Ogród mojej małej Wiki
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród mojej małej Wiki
Aniu myślę, że roślinki dadzą radę
moje wyglądają nie najgorzej jak wczoraj byłem
a też było mroźno 
- kaktusowe
- 50p

- Od: 26 lut 2016, o 17:29
Podglądam Twój ogródek, bo też mam dwa konie, roboty z nimi wcale nie ma dużo, ale sprzątanie pastwisk po takim stadzie!
Macie na to jakis sposób? Pozdrawiam serdecznie 
Na końcu zawsze jest dobrze, jeśli nie jest to znaczy że to jeszcze nie koniec
Wiejskie życie u Anetki
Wiejskie życie u Anetki
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Aniu takie mrozy to pikuś . Zapowiadają jakieś ochłodzenie pod koniec lutego, oby przynajmniej sypnęło śniegiem .
Widzę, że gospodarka się rozwija
Widzę, że gospodarka się rozwija
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piotrek mróz był i to porządny, dziś pierwszy dzień było powyżej zera wiec jest nadzieja na wiosnę.
Zuziu styczeń był piękny, luty tragiczny, miejmy nadzieję na wiosnę a nie na kolejne powroty zimy.
Mariusz mrozy za nami teraz tylko trzeba będzie podliczyć straty, bo zawsze coś niestety wypada.
Anetko u nas nie sprząta się pastwisk, tylko co kilka lat przeorać i na nowo zasiać, a te stałe podmokłe przewłókować (zresztą włóka na wszystko dobra bo kretowiska rozgarnia i końskie kupy rozrzuci) bo to jest dobry nawóz. Teraz jest 9 sztuk ale w najbliższym czasie dojadą jeszcze dwie klaczki więc ogierek się ucieszy.
Seba już po ochłodzeniu mam nadzieją, że chryzantemy przetrzymały bo mam je pierwszy rok i nie wiem jak zimują.
Sezon 2018 już rozpoczęty
kupiłam pierwsze kwiatki w auchanie i w lidlu.
Wczoraj wysiałam pierwsze nasionka na rozsady ale jeszcze jutro będę siać dalej no i muszę folię podlać i przekopać - wtedy posieje pierwsze nowalijki. Najgorsze jest przeglądanie stron internetowych i wkładanie do koszyka
dobrze, że potrafię się powstrzymać przed zakupami bo sobie tłumaczę, że już w kwietniu odwiedzę Barcikowskich to wtedy będę mogła zaszaleć. No i szykuję się na targi kwietniowe w Bydgoszczy w Łuczniczce, w maju w Minikowie no i w czerwcu w Grubnie, lubię kupować kiedy mogę "pomacać" i wybrać najładniejsze.
Zuziu styczeń był piękny, luty tragiczny, miejmy nadzieję na wiosnę a nie na kolejne powroty zimy.
Mariusz mrozy za nami teraz tylko trzeba będzie podliczyć straty, bo zawsze coś niestety wypada.
Anetko u nas nie sprząta się pastwisk, tylko co kilka lat przeorać i na nowo zasiać, a te stałe podmokłe przewłókować (zresztą włóka na wszystko dobra bo kretowiska rozgarnia i końskie kupy rozrzuci) bo to jest dobry nawóz. Teraz jest 9 sztuk ale w najbliższym czasie dojadą jeszcze dwie klaczki więc ogierek się ucieszy.
Seba już po ochłodzeniu mam nadzieją, że chryzantemy przetrzymały bo mam je pierwszy rok i nie wiem jak zimują.
Sezon 2018 już rozpoczęty
Wczoraj wysiałam pierwsze nasionka na rozsady ale jeszcze jutro będę siać dalej no i muszę folię podlać i przekopać - wtedy posieje pierwsze nowalijki. Najgorsze jest przeglądanie stron internetowych i wkładanie do koszyka
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- Carmelka00

- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Ja tez mam nadzieję,że te mrozy nie zaszkodziły roślinom, szczególnie obawiam się o jeżówkę pełną
A jeśli chodzi o zakupy...to mam tak samo, muszę się siłą wyganiać z alejek z nasionami, bulwami i innymi
A jeśli chodzi o zakupy...to mam tak samo, muszę się siłą wyganiać z alejek z nasionami, bulwami i innymi
- TROJA
- 500p

Lenko te zakupy to prawdziwy koszmar bo w każdym spożywczaku są ogrodowe działy.
A to są te moje zakupy

A to są te moje zakupy

Pozdrawiam Ania
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Aniu super zakupy
Oby wszystkie te kwiaty tak pięknie zakwitły jak na zdjęciu 
- TROJA
- 500p

Piotrek mam nadzieję, że choć część będzie się zgadzać
już zaczynają puszczać listeczki. W zeszłym roku kupiłam 6 floksów w szkółce zielone ogrody i krótko po przywiezieniu trzy padły były chore przy samej ziemi, tak samo jak jedna tiarela i mocno się do nich zraziłam.
Pozdrawiam Ania
- Carmelka00

- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Piękne floksiki, oby były takie jak na fotkach
ja w zeszłym roku zakupiłam 2 odmiany:pomarańczową i białą, i żadnej nie widziałam, chociaż zielone wyrosło ale kwiatów brak
nie wiem czemu?
a pytanie? gdzie najczęściej robisz zakupy ogrodnicze?
i te floksy gdzie były??i po ile? 
a pytanie? gdzie najczęściej robisz zakupy ogrodnicze?
- buum

- Kontakt:
Najgorsze co może być ,jak człowiek zakupi roślinki a one nie nacieszą oczu a usychają. To tak jest dość często. Bo czytałem na forum tutaj ,że kupując w marketach cebulki często są zarażone jakimiś chorobami. Nigdy bym o tym nie pomyślał.
- TROJA
- 500p

Lenko floksy z auchana po 4,49zł
jak Ci nie zakwitły a żyją to może późno sadzone były? no i jest szansa, że zakwitną w tym roku. Zawsze jest niestety ryzyko jak się kupuje.
Piotrek kupując w szkółkach też nie ma się gwarancji, że będą zdrowe wiem to z własnego doświadczenia, a co do pomyłek to lepiej się nie wypowiadać. Jak nie kwitną to nigdy nie ma gwarancji co się kupiło.
Piotrek kupując w szkółkach też nie ma się gwarancji, że będą zdrowe wiem to z własnego doświadczenia, a co do pomyłek to lepiej się nie wypowiadać. Jak nie kwitną to nigdy nie ma gwarancji co się kupiło.
Pozdrawiam Ania
- buum

- Kontakt:
Czyli po prostu trzeba mieć farta
Część chorób może przypadkiem roślinki łapią a może jest też jakaś cząstka gdzie nieuczciwy sprzedawca specjalnie zaraża roślinki by klient znowu wrócił i zakupił 
- TROJA
- 500p

Pozdrawiam Ania
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu piękne te floksy kupiłaś ja tez kupowałam, ale na jesieni. Trzymam kciuki niech zdrowo Ci rosną i niech się sprawdzą kolorki. Różyczka super widzę że już posadzona ja w zeszłym roku kupiłam 7 różyczek właśnie w marcu posadziłam do doniczek bo jeszcze działki nie miałam i trzymałam najpierw w domku potem na balkonie 4 mi się nie przyjęły ale trzy dotrwały do czasu zawiezienia na działkę. Tobie tez życzę aby była zdrowa i pięknie w lecie kwitła. 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,