Właścicielko tajemniczego ogrodu miło było Cię widzieć i słyszeć i znów przebywać w tym cudownym ogrodzie .Szkoda ,ze dowiedziałam sie z poślizgiem jednak zobaczyłam róże wtedy kwitły okazale
Czas szybko mija. Od 1988 roku tworzę swój raj na ziemi. Z zachwaszczonego kawałka ziemi powoli wyłaniały się kolejne zakątki.
Zapraszam do foto relacji na przestrzeni 31 lat
Jesień 1988 r wiosna 1991 r
Widok tego samego miejsca w 2018 r i 2019 r
Wiosna 1995 r wiosna 1998r
Wiosna 2019 r
Tyły ogrodu pierwsze zdjęcie wiosna 1990r i już po przeistoczeniu to samo miejsce 1996 r
Widok 2019 r
1998 r
2018 r
2019 r
2001 r
2019 r wiosna 2018 r jesień
Serdecznie dziękuję wszystkim za czas poświęcony wirtualnemu spacerowi po moim ogrodzie i zapraszam na wirtualne wędrówki w 2020 r
Oglądam, oglądam i nadziwić się nie mogę jak ogród zmieniał się w ciągu tych 31 lat. Wspaniale, że udało się pokazać stare zdjęcia i porównać z nowymi. Chylę czoła za wspaniałe osiągnięcia w tworzeniu rajskiego ogrodu .
Lidziu coś trzeba robić aby w domu nie zgnuśnieć Natalio moje archiwum ogrodowe jest większe jak rodzinne Marysiu nawet jak nic nie zmieniamy to ogród sam przechodzi metamorfozę, coś 'przyjdzi' i coś 'ucieknie' Jurku, Iwonko, Natalio, Tereniu, Jadziu dziękuję za pochwałę mojego 1000m szczęścia
Dzisiaj piękna pogoda, iście wiosenna, słoneczko świeci, ptaszki śpiewają, lekki wiatr wieje co sprzyja spacerowi po ogrodzie
Teraz krokusy cieszą oko ale potem trawisko przez co najmniej miesiąc na rabatach
Krokus angustifolius 'Minor' i krokus wiosenny 'Spring Beauty'
rannik zimowy 'Grunling' i 'Schwefelglanz'
Rannik cylicyjski
Rannik zimowy i ułudka wiosenna
Irys żyłkowany 'Painted Lady' widok rano i w południe dzisiejszego dnia
Irys żyłkowany 'Frozen Planet' i 'Blue Note'
Zakwiatają przylaszczki
Śnieżyca wiosenna
Przebiśnieg woronowii i 'Flore Pleno'
Oczar kwitnie od stycznia
Wawrzynek i jaśmin nagokwiatowy
Dziękuję za wspólnie spędzony czas na wirtualnym spacerze
Marysiu nie siadaj na krześle bo to niebezpieczne najlepszy fotel z wysokimi boczkami
dzisiaj pogoda raczej nie dla spaceru ogrodowego ale tak ma być w kratkę cały czas Lucynko dziękuję za porównanie mego ogrodu, chciałabym aby tak było ale dla mnie i to wystarczy mój jaśmin nagokwiatowy jakoś nie może się zaaklimatyzować u mnie i jest marniutki Dorotko dziękuję Lidziu choć to wirtualny spacer ale możesz sobie wyobrazić w jakich to miejscach
Niedługo zakwitną tulipany i pozostałe cebulowe wiosenne
Miodunka i żywiec gruczołowaty
Tulipany masz już takie duże, a moje dopiero wylazły z ziemi. Miodunki i kokorycze zabrały się za kwitnienie, a moje jeszcze śpią. Jedynie żywiec gruczołowaty ostatnio się sprężył, pokazał liście i jeden pączek, ale gdzie mu tam do Twojego.
Niecierpliwie czekam na dalsze zwiastuny wiosny.
Piękna krokusowa łączka U mnie mniejsza nie mniej uwielbiam ten widok ,tylko potem te trawy krokusowe robią nieład na rabacie. Staram sie pleść je w warkocze tak było dotychczas .Nie wiem Marysiu czy w tym roku dam radę Ciekawe co u mnie kwitnie muszę jutro iść obadać, bo tydzień nieobecności to bardzo dużo