...::Ogród Marii Cześć 2::...
Re: ...::Ogród Marii Michalskiej Cześć 2::...
Witaj Jolu tak ja Cię rozumię ponadto masz małego Pawełka a on wymaga opieki .trudno pogodzić i podzielić obowiązki. Ja nie mam już małych dzieci to brak sił i tak to się wszystko kręci. Do usłyszenia!!!!!!!!!
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne te kosmosy.
Właśnie pozbierałam nasiona które tylko mogłam bo także mi się podobały. Tylko teraz czy będą miały siłę kiełkowania. Muszę zrobić próbę lub spróbuję poszukać w sklepie ogrodniczym bo to były z firmy "Wilmorin". pozdrawiam.

- bunia79
- 500p

- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Przepraszam ogromnie, że tak długo nie odpisywałam. Ten rok mnie przytłoczył zmartwieniami i czasami nie mam już sił. Pozostaje tylko modlitwa i nadzieja na lepsze jutro.
Rutewkę widziałam już u pani dawno, ale zapadła mi w pamięć. Dziękuję za informacje o sadżcu, szkoda że w naszych okolicach nie rośnie w naturze.
Kosmos tez uwielbiam, dopiero dwa lata go wysiewałam, w różnej kolorystyce, ale zawsze zachwycał i przyciągał wzrok. Pokazała też pani jedną z moich ulubionych roślin (a zaczęło się od nasionek które od pani dostałam)- kleomę
Cudna roślina!
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia
Rutewkę widziałam już u pani dawno, ale zapadła mi w pamięć. Dziękuję za informacje o sadżcu, szkoda że w naszych okolicach nie rośnie w naturze.
Kosmos tez uwielbiam, dopiero dwa lata go wysiewałam, w różnej kolorystyce, ale zawsze zachwycał i przyciągał wzrok. Pokazała też pani jedną z moich ulubionych roślin (a zaczęło się od nasionek które od pani dostałam)- kleomę
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia
WITAM w tej wiosennej zimie.
-- 21 sty 20150000001523k1511 --
Coś przeszkodziło mi w pisaniu tekstu chyba palce poszły tam gdzie nie trzeba. Ale do rzeczy ,byłam w sklepie nasiennym już tak dużo nasion ale jak obsługa mi powiedziała to nie wszystko.czyli trzeba śledzić może coś nowego

-- 21 sty 20150000001523k1511 --
Coś przeszkodziło mi w pisaniu tekstu chyba palce poszły tam gdzie nie trzeba. Ale do rzeczy ,byłam w sklepie nasiennym już tak dużo nasion ale jak obsługa mi powiedziała to nie wszystko.czyli trzeba śledzić może coś nowego
-
kina300678
- 50p

- Od: 3 sie 2009, o 19:14
śliczne irysy, ja mam dwa kolory, ale i tak uważam, że w gromadce wyglądają pięknie, nawet nie przypuszczałam, że są jeszcze inne kolory
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja nie mam ręki do siania.
Wolę kupić gotowe sadzonki. Oczywiście co roku próbuję, mimo, że się zarzekam, ale średnio mi to wychodzi. I co roku mówie, że to ostatni raz
Wolę kupić gotowe sadzonki. Oczywiście co roku próbuję, mimo, że się zarzekam, ale średnio mi to wychodzi. I co roku mówie, że to ostatni raz
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Piękne kosmosy.Myślę,że powinny wzejść bez problemu.Te pojedyncze sieją się same na potęgę.Też miałam podobne do Twoich,ale chyba tylko 2 krzaczki mi się uchowały.Chyba zostało mi jeszcze nasion.Też miałam z tej firmy.
Cudne kleome.Siałam w tamtym roku,ale nie ogarnęłam i nie miałam.W tym muszę koniecznie się postarać
Piękne irysy
.I cudnie wygląda tej jałowiec(?) z trzmieliną i żywopłocik z bukszpanu.Na wiosnę muszę koniecznie zrobić takie obwódki.A ja po cięciu wywalałam gałązki

Cudne kleome.Siałam w tamtym roku,ale nie ogarnęłam i nie miałam.W tym muszę koniecznie się postarać
Piękne irysy
Jolu ja nigdy nie kupuję sadzonek bukszpanu zawsze ze swoich, ciągle coś obsadzam i są już nawet czasu brakuje do ścinania. Co do kosmosów już teraz kupiłam pełne firmy VILMORIN' są urodziwe i one właśnie same się nie sieją.Mam dobrze posiać bo w kręgu bukszpanowym mają w środku cieplej i wschodzą.A irysy będę zmniejszać bo one się rozrastają tylko z ustalaniem kolorów trudniej.
Dzięki Jolu że zaglądasz czy u Ciebie zima ????????
Dzięki Jolu że zaglądasz czy u Ciebie zima ????????
Gosiu Margo 2 spróbuj posiać kosmosy bo warto nawet w kuwecie po owocach południowych które mają przeźroczyste ścianki i otwory w dnie tylko przykrywam włókniną i pewne że sadzonki wzejdą.Wysiewałam w ub.sezonie pierwiosnki i udało się wzeszły wiadomo trochę cierpliwości trzeba.U mnie zawitała zima ale dobrze nie taka ostra. pozdrawiam.

-- 25 sty 20150000001547k1510 --
Kina a masz zdjęcia jakie kolory masz może jak będę zmniejszać objętości swoich irysów to chętnie..........

-- 25 sty 20150000001547k1510 --
Kina a masz zdjęcia jakie kolory masz może jak będę zmniejszać objętości swoich irysów to chętnie..........