Na wsi u maakity cz.1
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu jak będzie słabszy zbiór to będę się obiadać malinami ;:8 malin jest u mnie zawsze bardzo dużomaakita pisze:Jolu z tego co wiem w razie jakiejś ostrej zimy cała i tak raczej nie wymarznie, najwyżej słabszy zbiór będzie.
Krzysiu ja posadziłam dopiero na jesień zeszłego roku, zobaczymy co z tego będzie, najbardziej boję się nie mrozów, a nornic. Chyba im dziś trutkę podsypie.
Dziewczyny nie znam się na jeżynach ale kupiłam na wiosnę malinę i jerzynę i adrest i ..... nie ma ... chyba nie urosło 
agrestu kawałek widziałam... mał chyba z jedngo liścia ...
tak się pochwaliłam swoimi sukcesami
Proszę nie odgapiać 
tak się pochwaliłam swoimi sukcesami
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lisko a to strasznie dziwne , aż trzy krzewy znikłyliska pisze:Dziewczyny nie znam się na jeżynach ale kupiłam na wiosnę malinę i jerzynę i adrest i ..... nie ma ... chyba nie urosło
tak się pochwaliłam swoimi sukcesamiProszę nie odgapiać
Witaj Madziu
Jolus posadziłam w glinie i zapomniałam... jak sobei przypomniałam to nic tam nie byłojollla500 pisze:Lisko a to strasznie dziwne , aż trzy krzewy znikłyliska pisze:Dziewczyny nie znam się na jeżynach ale kupiłam na wiosnę malinę i jerzynę i adrest i ..... nie ma ... chyba nie urosło
tak się pochwaliłam swoimi sukcesamiProszę nie odgapiać
a może ktoś je zawędził
![]()
Chyba ta glina im nie pasowała...
Teraz już mieszam glinę z piachem...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu jesteś kochana, dziękuje Ci za propozycję, nie wykluczone, że się odezwę, bo widzę, że nornice działają ostro. Już większość truskawek zżółkłajollla500 pisze:To ja w tym roku przesadzałam i wywaliłam ich masęmaakita pisze:Ja w zeszłym roku na jesień posadziłam maliny, i prawie wszystkie zjadły mi nornice, zostawiły tylko dwa krzakiale cały czas wyrastają w starym miejscu .Jakbyś chciała Madziu to powiedz słowo , a wiosną wyślę
Iza będzie dobrze, choć wychodzi na to, ze masz jakąś gorszą glinę niż ja, a wydawało mi się, że gorzej już być nie może.
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Magdo, we wszystkich zestawieniach o oddziaływaniu roślin konsekwentnie powtarzają, że truskawki i maliny nie robią sobie wzajemnie dobrze. Ja zrobiłem ten sam błąd, truskawki obok malin. Potem między maliny wsadzałem czosnek, żeby poprawić sąsiedztwo. Nie znam powodów wzajemnego złego wpływu, ale malinami się w tym roku nie nacieszyłam. Może dlatego, ze to początki, a może jednak ziarnko prawdy w tym oddziaływaniu leży?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz