Na niektórych liliowcach od Ciebie widziałam pędy kwiatostanowe. Nie mogę się doczekać, co z nich wyrośnie.
Zakątek na Debowym
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek na Debowym
Aniu, dzięki Twoim zdjęciom, posadziłam u siebie Chippendale i już częściowo otworzyła pierwszy kwiat. Cudna jest z tym bogatym wnętrzem
. Moja Louisa Odier ma dopiero małe pączki. Chyba nawet Eden ją wyprzedzi, jeżeli się nagle nie zmobilizuje.
Na niektórych liliowcach od Ciebie widziałam pędy kwiatostanowe. Nie mogę się doczekać, co z nich wyrośnie.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej
Zajrzałam tu z ciekawości, można?
Kwiat na pierwszym zdjęciu urzekł mnie kolorami.
Twoja Louise Odier zwaliła mnie z nóg...
Piękna, kwitnie jak oszalała.
Kupiłam w tym roku podobną ale bez oznaczonej nazwy więc może to być cokolwiek ;)
Wyjdzie lub nie wyjdzie.
Uwielbiam te pełne róże.
Zajrzałam tu z ciekawości, można?
Kwiat na pierwszym zdjęciu urzekł mnie kolorami.
Twoja Louise Odier zwaliła mnie z nóg...
Piękna, kwitnie jak oszalała.
Kupiłam w tym roku podobną ale bez oznaczonej nazwy więc może to być cokolwiek ;)
Wyjdzie lub nie wyjdzie.
Uwielbiam te pełne róże.
-
asia124
- 200p

- Od: 31 lip 2013, o 03:51
Róża flammentanz piękna
Miałam kiedyś plan zrobienia pergoli w wejściu do ogrodu zamiast zwykłej furtki i posadzeniu jej, ale na obecną chwilę musi to zostać w dalekosiężnych planach
Miałam kiedyś plan zrobienia pergoli w wejściu do ogrodu zamiast zwykłej furtki i posadzeniu jej, ale na obecną chwilę musi to zostać w dalekosiężnych planach
Pozdrawiam Asia 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Pięknie. Wspaniałe kwitnienia róż- moje marzenie, mało realne bo róże nie przepadają za mną
Kwitnie tylko pnąca czerwona i właśnie zaczyna swój spektakl ;)
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Cudowne róże , nawet czuję jak pachną.
Kolejny liliowiec, u mnie na razie te pomarańczowe,najwcześniejsze pachnące.
Uwielbiam kwiaty pęcherznicy złotej i czerwonej bo pięknie kontrastują z rośliną.
Parzydła rządzą a hosta Sum taka ogromna i dostojna, no i muszę pochwalić Ville de Lyon też go kocham.

