Mój ogródek - cilla77

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie mam już wolnego miejsca na limonkę.... :cry:
Tym trudniejszy był wybór.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
magdala

Post »

Mnie się juz tak 9 lat wydaje ,że nic więcej się nie zmieści , ale te ogródki jakieś takie pojemne -także limonkowa pewnie będzie :-) Zresztą ja też jej nie mam....
Magda.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

żaża pisze:Kasiu choć pytanie nie do mnie było, bo w wątku Daisy, to ja licząc "sama na siebie" układałam kostkę granitową na podsypce piaskowej - najpierw wycinałam sztychówką rowek "mniej więcej", w to piasek, potem kostka i jak trzeba było wypoziomować, to dosypywałam piasku, podkopywałam, kostkę miałam taką nieco większą . Prosto i szybko, leży rok i wszystko ok.
do tego konieczny jest jeszcze cement.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, odpowiedziałam Ci u siebie :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Tess tak jak napisałam ja robię wyłącznie na podsypce piaskowej, w ten sposób obrzeże jeśli zajdzie taka potrzeba będzie można swobodnie przesunąć. Mimo braku cementu nic się z nim nie dzieje, a na technikach murarskich się nie znam :wink:
Edyta
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Żażo

pewnie,że można, ja mam jedną rabatkę z kostki tylko na podsypce, ale po 5latach włazi tam trawka :cry: tam gdzie jest na podsypce piaskowo cementowej jest oki.
Ale jeśli chcesz zmnieniać rabaty to fakt nie da się już nic zmienic jak masz z cementem.

Kasiu
moja Anabelle ma pączki :shock: i jak poszła do ziemi widać kobiecie służy.
w przyszłym roku na pewno kupię dębolistną Harmony i nowość pinki-winky czerwoną.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Witaj Kasiu, musze Ci się pochwalić, że mam Limelight :D. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze dębolistnej i jak Twoja Anabelle sie u mnie przyjmie, to będę usatysfakcjonowana, jeżeli chodzi o bukietowe i drzewiaste. No i miejsce na długiej rabacie sie pomału kończy. Druga strona tej rabaty, przeznaczona na ogrodowe jeszcze sporo pomieści (dwie wypadły po zimie), ale to dobrze, bo stwarza nowe możliwości :wink:. Żeby jeszcze nie trzeba było tak sie z nimi cackać! Czekam z niecierpliwością na festiwal Twoich róż. Pewnie w najbliższy weekend się zacznie. U mnie pierwsza zakwitnie Fresia i krzaczki Niny Weilbull są obsypane pączkami. Peonie też tuż, tuż...
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Witajcie! :D
Nie wiem jak u Was, ale u mnie pada, pada i pada ...końca deszczu nie widać,...nie żebym była zła bo jestem całkiem "za" deszczykiem majowym.
Tęskno mi tylko za ogrodem i różami :cry: ,...nadrobię więc dziś zaległości i wrzucę troszkę foteczek, zapuszczę M. Grechutę i rozgrzeje się naleweczką :wink:

Rabatka różana - w tle królowa ogrodu - Anabelle
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Louise Odier - ooooj będzie krzaczysko - tuje jej nie straszne :D
Obrazek

Pąki Louise....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie
Obrazek

Anabelle
Obrazek

Hortensje bukietowe, krzewiaste
Obrazek

Obrazek

Rose de Rehst
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Funkie
Obrazek

Fragment Flamentanz
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensja dębolistna
Obrazek

Bodziszek wielkokwiatowy
Obrazek

Obrazek

Pąki Winchester Catedral
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pąki NN
Obrazek

Szałwia moja ukochana...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pnąca NN - w zeszłym roku miała 10 cm wys, nie kwitła- kupiona jako "nagokorzenna"
W tym roku obsypana pąkiem kwiatów:shock: :D
Obrazek

Obrazek
x-d-a

Post »

