Mój ogródek - chatte /cz.5/
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuś to weś drabinkę albo stołek , dosięgniesz bez problemu.
Weż pistolet silikonowy i wtryśnij w szpary.
Zrób to kiedy będzie słońce świecić, silikon się rozleje i uszczelni wszystkie szpary.
Mam nadzieję, że nie są na tyle duże, żeby trzeba było je kitować.
Izuś - kobieta potrafi.
Weż pistolet silikonowy i wtryśnij w szpary.
Zrób to kiedy będzie słońce świecić, silikon się rozleje i uszczelni wszystkie szpary.
Mam nadzieję, że nie są na tyle duże, żeby trzeba było je kitować.
Izuś - kobieta potrafi.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tujki najlepiej ukorzeniać teraz lub we wrześniu - sadzonki na ogół dobrze się przyjmują jeśli utrzyma się wysoką wilgotność i źle przyjmują się sadzonki cięte - lepsze są rwane z gałązki zrazem z "piętką"
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Grażynko, szpary są gdzie niegdzie na tyle duze, ze tylko pianka wchodzi w grę. Cały czas myslałam o uszczelnianiu z zewnątrz, dlatego mówiłam, jakie to trudne, a nie pomyslałam, ze mozna spróbować od wewnątrz (mam na mysli szpary pomiędzy oknami w dachu)
Można to zwalic na SKS ? ...
Tam gdzie odpadł kit to raczej silikon, ale to właśnie z zewnątrz trzeba... Muszę zrobić dokładne rozeznanie 
Halinko, bardzo Ci dziękuję! A z jakiej to okazji?
Haniu, z moim M takie rzeczy nie wchodzą w grę. Jakby chciał rzeczywiście coś poprawic, to raczej zepsuje jeszcze bardziej
Przede wszystkim jednak musiałby chciec, a z tym u niego coraz gorzej
Poza tym u mnie niestety sprawdza się zasada : "chcesz mieć coś zrobione dobrze - zrób to sam".
Mojego M specjalność to silniki, łożyska, gaźniki itp. Tylko tam potrafi być dokładny
Jadziu, starał się, zeby szklarenki nic nie ruszyło, i to mu się udało
Przetrwała huragany 
O "szczegóły" muszę się sama starać ;)
Karolku, dziękuję za "głos fachowca" ;)
Halinko, bardzo Ci dziękuję! A z jakiej to okazji?
Haniu, z moim M takie rzeczy nie wchodzą w grę. Jakby chciał rzeczywiście coś poprawic, to raczej zepsuje jeszcze bardziej
Mojego M specjalność to silniki, łożyska, gaźniki itp. Tylko tam potrafi być dokładny
Jadziu, starał się, zeby szklarenki nic nie ruszyło, i to mu się udało
O "szczegóły" muszę się sama starać ;)
Karolku, dziękuję za "głos fachowca" ;)
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jaki tam ze mnie fachowiec - po prostu co nieco przeczytałem - co nieco zobaczylem i wypraktykowałem o puszczam w świat
niech inni też korzystają 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Grzesiu
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza ja mam szklarnie ze starych okien....a na dachu folie
Nic na łączeniach nie cieknie.....ale w jednym narożniku dziurka się zrobiła i nie wiem co teraz
Trzeba to obadać....ale jak śnieg stopnieje
a co do podstaw teoretycznych ze szkoły ogrodniczej....
Tak to prawda teoria jest ważna....ale ważniejsza jest praktyka...prawdziwa-ogrodnicza...w terenie
A nie zamiatanie chodników przed szkołą...zamiast woznego
Nic na łączeniach nie cieknie.....ale w jednym narożniku dziurka się zrobiła i nie wiem co teraz
Trzeba to obadać....ale jak śnieg stopnieje
a co do podstaw teoretycznych ze szkoły ogrodniczej....
Tak to prawda teoria jest ważna....ale ważniejsza jest praktyka...prawdziwa-ogrodnicza...w terenie
A nie zamiatanie chodników przed szkołą...zamiast woznego
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Grzesiu, a masz zdjecie tej szklarni? Głównie dachu?
A dziurka zrobiła się w folii? Jak w folii to łatkę zrób. Znajdź klej odpowiedni do folii o przyklej. Moze nawet bedzie się nadawał ten w pałeczkach do pistoletu? Ja taką łatke w oczku przyklejałam.
Praktyka jest bardzo ważna, ale dobrze ją tez skonfrontować z teorią. Czasem taki praktyk nie wie, dlaczego coś mu nbie wychodzi i różnie, czasem mylnie może to sobie tłumaczyć, a mając również wiedzę teoretyczną, moze korygować błędy
Jolllu, dziękuję Ci, ale mnie się nie śni zima
Na szczęście! To by groziło jakąś psychozą! 
A dziurka zrobiła się w folii? Jak w folii to łatkę zrób. Znajdź klej odpowiedni do folii o przyklej. Moze nawet bedzie się nadawał ten w pałeczkach do pistoletu? Ja taką łatke w oczku przyklejałam.
Praktyka jest bardzo ważna, ale dobrze ją tez skonfrontować z teorią. Czasem taki praktyk nie wie, dlaczego coś mu nbie wychodzi i różnie, czasem mylnie może to sobie tłumaczyć, a mając również wiedzę teoretyczną, moze korygować błędy
Jolllu, dziękuję Ci, ale mnie się nie śni zima