Uwielbiam kwiaty pęcherznicy złotej i czerwonej bo pięknie kontrastują z rośliną.
Parzydła rządzą a hosta Sum taka ogromna i dostojna, no i muszę pochwalić Ville de Lyon też go kocham.
A mi się mózg wyłącza od tych śliczności
A to Twoja działka,czy w tym domku mieszkasz?
A to Twoja działka,czy w tym domku mieszkasz?
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Róże Flammentanz i Sympathie wyglądają tak samo - nie potrafię ich odróżnić!
LO jest piękna! Ja swoją w tym roku mocno przycięłam i jest niska, ale za to ma mnóstwo kwiatów.
LO jest piękna! Ja swoją w tym roku mocno przycięłam i jest niska, ale za to ma mnóstwo kwiatów.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ten rok zdecydowanie należy do LO. U wszystkich forumek kwitnie ona nadzwyczaj pięknie. I u Ciebie też się spisała. Oby moja też tak wyglądała, choć jest tegoroczna.
Ville de Lyon piękny ma kolorek. Tak mi się u Ciebie podobał w zeszłym roku że i ja go zapragnęłam.
Ville de Lyon piękny ma kolorek. Tak mi się u Ciebie podobał w zeszłym roku że i ja go zapragnęłam.
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ależ znów miałam zaległości u Ciebie
no ale wszystko nadrobione, oczy nasycone pięknymi widokami z Twojej działeczki
teraz będę już na bieżąco ją podziwiać 
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, znów czarujesz tym Kaiserem, jakby nie było wszystkie powojniki są śliczne, ale ten w szczególności przyciąga uwagę
, iryski, dyptam, parzydło wszystko śliczne, no i oczywiście róże
, jejku ależ rozrósła się Louise Odier, jeśli ona osiąga aż takie rozmiary to coś czuję, że w niedługim czasie czeka mnie wysadzanie wszystkiego co w pobliżu niej, tylko ciekawa jestem gdzie 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dorotko350 W tym roku ja też jestem bardzo zadowolona z Louise Odier.Stworzyła piękny krzaczek.I bały w kwiatach.Może na drugi rok jeszcze wyżej ja przyciąć ???
Róża Louise Odier- czaruje w dalszym ciągu
Flammentanz bardzo ładna, tylko szkoda,że nie powtarza kwitnienia:)
Chippendale rozkwiała i inne też.Z wielka niecierpliwością czekam na kwiaty tych nowych posadzonych jesienią
ASK_anulla-Aniu Dzięki forum zobaczyłam gdzieś Chippendale i zachorowałam na nią.Potem na inne.I dokupiłam jeszcze. Czekam na kwiaty Edenki też
U mnie też na niektórych liliowcach są juz paczki.znowu będzie kolorowo i pięknie
Moje n liliowce nie wszystkie kwitły.Może w tym roku pokażą kwiatuchy już wszystkie
Będę zaglądać do ciebie i zobaczę , co tez trafiło ci się ode mnie
witch-Aguś witaj!Oczywiście zapraszam jeszcze .Louise Odier rzeczywiście piękna.I jeszcze pięknie pachnie
Ja też lubię te pełne róże.Dlatego w ubiegłym roku trochę ich jeszcze dokupiłam.
asia124-Asiu róże są cudne.
Uwielbiam je wszystkie
Świetny pomysł obsadzeniem różami pergoli w wejściu do ogrodu .Myślę,że to marzenie warto zrealizować
Ja mam podobnie
kropelka-Mariolu ;Pashmina2006-Madziu Ja na początku założyłam różankę.I tak rosło z 11 róż.Ale dopiero 2 lata temu zachciało mi się pełnych i więcej róż.I dokupiła.Mi sie jak nie udaję,To próbuję dalej
Lo cudny.A Ville de Lyon faktycznie bardzo ciekawy powonik
stasia_ogrod-Stasiu; Tulap-Mateuszu Jest tak dużo kwitnień róże, powojniki, lilie zaczynają i całe reszcze iinnych.Cudny czas - cieszy i to bardzo.Dni długie przyje,mne wieczory.Tylko doba za krótka na wszystko
Tak mieszkam już w tym domku.Ale i w mieście też mam miszkanko..I trochę tu , trochę na Dębowym pomieszkuję
.
Annar13-Aniu Ja mam na pergoli właśnie z jednej strony Flammentanz, a z drugiej Sympathie .Faktycznie sa bardzo podobne.Jedna ma środek z pręcikami białymi.a druga z żółtymi
Z Lo i ja jestem bardzo, bardzo zadowolona.Ale czekam na nowe kwitnienia nowych róż
tesia39-Teresko Witaj.Dziękuje za miłe słowa.
ilona2715 Kaiser sam czaruję.Cudny powojnik,Cieszę się bardzo,że go zobaczyłam w sklepie.I oczywiście , nie mogłam takiej okazji przegapić tylko kupić go
Louise Odier

