Co do ścieżki to ja też się skłaniam do drewnianych placków, z kamyczków nawet M zrezygnował bo Was tu podczytuje
Trzy rabatki adamanny
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Trzy rabatki adamanny
Bardzo dziękuję za wszystkie wpisy
koza kupiona kilka ładnych lat temu w wiejskim sklepie GS za niewielkie pieniądze i musze przyznać że robotę robi jak trzeba - dupska nam ogrzeje jak zmarzniemy a i obiad można ugotować co zresztą wypraktykowałam
Co do ścieżki to ja też się skłaniam do drewnianych placków, z kamyczków nawet M zrezygnował bo Was tu podczytuje
ja się w sobotę zawzięłam okrutnie i prawie całą ścieżkę wyplewiłam z perzu wydzierając ze 3 wiadra - a wszystko to dzięki mojemu ogrodniczemu odkryciu roku - widłom do kopania - długo się nosiłam z zamiarem zakupu takowych, bo jakoś drogie mi się wydawały, ale jak spróbowałam to uważam że są warte swojej ceny, a wszystkie szpadle rydle łopaty i inne niech się daleko schowają
Nie widziałem jeszcze osoby tak szczęśliwej podczas koszenia trawy
Piecyk zajefajny,węglem opalacie czy drzewem ?
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale wypasiona koza ! Nigdy takiej nie widziałem
Mnóstwo masz pięknych kwiatów Aniu
Mnóstwo masz pięknych kwiatów Aniu
- adamanna

- Kontakt:
W piecyku palimy drzewem, a M lubi kosić trawę był niepocieszony bo podkaszarka odmówiła współpracy.
Seba a co Ci wpadło w oko?? może da się podzielić albo zebrać nasionka
Seba a co Ci wpadło w oko?? może da się podzielić albo zebrać nasionka
Piecyk bossski
obiad można na tym piecyku nastawić, a w między czasie zająć się koszeniem 
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Fajnie mieć męża co lubi kosić... ja zawsze muszę gonić syna lub męża, nikt nigdy nie ma czasu. Taki piecyk to świetna sprawa na działce.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- adamanna

- Kontakt:
Wszystkim życzę zdrowych, radosnych, spokojnych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych

- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu chodziło mi o kwiaty wiosenne
Ale jak chcesz się podzielić bylinami to nie odmówię
Również życzę wesołych świąt !
Również życzę wesołych świąt !
Aniu,z dozą nieśmiałości proponuję kupić woreczek grubego węgla i jak drzewem rozpalicie to jedną bryłkę węgla wrzucić.Tak mi podpowiedział kolega i byłem w szoku ile taka bryła trzyma ciepło i żaru.Tylko do spania już węglem nie można palić.
- adamanna

- Kontakt:
Mariusz my na działce nie nocujemy, mamy blisko do domu a na działce nie ma wody, kibelka, prądu to trochę niedogodne 
A naszą szaloną kozę kupowaliśmy z myślą o tym żeby można się było kawy czy herbaty napić niekoniecznie gotując wodę na ognisku
A naszą szaloną kozę kupowaliśmy z myślą o tym żeby można się było kawy czy herbaty napić niekoniecznie gotując wodę na ognisku
- adamanna

- Kontakt:
Wpadłam wczoraj na moment na działkę zobaczyć jakie szkody mróz wyrządził - bałam się o róże bo i tak marne w tym roku a one o dziwo wyglądają nieźle. Najbardziej ucierpiały hortensje i chyba migdałek ten miał już spore pączki kwiatowe i jakoś marnie wygląda, z czereśni chyba też nic nie będzie 
- Carmelka00

- Od: 25 lut 2015, o 14:22
O szkoda by było czereśni, ale może jeszcze nie wszystko stracone
u mnie na szczęście bez strat, oby ta pogoda już się unormowała.
- adamanna

- Kontakt:
jeszcze pusto - strasznie mi się ciasno na balkonie zrobiło - nawet nie przypuszczałam że szklarenka zajmie aż tyle miejsca

i już zamieszkała , zamknięta i nawet przypięta do barierki coby nie pofrunęła - psie smycze są jednak wielofunkcyjne

- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Świetna balkonowa foliówka- rozsadnik.Moje wielkie chciejstwo i plan ogrodowy na kolejny sezon.
Co siałaś?
Co siałaś?
- adamanna

- Kontakt:
Z warzywek jest tam kilka pomidorków, ogórków , papryka i cebulka. A z kwiatków wysiałam zatrwian, aksamitkę, astry, tytoń ozdobny, cynie, goździki - czekają na pikowanie
siałam jeszcze dziwaczka ale zeszło słownie 2 nasiona
, w foliaczku zamieszkały jeszcze pelargonie i kanny. 2 większe skrzynki z kannami jeszcze stoją na klatce schodowej bo nie zmieszczą się do szklarenki