Mój azyl na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój azyl na ziemi

Post »

Właśnie skończyłam twój wątek i jestem na bieżąco-lubię podglądać etapy urzadzania ogrodu,-u ciebie zmagania ze skarpą-ja na razie mam 2 zejścia po 2 schodki ze skarpy z pozostałych belek z więźby-czeka mnie jeszcze zejscie od kotłowni do kiedys tam drewutni :D (dodałam fotki)

fajnie ci wyszły schodki-a moze w te dziury płyt posiac trawke to bedzie zielono?-super masz iglaki i lubie jak coś niechcąco wyjdzie fajnego-pozdrowionka
Ania i lasek
50p
50p
Od: 25 sie 2010, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj,
co do święta kwiatów, to chyba będzie miało ogromne oblężenie jak się wszyscy zjedziemy.
Z roku na rok, coraz więcej osób chce miec własny raj na ziemi i skutecznie kupuje przeróżne roślinki
które będa umilały kazda wolną chwilkę spędzoną w ogrodzie.

Ja tworzę ogrod dopiero od tego roku i jak na razie pozbyłam się krzaków z małego lasku i posiałam trawę.
Jeszcze nie mam wlasneco watku, żeby pochwalic sie (choc w porownaniu do Was nie mam jeszcze czym)
ale liczę ze nauka na jego pisanie przyjdzie mi szybko.

Gratuluję skalniaka i całego ogrodu

Pozdrawiam
Ania
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Michale ty zaniemogłeś a roślinki Ci się odwdzięczały i skutek bardzo ładny ;:224 :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Ania i lasek Witam Cię serdecznie na moim wątku :) To prawda z roku na rok coraz więcej osób myśli o własnym zielonym skrawku.
Możesz zacząć wątek swój własny bedziemy bardzo ciekawi jak powstawał Twój ogród i masz do tego pełne predyspozycje z tego co piszesz wnioskuję... Każdy w razie potrzeny pomoże Ci swoją wiedzą co i jak robić więc nie zastanawiaj się tylko zacznijmy działać :)

Stasiu To prawda, że zaniemogłem i przez cały ten czas ogród stał odłogiem, żona chodziła i pieliła jak umiała :) ale jak sama stwierdziła co ręka właściciela to właściciela ... i dlatego nie podejmowała żadnych prób na własną rękę a ja siedziałem, leżałem i czytałem literaturę ogrodniczą aby zwiększyć swoją wiedzę i zobaczymy co z tego wyniknie :)

pozdrawiam was serdecznie i zapraszam ponownie :)
Michał
muszu852
1000p
1000p

Post »

ps. a co do święta kwiatów owoców i warzyw to ktoś się wybiera ?? one odbywają się w Skierniewicach w stolicy nauk ogrodniczych...
muszu852
1000p
1000p

Post »

UWAGA UWAGA...
Mam pytanie i nie wiem jak to zrobić... gdyż mam posadzone w doniczkach małe siewki pęcherznicy które sobie ładnie rosną i tu zaczyna się problem bo nie wiem czy mogę zostawić je tak na zimę czy mam je może gruntować... jeżeli ktoś może pomóc bedę wdzięczny :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Michał ja bym się chętnie wybrała ale w tym czasie będzie syn z Belfastu ,już nawet szukałam na mapie Skierniewic .

Powiedz czy tam będą jakieś kwiaty w sprzedaży ?
Genia
muszu852
1000p
1000p

Post »

Geniu jeżdzę tam od 5 lat co roku i zawsze z pustkami nie wychodzę ( chyba że portfela he he) można zakupić i roślinki cebulowe, bylinki iglaki nasiona sadzonki różnego typu do koloru do wyboru ...
pewnie wezmę ze sobą aparat to jak co zdjęcia wżucę abyście mogli zobaczyć co nieco ( Ci co bedą nie obecni :( )
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Zmiana super , co ręka właściciela to od razu widać , roślinki to czują :D :D :D
naczytałeś się literatury, teraz możesz pomalutku wprowadzać to do swego ogrodu, pięknie ;:138
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Michale , ja z rewizytą. ;:65 Podoba mi się u Ciebie.Skalniak piękny,ładnie skomponowany.Ręka fachowca :uszy .Można zawiesić oko, ale brakuje mi żurawek,host. Może nie dojrzałam.Widziałam chyba jedno cudo, zdobyte z nasypu.Skarpa z iglakami wygląda naturalnie.Dużo ciekawych iglaczków. Chyba to Twoje ulubione. Masz dużo miejsca , więc nasadzeń dużo zmieścisz.Dobrze ,że zacząłeś od nakreślenia planu, to Ci ułatwiło zakupy odpowiednich roślin, chociaż takich nieplanowanych zakupów tez chyba trochę miałeś.Jestem pełna podziwu.Będę zaglądać :heja .
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Michał.. ależ zmiany!

Roślinki fajnie się rozrastają.. cieszą nas.. zaskakują..
fajnie tak zobaczyć przed i po.. wtedy najlepiej widac zmiany :)
z uśmiechami Iza
u liski
muszu852
1000p
1000p

Post »

lisko również uważam, że pokazywanie zmnian przed i po jest trafne gdyż jak sami pooglądamy jak to wyglądało kilka lat wstecz to aż nam się oczka świecą :). I najlepiej widać ile pracy zostało włożone i czy nasz trud był wart .
muszu852
1000p
1000p

Post »

Witam serdecznie ...
Dziś od samego rana padał deszcz :( więc nici z prac ogrodowych, chociaż teraz już przestało ale mokra trawa więc nie chcę moczyć butków i błota do domu żonie nie wnosić :? .
poza tym byłem dziś na zakupach w LM i zakupiłem nawóz do iglaków Jesienny mam nadzieję, że uda mi się w tym roku ponawozić iglaki :) ale jeszcze zobaczę...
Zakupiłem również cebulki kwiatów wiosennych (Kolekcja niebieska) bo były w nienajgorszej cenie (11.99,-) za :
- Krokus 'Ruby Giant' 15szt,
- Tulipan 'Purpure Prince' 10szt,
- Szafirek 'Armeniacum' 15szt,

Wstawię zdjęcie jak to wygląda to sami zobaczycie :)
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Jestem z rewizytą , piękny ogród, bardzo zadbany, wszystko na swoim miejscu, super jodła z szyszkami, piesek, skalniaczek i cała reszta. Fajnie wyglądaja te schody. Przeciez nie będę wszystkiego wymieniać :P bardzo, bardzo mi się podoba, ale widac sporo pracy musiałes włożyc , ale efekt piorunujący ;:138 Twoj ogrod widać ze żyje :heja
muszu852
1000p
1000p

Post »

nyskadu dziękuję za miłe słowa, wiesz z resztą sam ile to znaczy dla ogrodnika :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”