I to jakie!
Wielkie brawa za piękne rośliny, Martuś!
Ewo nie wiem... mam ją od niedawna. Poza tym to moja pierwsza "dorosła" Dorstenia, mam kilka maluchów wysianych ponad rok temu, ale wciąż to tylko maluchy. Okrutnie wolno one rosną więc zdecydowałam się kupić duży okaz. Kwitnie u mnie pierwszy raz.eba pisze:Mnie urzekła dorstenia i jej kwiatki z tylko jednym "wąsem". Takie nietypowe, nawet jak na dorstenie. Zawiązuje nasiona?
No nie wierze, u Ciebie wszystkie roślinki jak z obrazka!!raflezja pisze:Marta! Puna jest świetna. Tez mam, ale bardzo zabiedzona u mnie.
Trzymaj, trzymaj, a jak już się pojawią to powędrują do Ciebie, mnie Dorstenie z nasionek kiepsko rosną.eba pisze:Bulwa naprawdę fajna. Trzymam kciuki za nasionka
.
Absolutnie, nie. Te które już są, będą jedynymi... chyba że na przyszły rok moje plany mieszkaniowe dojdą do skutku... ale cicho szaaa... nie zapeszajmymataan pisze:Widzę, że kaktusiejesz.Ładna helioska i inne ociernione, a Caralluma naprawdę zaszalała.
Nie mam już tej roślinki, była u mnie i zwykła i forma variegata. Rosła u mnie bardzo wolno, innych problemów z nią nie miałam. Znudziła mi sięMalachitek pisze:...chciałam głównie zapytać, czy masz jeszcze Cotyledon tomentosa? Jak ci rosła ta roślinka? Bo ja z moją mam problem