Ja za 10 nigdy nie kupiłam, ale za 12 już tak

miałam na myśli to, że teraz nawet za 20 zł można dostać kwitnącego Phalaenopsisa, a 4 lata temu nawet w sklepach były po 30-40. a w kwiaciarniach jeszcze więcej. no i teraz jest większy wybór i łatwiej można spotkać.Tulipan998 pisze:Teraz są tanieStorczykowa pisze: nie były tak tanie i łatwo dostępne jak teraz![]()
![]()
, to Ty chyba bodata jesteś...
Storczyki są raczej drogie...
Ja teraz nie poszaleje..., zaczyna się nowy sezon i wydatki ogrodnicze....
no większy jest, ale u mnie i tak bardzo ciężko spotkać coś oryginalnego, ale kilka lat temu było jeszcze gorzej. teraz kupuję już tylko Phalaenopsisy, inne rodzaje mnie nie interesują (np. Paphiopedilum, Miltonia, Oncidium, Cambria itp). mogę na te inne patrzeć u kogoś, ale moja kolekcja będzie się składała z Phalaenopsisów i paru Vand.Tulipan998 pisze:![]()
Ariel - chciałbym miec taka tanią , super kwiaciarnię.
Storczykowa - No tak teraz jest wiekszy wybór :P , ale nie wszędzie...., u nas czasem piękności , ale raczej białem , różowe , zółte i tyle ( mówię o phalaenopsisach ) ale nie raz jest duzo cambrii , są oncidia i miltonie.. , kiedyś były przepiękne ogromniaste oncidia.. , cena szokująca...
, jedno strasznie mi się podobało.. , 3 noce nie spałem.. za 105 zł....
z 3 pędami , ogrom kwiatów i strasznie duże
, zajmuje dużo miejsca , ale mam takie 2 kąty co mogły by nawet 2 takie cymbidia stać
.
Pozdrawiam !