Rodendron

Flammentanz

Róża Chippendale i LO obok

Róża Louise Odier- czaruje w dalszym ciągu
Flammentanz bardzo ładna, tylko szkoda,że nie powtarza kwitnienia:)
Chippendale rozkwiała i inne też.Z wielka niecierpliwością czekam na kwiaty tych nowych posadzonych jesienią
ASK_anulla-Aniu Dzięki forum zobaczyłam gdzieś Chippendale i zachorowałam na nią.Potem na inne.I dokupiłam jeszcze. Czekam na kwiaty Edenki też
U mnie też na niektórych liliowcach są juz paczki.znowu będzie kolorowo i pięknie
Będę zaglądać do ciebie i zobaczę , co tez trafiło ci się ode mnie
witch-Aguś witaj!Oczywiście zapraszam jeszcze .Louise Odier rzeczywiście piękna.I jeszcze pięknie pachnie
Ja też lubię te pełne róże.Dlatego w ubiegłym roku trochę ich jeszcze dokupiłam.
asia124-Asiu róże są cudne.
Świetny pomysł obsadzeniem różami pergoli w wejściu do ogrodu .Myślę,że to marzenie warto zrealizować
kropelka-Mariolu ;Pashmina2006-Madziu Ja na początku założyłam różankę.I tak rosło z 11 róż.Ale dopiero 2 lata temu zachciało mi się pełnych i więcej róż.I dokupiła.Mi sie jak nie udaję,To próbuję dalej
Lo cudny.A Ville de Lyon faktycznie bardzo ciekawy powonik
stasia_ogrod-Stasiu; Tulap-Mateuszu Jest tak dużo kwitnień róże, powojniki, lilie zaczynają i całe reszcze iinnych.Cudny czas - cieszy i to bardzo.Dni długie przyje,mne wieczory.Tylko doba za krótka na wszystko
Tak mieszkam już w tym domku.Ale i w mieście też mam miszkanko..I trochę tu , trochę na Dębowym pomieszkuję
Annar13-Aniu Ja mam na pergoli właśnie z jednej strony Flammentanz, a z drugiej Sympathie .Faktycznie sa bardzo podobne.Jedna ma środek z pręcikami białymi.a druga z żółtymi
Z Lo i ja jestem bardzo, bardzo zadowolona.Ale czekam na nowe kwitnienia nowych róż
tesia39-Teresko Witaj.Dziękuje za miłe słowa.
ilona2715 Kaiser sam czaruję.Cudny powojnik,Cieszę się bardzo,że go zobaczyłam w sklepie.I oczywiście , nie mogłam takiej okazji przegapić tylko kupić go
Louise Odier

Rodendron

Flammentanz

Róża Chippendale i LO obok

- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, Twój Louise Odier cudowny
I pokrój krzewu i ilość kwiatów super
Ta różę posadziłam dopiero tej wiosny i coś niestety, nie może się pozbierać... Kwiatów to chyba w tym roku nie zobaczę
Ale niech tam, oby się dobrze ukorzeniła, to może w przyszłym roku wynagrodzi
A co to za piękność masz pustaczkową? Tą z owadem?
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Aneczko, Twoja Chippendale jakby ciemniejsza... Czy rośnie w pełnym słońcu, czy ma trochę cienia? Moja na patelni i tylko pierwszego dnia kwiat ma bardziej wyrazisty kolor, a już następnego jest cała pastelowa.
Liliowiec cytrynowy i u mnie zakwitł. Muszę go bardziej wyeksponować, bo teraz rośnie wepchnięty pomiędzy jeżówki.
Liliowiec cytrynowy i u mnie zakwitł. Muszę go bardziej wyeksponować, bo teraz rośnie wepchnięty pomiędzy jeżówki.
Pozdrawiam, Anna.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Elwi-Eluś LO jest cudny, jestem nim zachwycona ,że taki ładny krzaczorek stworzył.I jak pachnie
I ty doczekasz się ładnego krzaczka.Moja posadzona była na wiosnę ubiegłego roku.T a pustaczkowa to dzika , pospolita, za siatką rośnie
ASK_anulla-Aniu Mój Chippendale rośnie na słońcu.Jak wszystkie róze, też na patelni,Innego miejsca nie mam.Ale LO trochę go w tym roku kryje
Zaglądałam do ciebie ,ale liliowca cytrynowego nie znalazłam.ciekawa jestem jaki to ???

Hostusie

LO

RHAPSODY IN BLUE - pierwszy raz kwitnie .To z jesiennych nasadzeń

I ty doczekasz się ładnego krzaczka.Moja posadzona była na wiosnę ubiegłego roku.T a pustaczkowa to dzika , pospolita, za siatką rośnie
ASK_anulla-Aniu Mój Chippendale rośnie na słońcu.Jak wszystkie róze, też na patelni,Innego miejsca nie mam.Ale LO trochę go w tym roku kryje
Zaglądałam do ciebie ,ale liliowca cytrynowego nie znalazłam.ciekawa jestem jaki to ???

Hostusie

LO

RHAPSODY IN BLUE - pierwszy raz kwitnie .To z jesiennych nasadzeń

- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Pięknie Louise komponuje z innymi kwiatami
Cudne orliki i kolekcja host
Cudne orliki i kolekcja host