Ogródek Gosi 18

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Gosi 18

Post »

Gosiu a ja mam labę! nie myje okien, bo za dwa tygodnie mam remont tarasu :heja Co prawda potem będzie sporo pracy w ogrodzie i dojdzie mycie?...ale co tam!
Ślicznie już wiosna zaintonowała swoje przybycie, a słodki rudzielec umila Pani czas pisania na FO, wygłaskaj go proszę :D
Wesołych Świąt Gosiu! zdrówka i pogody ducha! ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu, siewki wschodzą, ale nie wszystkie. Mam bardzo słabe nasłonecznienie więc myśle, że to też powód.
Nie mam pojęcia, czy mi się nie pomieszały te nasiona. Ale pomidory na pewno rozpoznam.

Ewelinko, wiosna powiem szczerze bardzo mnie zniechęca w tym roku. Przede wszystkim za swoją niestabilność.
Całe szczęście ja już dążyłam prawie wszystko zrobić. :D
Teraz już tylko dopieszczenie.

Dorotko, nic nie udało mi się kupić. U nas chyba albo je wykupili, albo ich wcale nie było.
Może po świętach podjadę, bo podobno ogródki na zewnątrz są otwarte.
Pomidory super wschodzą. Nawet kilkuletnie nasiona. Ja mam problem z tym, że wszystkie po tym zalaniu mi sie pomieszały.
Całe szczęście pomidory na pewno rozpoznam

Soniu, moje ranniki już też przekwitły. Powoli przekwitają krokusy. Jeszcze cieszą oczy ciemierniki i przylaszczki.
Ale poza tym u mnie cisza i spokój. Wszystko chyba czeka na cieplejsze dni.

Aniu, jeszcze nic nie nawoziłam. Na razie skupiłam się na porządkach, żeby roślinki mogły odetchnąć . Może w tym tygodniu coś się uda. Na jutro wzięłam urlop.

Marysiu, ja zostawiam mycie okien na jakiś spokojniejszy czas. Już po świętach, więc mi się nie spieszy.
Rudzielec niezbyt lubi głaskanie. Taki niedotykalski. :)

Dziękuje wszystkim za życzenia Wielkanocne ;:168
Ze względu na ilość prac, nie zdołałam Wam złożyć życzeń :oops:
Długo mnie nie było, ponieważ zajęłam się ogrodem. Pogoda była cudowna, więc chciałam wykorzystać ją na maksa.
Do ogrodu wychodziłam po pracy, więc czasu było niewiele, jak wracałam to padałam ze zmęczenia. nie chciało mi się nawet zaglądać na forum. I jeszcze przygotowania do świąt.
Ogród ogarnięty prawie w 100%. Teraz przede wszystkim muszę zająć się nawożeniem i przygotowaniem warzywnika.
Siewki rosną. Nawet 2 rozpoznałam. Reszta czeka na rozpoznanie. tak to jest jak amator zabiera się do siewów.

Trochę mojej wiosny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Krokusy już zaczynają powoli u mnie przekwitać..szkoda bo to wdzięczne obiekty do fotografowania ale będą tulipany , pierwiosnki..itd wiosna. lato, jesień,... :D
Miłego świętowania Gosiu! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Gosiu! nie wiem co będzie u mnie z krokusami jak śnieg stopnieje? a tak krótko cieszyliśmy się z jako takiej wiosny. Ogródek masz wysprzątany, krokusy pięknie kwitną :D U mnie miałoby być wiosenne wielkie cięcie róż, ale plany trzeba odłożyć i czekać na jakieś ocieplenie :wink:
Kotek co nie lubi głaskania...a mruczy chociaż?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mówisz, że masz ogród ogarnięty w 100%. ;:oj Czy ja kiedyś w życiu doczekam takiego dnia?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Zazdroszczę Ci tego ogarnięcia ogrodu :lol: . U mnie to jeszcze długa droga ;:224 . Robię to jakoś chaotycznie :roll: . Pięknie wyglądają Twoje cebulowe i cieszą oczy o tej porze roku :heja . Pogoda nie rozpieszcza nas ale liczę, że od soboty będzie poprawa . Pozdrawiam serdecznie :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, czytam, że uporządkowałaś ogród w całości. ;:138
Ja mam jeszcze trzy rabatki nie dokończone. ;:223 Pogoda taka, że trudno powiedzieć, kiedy uda się to zrobić.
Róż jeszcze nie przycinałam, nawet kopczyków im nie rozgarnęłam, a siedzenie w domu mnie już dobija. ;:134 Jeszcze trochę i chandra mnie pokona. ;:202
Krokusy pięknie ozdobiły Twój ogród. ;:215 ;:303 Tylko dlaczego pogoda nie pozwala cieszyć się ich ślicznymi kwiatuszkami ...
Coś się tegorocznej zimie w łebku pokiełbasiło i uparła się, by nie pozwolić wiośnie rozbłysnąć pełnią życia. ;:145
Oby jak najszybciej polazła sobie jak najdalej od nas, czego życzę Tobie, sobie i wszystkim nam. ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Napisałam się i poszło w kosmos. Teraz w skrócie.