Kasiu, pospacerowałam dzisiaj po Twoim ogrodzie - ślicznie, ślicznie, ślicznie :!:
Za oknem deszcz i zimnica, a u Ciebie zielono, kwiatowo, kolorowo :lol:
Hortensje masz rewelacyjne, a Anabelle - bezkonkurencyjna.
Zdradż, kochanie, tajemnicę - czym nawozisz swoje Hortensje i czy okrywasz je na zimę (chodzi mi o ogrodowe).
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu ogród masz przecudny! Dech zapiera...tyle tego wszystkiego, że nie wiem co mi się najbardziej podoba...chyba....wszystko :D
magdala

Post »

A u nas wieje,wieje ,wieje ....Ale już nie pada.

Kasiu ,Ty masz taką wielką szałwię ??? Moje to liliputy. A Anabelle (gorący temat )taka kulista :shock:
Jak wygląda hortensja dębolistna?
Magda.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Kasiu :shock: :shock: :D . Dałaś czadu! Sama nie wiem co napisać. Wszystko cudne, ale te widoczki na całość - angielskie ogrody mogą się czuć zagrożone. Czy Ty robiłaś kursy projektowania ogrodów?. Przeciez Ty masz prawdziwy talent. Rododendrony śliczne i pieknie podsadzone hostami. Jakiej wielkości jest Anabelle, bo na zdjęciach wydaje się ogromna. Szałwie cudne. U mnie jeszcze żadna nie kwitnie. Kończę i znów będę oglądać od początku, żeby chłonąć szczegóły. Z kieliszkiem wina.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
magdala

Post »

Bogusia2 pisze: Z kieliszkiem wina.
O! :o Czyli nie tylko ja..... :oops:
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

O jak fajnie że nie jestem sama - w końcu trzeba się troszke rozluźnić kobietki - zatem na zdróweczko! ;:18

Dala witam Cię serdecznie! No ja mam nadzieje że to zimno i mokro długo nie potrwa? :wink:
Kochanie, hortensje ogrodowe są dla mnie cięzkie w pielęgnacji bo oczywiście je okrywam i tak się bawię do "Zochy". Inaczej mi nie kwitły. Nawoże zwykle Azofoską do połowy lipca, raz na 2 lata dorzucam kwaśnej ziemii na jesień w postaci kopców. Sadzę w zacienionych miejscach, no i dużo podlewam. W tym roku są troszke marne..

Zielona, miło Cię gościć! Wpadnę i do Ciebie! :D

Madziu, to szałwia omszona - czasem ma nawet ok 60 cm. Strasznie szybko się rozrasta. Są też odmiany niskie. Piękna do róż! Po przycięciu zakwita ponownie! A Anabelle ma teraz ok 1.50 cm, będzie wyższa jak zakwitnie. Nie jest jakoś specjalnie strzyżona równo na kulke :wink:
A dębolistna to ta po prawej (liście jak dąb)- poszkaj na forum jest sporo informacji i zdjęć.

Boguniu, no nie przesadzaj z tymi ogrodami angielskimi? :wink: Jesteś przemiła. Anabelle ma 1,50 na dzień dzisiejszy:) Zdróweczko... :D

I jest pierwsza!!!!!!!!!!! :D
Louise Odier
Obrazek

Obrazek

Obrazek

The President
Obrazek

Obrazek

Oczko - pierwsze pąki lilli wodnych
Obrazek

Róża NN
Obrazek

Rose de Resht i Szałwia "biała"
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostróżki
Obrazek

Fishermans Friend
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Abraham Darby
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krzewuszka - odmiana niska
Obrazek

Obrazek

The Pilgrim
Obrazek

Obrazek

Alchymist
Obrazek

NN na patio
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eden Rose - nie mogę się doczekać! :D
Obrazek

Obrazek

Ostrogowiec
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Kasiu przepięknie u Ciebie, te szałwie,hortensje... ja na szałwie fioletową polowałam, i wreszcie kupiłam i okazuje się różowa :?
A mam pytanko, czy znasz odmiany host na poprzedniej stronie, zdjęcie 16? bo piękne są...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”