Zrób to sam,czyli pomysły Forumków cz.2
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.2
Auriga piekne!
Z czego robiłaś ptaszki?

„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Debra dziękuję Ci bardzo. To dla mnie wielki komplement, tym bardziej, że jeszcze nie mieszkamy w naszym domku a ja staram się żeby było tak jakby już nie był w budowie. Nawet troszkę wstydziłam się wstawić to zdjęcie z tymczasowymi firankami i kobeą pnącą się po prowizorycznej drabince ze sznurkaDebra pisze:aldi42 - jaka konswekwentna aranżacja. Podobają mi się zawsze miejsca, gdzie nie same rośliny, ale ogólny pomysł na miejsce realizowany z wyczuciem tworzy unikalny klimat. Na tym ganku wszystko do siebie pasuje, a klimat jest taki 'wyspiański'. Super.

- TysiaK7
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 sie 2012, o 12:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
, jestem tu nowalijka
ale z chęcią puszcze korzonki
Spędziłam wczoraj z wami wieczór i trochę nocy ( wiec może składnie nie pisze)
ale tyle inspiracji we mnie obudziliscie
Krótko się przedstawię: Wychowałam sie na wsi i tu ostałam, grzebanie w ziemi mnie zawsze rajcowało, jako dziecko sama sobie wygospdarowałam ogródek, który na owe czasy jak wspomne był cudny szkoda że nigdy go nie uwieczniłam zdjęciem.
Obecnie przy dzieciach i pracy trudno o wolny czas więc wkoło wszedzie trawnik ( mama tylko ma piękny warzywniak, kiedyś przedstawię) a ja przymierzam sie za dekorację ogólno roslinną bo jestesmy z mężem swieżo po przebudowie domu (zmiana dachu) i wypadałoby dodać teraz kropke nad i czyli zajać się ogródkiem, a podwórko mam sporo, oj spore, jest więc na czym poszaleć
Już wiem na pewno że z puszek po Pepi 2 mojej córki, które skrzętnie wyniosłam na strych zrobie lampiony na werandę
Tak na szybko przedstawię, mój kosz na kwiaty (stary kosz z balona na wino), króty wygrzebałam na strychu i zdobi teraz moją werandę
p.s.
czarne kocisko imieniem Lulu gratis (sam wszedł w kadr)

ale z chęcią puszcze korzonki

Spędziłam wczoraj z wami wieczór i trochę nocy ( wiec może składnie nie pisze)
ale tyle inspiracji we mnie obudziliscie

Krótko się przedstawię: Wychowałam sie na wsi i tu ostałam, grzebanie w ziemi mnie zawsze rajcowało, jako dziecko sama sobie wygospdarowałam ogródek, który na owe czasy jak wspomne był cudny szkoda że nigdy go nie uwieczniłam zdjęciem.
Obecnie przy dzieciach i pracy trudno o wolny czas więc wkoło wszedzie trawnik ( mama tylko ma piękny warzywniak, kiedyś przedstawię) a ja przymierzam sie za dekorację ogólno roslinną bo jestesmy z mężem swieżo po przebudowie domu (zmiana dachu) i wypadałoby dodać teraz kropke nad i czyli zajać się ogródkiem, a podwórko mam sporo, oj spore, jest więc na czym poszaleć

Już wiem na pewno że z puszek po Pepi 2 mojej córki, które skrzętnie wyniosłam na strych zrobie lampiony na werandę

Tak na szybko przedstawię, mój kosz na kwiaty (stary kosz z balona na wino), króty wygrzebałam na strychu i zdobi teraz moją werandę

p.s.
czarne kocisko imieniem Lulu gratis (sam wszedł w kadr)

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
TysiaK7 witamy serdecznie!
Kosz świetnie się prezentuje a kociak wiedział co robi, że wlazł w kadr. Cudny jest.
Kosz świetnie się prezentuje a kociak wiedział co robi, że wlazł w kadr. Cudny jest.
Bardzo mi miło Cię tu powitać
tym bardziej że sama dopiero się wdrażam
.
Weranda jest super
widzę że dużo masz przestrzeni. Kosz cudny no i śliczny kot
Pozdrawiam.

Weranda jest super

Pozdrawiam.
Pozdrawiam Aneta 

- kulow
- 50p
- Od: 11 sie 2012, o 17:35
Pierwsza jak i druga część waszych pomysłów jest rewelacyjna , pewnie parę patetów wykorzystam na swoim ranczu. 

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
jej ale to jest fajny temat
to i ja się pochwalę moim ogrodowym ludzikiem

jak go wykonać możecie przeczytać na moim blogu , niestety nie wstawię linka bo tu na forum nie działa , wystarczy że wpiszecie w google "Doniczkowy ludzik" i ten pierwszy linka to mój ludzik , tutorial jak go zrobić
może ktoś skorzysta 

jak go wykonać możecie przeczytać na moim blogu , niestety nie wstawię linka bo tu na forum nie działa , wystarczy że wpiszecie w google "Doniczkowy ludzik" i ten pierwszy linka to mój ludzik , tutorial jak go zrobić

- TysiaK7
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 sie 2012, o 12:21
Dorotka71, pysiuqa dziekuje za miłe przyjecie
) a i jeszcze przy okazji przemyciłam ciwiczenie logopedyczne bo nie bez powodu ma imię Lulu - pionizujemy język
same plusy.
na schodkach po obydwu stronach ustawiam zawsze kwiaty w doniczkach, teraz latem mam też trochę wystawionych domowych...

to pupil mojej corki, pierwsze jej zwierzątko ale naprawdę z nim tafiliśmy, łatwe w utrzymaniu, niesamowita pieszczocha ( najbardziej zagłaskany kot we wsiDorota71 pisze:.. a kociak wiedział co robi, że wlazł w kadr. Cudny jest.

weranda jest spora ok 60 m2 ale jeszcze przed płytkami, przed konkretną barierką, jednym słowem mnóstwo rzeczy przed nami i z checią zaczerpne u was inspiracji. Weranda jest super wieczorami siadamy z mężem i słuchamy cykających świerszczy... za to kocham wieśpysiulqa pisze:...Weranda jest superwidzę że dużo masz przestrzeni. Kosz cudny no i śliczny kot
![]()

- Dorota71
- Kontakt:
Oj, to widzę fajnie tam u Ciebie. I tak dużo miejsca na nowe pomysły. 

no to pełen romantyzm
super!
ja też kocham wieś, szczególnie wieczorami i latem
miło jest spędzić czas przed domkiem we własnym ogrodzie 

Pozdrawiam Aneta 

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
- Dorota71
- Kontakt:
Ależ ona jest cudna! 

- mr25ur
- Od: 10 lis 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ekstra kaskada, masz obieg wody zamknięty?
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!