Moje kaktuski - Sebek87
- Sebek87
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 gru 2010, o 18:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: moje kaktuski - Sebek87
Powiem szczerze że Ciernie mnie mylą ten kaktus niema górnego dużego Ciernia jeśli byłby to wislizeni.
-- 3 sie 2012, o 14:02 --
Mam na sprzedaż rośliny kilu letnie Awokado oraz Granatowca cena 20 zł szt.po prostu nie wiem ile są warte a robię miejsce na Ferocactusy i szkoda żeby się zmarnowały.
Jak co pisać na PW.
-- 3 sie 2012, o 14:02 --
Mam na sprzedaż rośliny kilu letnie Awokado oraz Granatowca cena 20 zł szt.po prostu nie wiem ile są warte a robię miejsce na Ferocactusy i szkoda żeby się zmarnowały.
Jak co pisać na PW.
Witam, zajrzałam i tutaj
Oglądałam od początku i jestem pod wrażeniem pięknych grusonów i Melocactus się znalazł w twoim zbiorze
....że już nie wspomnę o Cleistocactusie

Oglądałam od początku i jestem pod wrażeniem pięknych grusonów i Melocactus się znalazł w twoim zbiorze

....że już nie wspomnę o Cleistocactusie

- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie ma co się patrzeć na ciernie potrafią się znacznie różnić, wraz ze wzrostem zmienia się ich liczba,u młodych herreare do 8 cierni bocznych i jeden płaski hakowaty , epiderma jasno zielona u starszych roślin co podobno wyróżnia go spośród innych feraków, no i wiekszość feraków w hodowli znacznie różni się od roślin w naturze. Nie ma co się spinać, jak każdy ferak nie ważne jak się zwie zawsze super wyglądaSebek87 pisze:Powiem szczerze że Ciernie mnie mylą ten kaktus niema górnego dużego Ciernia jeśli byłby to wislizeni.
- Sebek87
Hej zna ktoś jakąś stronkę z nasionami agaw?
Moim celem jest agave victoriae reginae white i veriegata a może ma ktoś do odsprzedania odnóżki?
Moim celem jest agave victoriae reginae white i veriegata a może ma ktoś do odsprzedania odnóżki?
- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
Kilka osób tutaj ma to. Wpisz w szukajke i zapytaj autorów postów. A nuż widelec będzie ktoś miał odnóżkę.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- Sebek87
Hej Krzysiek szukałem ale nic nie znalazłem. 

- Sebek87
Hej fajnie że wpadłaś Aneczka póki co na razie nic nie wkleję mam małe rewolucje kaktusy są przesadzane co chwila jakaś nowość dzisiaj doszła paczka od darekcn42 a dzień krótki i fot niema kiedy zrobić a trochę czasu się zejdzie żeby to ofocić samych Feraków jest już około 30 szt.a gdzie jeszcze inne.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Koniecznie pochwal się nowościami 

- theoria_
- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jestem bardzo ciekawa coś Ty tam wyhodował pod nieobecność na forum!
- Sebek87
- Sebek87
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Bardzo ładne nabytki. Szczególnie podoba mi się Oreocereus trollii i Carnegia gigantea. Śliczne!
Agave medio picta alba również z tych które warto posiadać - o ile się ma oczywiście dostatecznie dużo miejsca.
Ta choroba o której piszesz to prawdopodobnie efekt zbytniego podlewania. Woda się gromadziła na liściach i po prostu zagniły miejscowo.
O ile się orientuję agaw nie atakują żadne szkodniki które mogły by zostawić ślady o jakich piszesz.

Agave medio picta alba również z tych które warto posiadać - o ile się ma oczywiście dostatecznie dużo miejsca.
Ta choroba o której piszesz to prawdopodobnie efekt zbytniego podlewania. Woda się gromadziła na liściach i po prostu zagniły miejscowo.
O ile się orientuję agaw nie atakują żadne szkodniki które mogły by zostawić ślady o jakich piszesz.
- Farel
- Od: 22 lip 2009, o 17:17
Pozostaje Ci tylko podsuszyć ją i obserwować czy zgnilizna się nie rozszerza. Powinna sobie poradzić jeśli nie jest mocno nadgniła.
Bardzo ładna agawa.
Bardzo ładna agawa.
- Sebek87
Panie Henryku,Seba dzięki za odwiedzinki fajnie że się podobają.
Tak zgadza się agawa jak ją kupiłem była potwornie mokra i tak stała aż do niedawna jak to zobaczyłem.od razu została przesadzona do suchego substratu.
Ale martwią mnie te wygryzione dziury w środku rozety.
Ja też mam taką nadzieję że sobie poradzi niema innego wyjścia z mojej strony już wszystko zostało zrobione aby do wiosny.
Tak zgadza się agawa jak ją kupiłem była potwornie mokra i tak stała aż do niedawna jak to zobaczyłem.od razu została przesadzona do suchego substratu.
Ale martwią mnie te wygryzione dziury w środku rozety.
Ja też mam taką nadzieję że sobie poradzi niema innego wyjścia z mojej strony już wszystko zostało zrobione aby do wiosny.