartuję. Ale on naprawdę już w pierwszym roku tak potrafi cudować. Może nie w pierwszym kwitnieniem, ale jesienią to już przechodzi samego siebie. Kolejnej wiosny za to, jest już cały biały. No i oczywiście nie jest problematyczny.
Ewcia właśnie o Tobie myślałam dzisiaj. Jak tam na działce? Na powojnikach takie rzeczy już z dwa tyg temu zaobserwowałam. Nie na wszystkich ale na niektórych sztukach tak. Poczuły bestyjki trochę słonka i szaleją. Czekam niecierpliwie aż przymrozki ustąpią i chcę je podciąć. Żeby się bidulki na darmo nie produkowały.
Aniu akurat kanka wyszła średnio. Tu na zdjęciu już po deszczach. Trochę wyblakła. Ale zamiast leżakować nieprzydatna to na wazon do takich większych kwiatów się nadaje idealnie. Marie nie mam, ale myślę o niej już od dawna. Chyba muszę się zaopatrzyć w to Asahi wreszcie. Różyczka na stoliku to Emilien. Dobrze poznałaś. Mówię Ci, ona potrafi tak dawać po oczach... Domek mam jak wiesz, po drugiej stronie stawu. A ona rośnie pod burtą z tujami (za stawem). W każdym razie daleko od domku. No rzuca się tak z daleka że hoho. Nawet małż się nią zachwyca. A ja, jak wstaję to biegnę szybko ją obejrzeć. Czasami jeszcze w piżamie. Tak mnie ta róża cieszy. A nie była wpisywana na żadną listę chciejstw. Od tak ją kupiłam bo mi się na stronie spodobała.

Muszę zrobić dwa takie postumenty na działce. Jeden niziutki a drugi taki około 70 cm. Poradźcie z czego ładnie by wyglądał? Początkowo chciałam wymurować z kamieni niewielkich. Ale pomyślałam, że część kamienna jest po drugiej stronie stawu. To już tutaj tego nie będę wprowadzała. Przyszedł pomysł na klinkier. Ale czy to będzie ładnie wyglądało? No nie wiem...sama nie wiem. Rozważałam też kupne, białe. Ale nie jestem przekonana czy to do końca w moim guście.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Najlepiej by było chyba drewniany,z działką by się stopiło.
Biały kamień będzie mocno przykuwać wzrok,klinkier się w działkę nie wpasuje-dużo drewna masz i staw,będzie odstawać.
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

A jak kamień, to taki jaki występuje w okolicy na dziko.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati drewno to by wyszła chyba taka wielka skrzynka. Nie... nie pasuje. Wprowadzam trochę elementów żeliwnych. Ta podstawa musi być taka, żeby sprawiała wrażenie mocnej. No i z gustem. Sama nie wiem... kostkę mam przed domkiem i przed altaną. Może i ten klinkier..qrczę ale coś mi w tym nie pasuje. Jeden ma być pod zegar słoneczny. A ten niziutki ( tak z 15-20 cm pod poidło dla ptaków).
Asia w kamień po tej stronie nie chciałabym za mocno wchodzić. Obrzeża z kamienia mam po drugiej stronie stawu. Tu gdzieś tam kamienie się przewijają ale tak delikatnie.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu a może zwykła stara cegła. Moim zdaniem do drewna i do kamienia by pasowała.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też mi się tak wydaje. Ale niestety nie wiem, czy taką starą cegłę zdobędę. Muszę mieć alternatywę. Chyba zostaje zwykła cegła.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Madziulka a może zamiast murować kamienia to lepiej jeden a konkretny kamolec :D

Obrazek
Ten mój co prawda nie jest największy ale pod poidełko ...większa część jest wkopana w ziemię bo chciałam zrównać go z resztą :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jest super sprawa, nawet idea mi się bardzo podoba na jakieś mniejsze ozdoby. Chciałabym jednak, aby ten zegar był widoczny. Nie jest jakiś ogromny. Dlatego pomyślałam, że dobrze mu będzie na jakimś słupku.

Bucik już jest zdecydowanie za mały, żeby tu stać. Pomyślałam, że tutaj wstawię ten zegar. Na wysokości tak około 70 cm. A drugi (ten mniejszy) będzie stał gdzieś koło karmnika. I na nim poidło.
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

cyma2704 pisze:Madziu a może zwykła stara cegła. Moim zdaniem do drewna i do kamienia by pasowała.
Najlepsza ;:215
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Może jakiś pieniek? Las niedaleko, to może by pasowało.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Świetne miejsce wybrałaś!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Bardzo ładne miejsce ;:333
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Madziu jak coś to muruj i nie słuchaj tych co mówią, że wystarczy położyć kamień na kamieniu. Ja skalniaka nie murowałam i teraz zaczyna mi się rozjeżdżać i musze poprawiać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”