Moje spełnione marzenie Malgocha1960
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Gonia ja Ci dziś nie pomoge-teraz nawet nie wiem co to turki....
-
Marzenka79
- 1000p

Małgosia witaj
Wreszcie marzec-jak ja się cieszę

- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja wiem
Turki to aksamitki
Wysiewam zawsze część w domu pod koniec marca, szybciej kwitną po wysadzeniu do gruntu, niż te siane w kwietniu.
-
Marzenka79
- 1000p

Ewunia wiem tylko wczoraj miałam fatalny dzień,a dziś to mam wszystko w migdale bo już jest marzec
-zaraz jadę na działkę
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
A ja dzisiaj powinnam wsadzić ręce pod siedzenie i nic nie robic.Wszystko leci mi z rąk,ciasto z przepisu Jagódki raczej nie wyszło.Jutro pojadę do cukierni i kupie gotowe.Chyba gotowanie też odłożę na jutro,bo nie dzień dla mnie na cokolwiek.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Cześć Małgosiu
W końcu do Ciebie zawitałam z wątku kujawskiego. Aż wstyd, że tak późno bo jak zobaczyłam zdjęcie begonii na pierwszej stronie to odjechałam normalnie! Cudo!
W tym roku poważnie zaraziłam się begoniomanią, uwielbiam te kwiatki.
W zeszłym roku miałam na balkonie tylko trzy begonie stale kwitnące i pięknie rosły, potem dokupiłam jedną bulwiasta w Obi, ale nie wiedziałam co i jak i wyrzuciłam po sezonie
. Ale jakoś mnie tknęło i oderwałam sobie dwa listki - postanowiłam ukorzenić, bo skąd mogłam wiedzieć, że to cosik bulwy ma?? To było przed moim zarejestrowaniem na forum to powinnam mieć rozgrzeszenie za niewiedzę
Listki begonii z balkonu oraz kilka pożyczonych z Obi
ładnie się ukorzeniły i rosną sobie w doniczkach. Możesz zobaczyć u mnie na wątku i może coś doradzisz jak dalej z nimi postępować żeby zachęcić później do kwitnięcia??
Mam posadzone begonię białą pełną i żółtą zwisającą, dwie zamówię - zwisającą pomarańczową i kremowo-brzoskwiniową.
Mam plan aby mieć w tym roku trzy zwisające - żółtą, pomarańczową i kremową i trzy pełne - różową, białą i czerwoną. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Bulwy tegorocznych na pewno przechowam
Pozdrawiam cieplutko
W końcu do Ciebie zawitałam z wątku kujawskiego. Aż wstyd, że tak późno bo jak zobaczyłam zdjęcie begonii na pierwszej stronie to odjechałam normalnie! Cudo!
W tym roku poważnie zaraziłam się begoniomanią, uwielbiam te kwiatki.
W zeszłym roku miałam na balkonie tylko trzy begonie stale kwitnące i pięknie rosły, potem dokupiłam jedną bulwiasta w Obi, ale nie wiedziałam co i jak i wyrzuciłam po sezonie
Listki begonii z balkonu oraz kilka pożyczonych z Obi
Mam posadzone begonię białą pełną i żółtą zwisającą, dwie zamówię - zwisającą pomarańczową i kremowo-brzoskwiniową.
Mam plan aby mieć w tym roku trzy zwisające - żółtą, pomarańczową i kremową i trzy pełne - różową, białą i czerwoną. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Bulwy tegorocznych na pewno przechowam
Pozdrawiam cieplutko
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgoś , lewą nogą nie wstałaś dzisiaj
Masz rację w taki dzień lepiej nic nie robić, bo krzywda może komuś się stać.

- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Właśnie widziałam słoiki Bożenki z hortensjami..Ja jakąś dostałam w zeszłym roku , może w tym zakwitnie i zobaczę jaka to jest...
- kamcia
- 500p

- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Małgosiu odpocznij sobie troszkę i się nie stresuj na pewno wszystko się uda, jesteś tak sympatyczną i ciepłą osobą zobacz jak wszyscy lgną do Twojego wątku, to na pewno swaty też będą się u Ciebie dobrze czuć 
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- malgocha1960

Niunia,witaj.Jak takie pozyczone listki begonii sie ukorzeniają to będę sobie je pozyczać.Nie musze jechać do obi , na cmentarzu jest gama kolorów i gatunków.
Czy one całym rokuem sie ukorzeniaja?
Tadziu,chyba lewą nogą wstałam,jakiś pechowy mam ten dzień.Ciasto smakowałam,mozna zjeść.Jak ktoś nie widział Jagódki zdjęcia to powie,że tak ma być.Zrobiłam szubę,gyrosa,sałatkę z tuńczyka,śledzie odtowo olejowe,sałatkę jarzynową,sernik na zimno.Jutro jeszcze mielone,udka, zapiekankę makaranową i chyba wystarczy,nie mam juz siły i koncepcji.
Aguś,właśnie weszłam do kujawskiego i widziałam,że dołożyła Bożenka jeszcze trochę słoiczków.
Kamciu,ale miła jesteś.Chciałabym,żeby wszystko było dobrze,ale to nie tylko ode mnie zalezy.

Uploaded with ImageShack.us
Tadziu,chyba lewą nogą wstałam,jakiś pechowy mam ten dzień.Ciasto smakowałam,mozna zjeść.Jak ktoś nie widział Jagódki zdjęcia to powie,że tak ma być.Zrobiłam szubę,gyrosa,sałatkę z tuńczyka,śledzie odtowo olejowe,sałatkę jarzynową,sernik na zimno.Jutro jeszcze mielone,udka, zapiekankę makaranową i chyba wystarczy,nie mam juz siły i koncepcji.
Aguś,właśnie weszłam do kujawskiego i widziałam,że dołożyła Bożenka jeszcze trochę słoiczków.
Kamciu,ale miła jesteś.Chciałabym,żeby wszystko było dobrze,ale to nie tylko ode mnie zalezy.

- malgocha1960

- Niunia1981

Małgosiu piękne te rozchodniki 
- malgocha1960

Niunia,bedziesz miała jedną mkoją begonię na sumieniu jak się nie ukorzeni,a to,co obciełam zmarnieje. 
- Niunia1981

No mnie Małgosiu nie strasz!!
Nie zasnę przez ciebie z nerwów
Nie zasnę przez ciebie z nerwów
- malgocha1960

Na 30 kilka sztuk jak jedna się zmarnuje to jestem w stanie przeżyć taka stratę,nie strsuj się juz.