Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Aniu myślę, że roślinki dadzą radę :) moje wyglądają nie najgorzej jak wczoraj byłem :) a też było mroźno :)
Awatar użytkownika
kaktusowe
50p
50p
Od: 26 lut 2016, o 17:29

Post »

Podglądam Twój ogródek, bo też mam dwa konie, roboty z nimi wcale nie ma dużo, ale sprzątanie pastwisk po takim stadzie! ;:180 ;:180 Macie na to jakis sposób? Pozdrawiam serdecznie :)
Na końcu zawsze jest dobrze, jeśli nie jest to znaczy że to jeszcze nie koniec
Wiejskie życie u Anetki
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu takie mrozy to pikuś . Zapowiadają jakieś ochłodzenie pod koniec lutego, oby przynajmniej sypnęło śniegiem .
Widzę, że gospodarka się rozwija :wink:
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piotrek mróz był i to porządny, dziś pierwszy dzień było powyżej zera wiec jest nadzieja na wiosnę.

Zuziu styczeń był piękny, luty tragiczny, miejmy nadzieję na wiosnę a nie na kolejne powroty zimy.

Mariusz mrozy za nami teraz tylko trzeba będzie podliczyć straty, bo zawsze coś niestety wypada.

Anetko u nas nie sprząta się pastwisk, tylko co kilka lat przeorać i na nowo zasiać, a te stałe podmokłe przewłókować (zresztą włóka na wszystko dobra bo kretowiska rozgarnia i końskie kupy rozrzuci) bo to jest dobry nawóz. Teraz jest 9 sztuk ale w najbliższym czasie dojadą jeszcze dwie klaczki więc ogierek się ucieszy.

Seba już po ochłodzeniu mam nadzieją, że chryzantemy przetrzymały bo mam je pierwszy rok i nie wiem jak zimują.

Sezon 2018 już rozpoczęty :wink: kupiłam pierwsze kwiatki w auchanie i w lidlu.

Wczoraj wysiałam pierwsze nasionka na rozsady ale jeszcze jutro będę siać dalej no i muszę folię podlać i przekopać - wtedy posieje pierwsze nowalijki. Najgorsze jest przeglądanie stron internetowych i wkładanie do koszyka :wink: dobrze, że potrafię się powstrzymać przed zakupami bo sobie tłumaczę, że już w kwietniu odwiedzę Barcikowskich to wtedy będę mogła zaszaleć. No i szykuję się na targi kwietniowe w Bydgoszczy w Łuczniczce, w maju w Minikowie no i w czerwcu w Grubnie, lubię kupować kiedy mogę "pomacać" i wybrać najładniejsze.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Ja tez mam nadzieję,że te mrozy nie zaszkodziły roślinom, szczególnie obawiam się o jeżówkę pełną :?
A jeśli chodzi o zakupy...to mam tak samo, muszę się siłą wyganiać z alejek z nasionami, bulwami i innymi :lol:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Lenko te zakupy to prawdziwy koszmar bo w każdym spożywczaku są ogrodowe działy.

A to są te moje zakupy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Aniu super zakupy ;:333 Oby wszystkie te kwiaty tak pięknie zakwitły jak na zdjęciu :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Piotrek mam nadzieję, że choć część będzie się zgadzać :wink: już zaczynają puszczać listeczki. W zeszłym roku kupiłam 6 floksów w szkółce zielone ogrody i krótko po przywiezieniu trzy padły były chore przy samej ziemi, tak samo jak jedna tiarela i mocno się do nich zraziłam.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Piękne floksiki, oby były takie jak na fotkach :D ja w zeszłym roku zakupiłam 2 odmiany:pomarańczową i białą, i żadnej nie widziałam, chociaż zielone wyrosło ale kwiatów brak :? nie wiem czemu?
a pytanie? gdzie najczęściej robisz zakupy ogrodnicze? :D i te floksy gdzie były??i po ile? :lol:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Najgorsze co może być ,jak człowiek zakupi roślinki a one nie nacieszą oczu a usychają. To tak jest dość często. Bo czytałem na forum tutaj ,że kupując w marketach cebulki często są zarażone jakimiś chorobami. Nigdy bym o tym nie pomyślał.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Lenko floksy z auchana po 4,49zł :wink: jak Ci nie zakwitły a żyją to może późno sadzone były? no i jest szansa, że zakwitną w tym roku. Zawsze jest niestety ryzyko jak się kupuje.

Piotrek kupując w szkółkach też nie ma się gwarancji, że będą zdrowe wiem to z własnego doświadczenia, a co do pomyłek to lepiej się nie wypowiadać. Jak nie kwitną to nigdy nie ma gwarancji co się kupiło.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Czyli po prostu trzeba mieć farta :) Część chorób może przypadkiem roślinki łapią a może jest też jakaś cząstka gdzie nieuczciwy sprzedawca specjalnie zaraża roślinki by klient znowu wrócił i zakupił :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Niestety wszystko zależy od szczęścia.

A tak wygląda moja róża z auchana :wink: zobaczymy jak zakwitnie.
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu piękne te floksy kupiłaś ja tez kupowałam, ale na jesieni. Trzymam kciuki niech zdrowo Ci rosną i niech się sprawdzą kolorki. Różyczka super widzę że już posadzona ja w zeszłym roku kupiłam 7 różyczek właśnie w marcu posadziłam do doniczek bo jeszcze działki nie miałam i trzymałam najpierw w domku potem na balkonie 4 mi się nie przyjęły ale trzy dotrwały do czasu zawiezienia na działkę. Tobie tez życzę aby była zdrowa i pięknie w lecie kwitła. ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Piękna róża Aniu !!! Niech pięknie kwitnie Ci :)

A dodatkowo:

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”