Rośliny Mandragory
Re: Rośliny Mandragory
ale słodziutka psinka
a skrętniczki śliczniutkie. 
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne masz te swoje badylki, i jest co podziwiać.

- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Witaj Mileno
Interesujące zdjęcia z wycieczki i z lotni,ja bym takim czymś nie poleciał,mam lęk wysokości
Pozachwycam się twoim balkonem bo jest czym,same śliczności,a w domu to jeszcze bardziej kolorowo,aż brak słów

Interesujące zdjęcia z wycieczki i z lotni,ja bym takim czymś nie poleciał,mam lęk wysokości
Pozachwycam się twoim balkonem bo jest czym,same śliczności,a w domu to jeszcze bardziej kolorowo,aż brak słów
- kubusiowa mama
- 500p

- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale u Ciebie pieknie !!! Skrętniczki cudownej urody.
Odmiana parapetowca przy firance wyglądajacego przez okno tez bardzo, bardzo mi się podoba
Odmiana parapetowca przy firance wyglądajacego przez okno tez bardzo, bardzo mi się podoba
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich zacnych Gości
Nawet nie wiecie, jak mi miło, że do mnie zaglądacie
Sobota powitała Bielsko deszczem i zimnem - ale to już chyba norma... Kiedy dzień wolny od pracy, pogoda musi się zepsuć
Chciałam Wam pokazać mojego fiołka - weterana, który ma dobrych kilka lat. Jeszcze rok temu wyglądał tak (oczywiście to ten po prawej str.):

W tym roku go przesadziłam, myślałam, że to dwie odrębne rozetki, jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam, że obie części wyrastają z jednej rośliny. Niestety jedną musiałam uciąć, by uratować roślinę. Fiołek w tej chwili wygląda dość nietypowo
Nie kwitnie zbyt obficie, ale za to kwiaty są naprawdę b. duże:

I na koniec jeszcze gość - pan kos, który ostatnio coraz częściej odwiedza mój balkon i do tego cudownie śpiewa. Na moim osiedlu jest w ogóle zatrzęsienie kosów i powiem szczerze, wg mnie nie ma drugiego ptaka, który by potrafił dać tak wspaniałe koncerty

Sobota powitała Bielsko deszczem i zimnem - ale to już chyba norma... Kiedy dzień wolny od pracy, pogoda musi się zepsuć
Chciałam Wam pokazać mojego fiołka - weterana, który ma dobrych kilka lat. Jeszcze rok temu wyglądał tak (oczywiście to ten po prawej str.):

W tym roku go przesadziłam, myślałam, że to dwie odrębne rozetki, jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam, że obie części wyrastają z jednej rośliny. Niestety jedną musiałam uciąć, by uratować roślinę. Fiołek w tej chwili wygląda dość nietypowo

I na koniec jeszcze gość - pan kos, który ostatnio coraz częściej odwiedza mój balkon i do tego cudownie śpiewa. Na moim osiedlu jest w ogóle zatrzęsienie kosów i powiem szczerze, wg mnie nie ma drugiego ptaka, który by potrafił dać tak wspaniałe koncerty

- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
Milenko ,klonik
ale podoba mi sie Twój fiołek ,ciekawie wygląda,mówisz,że ma mało kwiatów ale widzę sporo pączków,więc będzie na pewno jeszcze długo kwitł.
Śpiewające ptaszysko fajne.Ja też mam co rano jak tylko widno zaczyna sie robić, ptasie radio,niestety nie wiem jakie ptaszki w nim śpiewją
Śpiewające ptaszysko fajne.Ja też mam co rano jak tylko widno zaczyna sie robić, ptasie radio,niestety nie wiem jakie ptaszki w nim śpiewją

- Mandragora

Aniu, dziękuję za miłe słowa pod adresem klonika i fiołka-dziwaka 
Jeśli chodzi o śpiewy ptaków, to polecam ten link - przedstawione śpiewy najpopularniejszych polskich ptaków
Jeśli chodzi o śpiewy ptaków, to polecam ten link - przedstawione śpiewy najpopularniejszych polskich ptaków
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Wysłuchałam tych cudnych treli - są fantastyczne!!

- Mandragora

Klonik dziś wyglądał tak:

Z dobrych nowinek jeszcze zamioculcas puścił 2 listki
Niestety nie mam fotki.

Z dobrych nowinek jeszcze zamioculcas puścił 2 listki
Mileno,chyba wymalowałaś tego fiołka niebieską farbą
przyznaj się,bardzo ładny kolorek.Ciekawa jestem jak trwały jest ten kwiatek na kloniku,licz dni 
- Mandragora

Dorotko, te fioletowe fiołki zawsze wszystkim jak zauważyłam wychodzą na zdjęciach oszukane na niebiesko
A jak mam liczyć klonika, to muszę sobie tu zanotować, bo mam sklerozę
- w sumie dziś 2 dzień.
A jak mam liczyć klonika, to muszę sobie tu zanotować, bo mam sklerozę
- Mandragora

- Mandragora

Dorotko - z którą? Bo ja chyba nie mam żadnej paprotki (albo już sama nie ogarniam swoich doniczek
)