Agrazka - mój ogród.
- peonia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Świetne ujęcia. Gratuluję bystrego oka i dobrego smaku.
Pozdrawiam
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Grażynko , Twój ogród w zimowej szacie wygląda bajkowo
W Poznaniu , jak dotąd , śniegu było niewiele, toteż o takich puchatych, bielutkich pierzynkach rośliny mogły sobie tylko pomarzyć. Mam nadzieję ,że nie pomarzły z powodu ich braku, bo dla odmiany mróz mieliśmy przez jakiś czas tęgi... Chciałabym bardzo ,żeby to już był koniec zimy, ale ...dopiero koniec stycznia, więc kto wie, co jeszcze się zdarzy?
Jaka cisza.Fajne nasadzenia,zwłaszcza że już spore kupione.Oj wystrzeli wszystko pięknie na wiosnę.Teren nie wydaje się suchy.Pozdrawiam
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
witam miłych gości
fajnie, że wpadacie.
ania k - dobrze, że znalazłaś, ja sama miałabym trudności, ta poducha to karmnik ościsty Aurea,
kolorowe pędy zimą przy siatce to derenie, każdy inny. Latem też jest kolorowy, dają gęstą wysoką ścianę zieleni, na wiosnę przycinane do 50 cm nad ziemią.
ewa f - tak niestety kupuję spore drzewa, bo chcę mieć już duże i tak ciągle za mało i za małe są.
Ewelina i Karo - Po śniegu ani śladu, trawę widać, tylko oczko zamarznięte. Chodzi się jak po bagnie, u mnie glina trawa jak gąbka nasączona.
peonia - no przesadziłaś z tym okiem, laik jestem straszny, ale dziękuję
lucy09 - chadzam po tym ogrodzie i nic ciekawego nie widzę, mam tylko w głowie marzenia, które muszą poczekać do wiosny
Tak ogólnie to powiem wam, że pognałam już na rynek i do sklepu, a tam pusto, żadnych bulw i cebulek:(,
pani powiedziała, że dopiero koniec lutego. Kupiłam ziemię do doniczkowych i nasiona.
Wiosna u mnie wygląda na razie tak

ania k - dobrze, że znalazłaś, ja sama miałabym trudności, ta poducha to karmnik ościsty Aurea,
kolorowe pędy zimą przy siatce to derenie, każdy inny. Latem też jest kolorowy, dają gęstą wysoką ścianę zieleni, na wiosnę przycinane do 50 cm nad ziemią.
ewa f - tak niestety kupuję spore drzewa, bo chcę mieć już duże i tak ciągle za mało i za małe są.
Ewelina i Karo - Po śniegu ani śladu, trawę widać, tylko oczko zamarznięte. Chodzi się jak po bagnie, u mnie glina trawa jak gąbka nasączona.
peonia - no przesadziłaś z tym okiem, laik jestem straszny, ale dziękuję
lucy09 - chadzam po tym ogrodzie i nic ciekawego nie widzę, mam tylko w głowie marzenia, które muszą poczekać do wiosny
Tak ogólnie to powiem wam, że pognałam już na rynek i do sklepu, a tam pusto, żadnych bulw i cebulek:(,
pani powiedziała, że dopiero koniec lutego. Kupiłam ziemię do doniczkowych i nasiona.
Wiosna u mnie wygląda na razie tak

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
I tak pięknie
,uważam to za sukces ,
mnie zazwyczaj marnieją takie listeczki wsadzone w ziemię
a Ty - proszę,proszę będziesz mieć nowe fiołeczki.
Trochę Ci ich zazdroszczę.
Popatrz Grażynko na jakiej to pustyni handlowej przyszło nam mieszkać...
Wszyscy wokół robią już wiosenne zakupy a u nas w sklepach jeszcze trwa zimowy zastój...
Może powinnyśmy się wybrać na wiosenne zakupy w inne rejony ???

mnie zazwyczaj marnieją takie listeczki wsadzone w ziemię
a Ty - proszę,proszę będziesz mieć nowe fiołeczki.
Trochę Ci ich zazdroszczę.
Popatrz Grażynko na jakiej to pustyni handlowej przyszło nam mieszkać...
Wszyscy wokół robią już wiosenne zakupy a u nas w sklepach jeszcze trwa zimowy zastój...
Może powinnyśmy się wybrać na wiosenne zakupy w inne rejony ???
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Grażynko, zimę masz śliczną
widoczki jak marzenie
Podglądam Twoje fiołeczki i już widzę, co źle zrobiłam, że moje się nie ukorzeniają...niestety za głęboko je powsadzałam
Podglądam Twoje fiołeczki i już widzę, co źle zrobiłam, że moje się nie ukorzeniają...niestety za głęboko je powsadzałam
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Grażynko pospacerowałam dziś po Twych włościach. Szalenie podoba mi się oczko wodne, które wygląda na zbiornik sporych rozmiarów. Oczko jest moim marzeniem. Dlatego szczególną uwagę zwracam na spotykane podczas wędrówek po ogrodach zbiorniki wodne.
Ciekawa jestem jakie ma dno tj. czy jest uszczelniane, jakie są w nim urządzenia techniczne, czy Twój mąż wykonał go sam czy wzywaliście na pomoc siłę fachową. I wreszcie , czy sprawia wiele problemów
( pomijając ucieczki żółwia
). Moja działka jest położona na dość przewiewnym terenie i trochę obawiam się nawiewania liści do zbiornika
Wcale Ci się nie dziwię, że tęsknisz za wiosną, zwłaszcza, że jesienią dokonałaś tak wielu nasadzeń drzewek-niemałych
, które nie zdążyły Ci się jeszcze opatrzeć. Czekam na nowe odsłony Twojego ogrodu.
Ciekawa jestem jakie ma dno tj. czy jest uszczelniane, jakie są w nim urządzenia techniczne, czy Twój mąż wykonał go sam czy wzywaliście na pomoc siłę fachową. I wreszcie , czy sprawia wiele problemów
( pomijając ucieczki żółwia
Wcale Ci się nie dziwię, że tęsknisz za wiosną, zwłaszcza, że jesienią dokonałaś tak wielu nasadzeń drzewek-niemałych
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
dziękuje wszystkim za odwiedzinki 
Latam po sklepach, bo mam ostatnie dni wolnego i tak w ogrodniczych pustka - niestety tylko nasiona są, reszta towaru podobno pod koniec lutego.
Ale mam kilka zdobyczy oczywiście nasionka kupiłam
Musiałam sie też pocieszyć
hiacyntami i pierwiosnkami

Uprawa fiołków dla mnie jest łatwa, najpierw wsadzam do wody jak wypuszczą korzonki to dopiero do ziemi w miarę płytko, spróbujcie
Jakie kolory to nie wiem, ale i tak chcę je mieć 
lubię takie niespodzianki
Dziś kupiłam też upragnionego fikusa i już jestem szczęśliwsza

Latam po sklepach, bo mam ostatnie dni wolnego i tak w ogrodniczych pustka - niestety tylko nasiona są, reszta towaru podobno pod koniec lutego.
Ale mam kilka zdobyczy oczywiście nasionka kupiłam
hiacyntami i pierwiosnkami

Uprawa fiołków dla mnie jest łatwa, najpierw wsadzam do wody jak wypuszczą korzonki to dopiero do ziemi w miarę płytko, spróbujcie
lubię takie niespodzianki
Dziś kupiłam też upragnionego fikusa i już jestem szczęśliwsza

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...