Maryniu, przez pogodę trzeba będzie poczekac chyba trochę dłużej na kolejne kwiaty. Wszystko jakby zamarło w oczekiwaniu.
Ja też. Nic mi się nie chce robić w ogrodzie.

Marysiu, krokusy powoli przekwitają. Podejrzewam, że przez pogodę nie będzie już co ogladać do końca tygodnia.
Zawsze boję się wczesnego cięcia róż, własnie ze względu na nieprzewidywalną pogodę.
Kotek owszem mruczy. Ale nie na kolanach :(

Wandziu, ja mam ogarnięty ogród z grubsza. Nigdy nie sprzątam perfekcyjnie. Najważniejsze, żeby odkryć rośliny spod warstwy liści.
Reszta niech się rozkłada na rabacie.

Ewelinko, ja natomiast lubię sprzątać w ogrodzie systematycznie, czyli jak zabieram się za rabatę to czyszczę wszystko, oprócz cięcia róz. To zostawiam na cieplejsze dni.
Jak na razie z prognoz ma się poprawić tylko temperatura. Deszcz w dalszym ciągu. :(
Ja tak bardzo chciałabym już słoneczka. Czy to nie mogło być tak jak w zeszłym tygodniu?

Lucynko, praktycznie udało się ogarnąć ogród w 95 %.
Już nie panikuję, że nie zdążę. Mam to samo z pogodą.
Myślę, że zima wzięła odwet za poprzednie lata. Rozpieściły nas te wczesne ciepłe wiosenne dni.
Musimy być cierpliwi.
Róż też jeszcze nie cięłam, a nawet nie odgarnęłam kopców, bo ich po prostu nie zrobiłam :;230

Dzisiaj wzięłam urlop, żeby popracować w ogrodzie i nic nie zrobiłam. Ogarnęła mnie totalna niemoc. Tylko bym spała i spała. W końcu zmusiłam się do wstania i zajrzałam na forum.
Oby słoneczko wyszło jak najszybciej, bo jakiś marazm mnie ogarnął.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gosiu ciemiernik prześliczny. ;:oj Czy to zielona odmiana?
Podziwiam Cię za ogarnięcie ogrodu. ;:180 U mnie jeszcze sporo badyli do cięcia. Róże przycięłam, bo mają już liście i dzisiejsza noc pokaże, czy zmarzną.
Też mnie ta zimnica dołuje. Do ogrodu się wybiorę dopiero, jak będzie zdecydowanie cieplej.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, on jest taki limonkowy.
Róż jeszcze nie cięłam. Właśnie ze względu na tę zimnicę.
Podobno od piątku ma się poprawić.
Ja mam parę roślin do wsadzenia. Czekam i czekam na poprawę pogody.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Od Twoich krokusów, aż łuna bije po oczach ;:oj A te są dla mnie najpiękniejsze https://images89.fotosik.pl/489/87dfc944fa59c40a.jpg
I z tą niemocą, tak cały ogród wysprzątałaś? A nie mogłabyś się nią ze mną podzielić, to może i mnie by się ta sztuka udała ;:306 ? Jak na razie jedynie dwa razy udało mi się pojechać na działkę i niewiele w tym czasie zrobiłam.
Kocisko nie wygląda na takiego niedotykalskiego. Wydawałoby się, że aż się prosi o głaskanko po długich kudełkach. Ale urodziwy jest nadzwyczajnie ;:108
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, krokusiki w słońcu dają po oczach :D
Niemoc jest. Zmusiłam się, żeby ogarnąc ogród. Wkurzyło mnie, że pogoda jest przeciwko nam. Trzeba korzystać z każdej nadarzającej się chwili.
Ty jesteś usprawiedliwiona. Możesz spokojnie zwalać winę na rehabilitację, ale ja? Nie mam pojęcia dlaczego nic mi się nie chce.
Mam wrażenie, że kiedyś wszystko szło mi szybciej. Teraz co chwilę musze odpoczywać. Ziajam jak smok.
Ale przyznaję, że jakby już tak na dobre słoneczko zaświeciło, to bym co jakiś czas do ogrodu wyskoczyła.
Czekam do soboty. Mam nadzieje, że prognozy się nie zmienią
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu śliczny limonkowy ciemiernik, a krokusy zjawiskowe!
Mam niestety takie same spostrzeżenia dotyczące mojej kondycji a raczej jej braku i staram się małymi kroczkami, systematycznie coś pchać do przodu. Może to normalne, że organizm domaga się więcej snu, dłużej się regeneruje? A Ty z tego co pamiętam przeszłaś covid, a on często później daje efekty negatywne w organizmie. Jednak rehabilitacją są ćwiczenie oddechowe, a tych w ogrodzie nam nie brakuje. Zdrówka i słoneczka ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, zauważyłam, że im więcej pracuję w ogrodzie, tym lepiej się czuję. Mam coraz mniejszą zadyszkę. Mniej musze odpoczywać. Powoli, ale jednak sprawność wraca :D
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Ostnicę kiedy przycinasz?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”