Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8
Aniu czarujesz cebulowymi
przepiękne te Twoje tulipanki
działka wypucowana na całego, nawet przy kamieniach nie widać wysokiej trawki tylko wszystko ładnie wykoszone
zestawienie białego, czarnego i pomarańczowego tulipana obłędne

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aneczka, śmiało można przyznać, że masz jedne z piękniejszych tulipanów (musiałam sprawiedliwie podzielić podium między tobą a Elwi)
W ilości siła
Szkoda tylko, że te paskudki z roku na rok robi nam psikusa. Jestem zrozpaczona ilością kwitnących w grupach sadzonych dwa lata temu.. praktycznie jeden kwiatek na kępę liści
Ależ to wkurza.. W tym roku chyba będę dosadzała nie wykopując nawet starych cebul, bo perspektywa suszenia i wsadzania bezwartościowych pchełek jakoś mnie nie pociąga 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Maidwell Hall mam od dwóch lat i uwielbiam. Choć mój w cieniu nie kwitnie tak obficie. Teraz ma dopiero jeden kwiat rozwinięty, reszta w pączkach. U mnie zimniej.
Tulipam Purple Pion
dzięki za nazwę. Właśnie miałam pytać co to za cudo. Ładnie by się wpisał w moje rabatki
Niestety po ostatniej ulewie, większość tulipanów to historia
Miał być przymrozek więc biegałam z agro i przykrywałam wczesne rododendrony, bo w zeszłym roku nie zdążyły dobrze rozkwitnąć i mróz zważył kwiaty. Mrozu nie było jednak tej nocy. Ale na następną też zapowiadają minusowe temperatury. Jeszcze nie będę odkrywać. Oby jakoś przeżyć tą zimnicę 
Tulipam Purple Pion
Niestety po ostatniej ulewie, większość tulipanów to historia
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Aniu, piękne masz tulipany - nawet te czerwone
Tylko jak Ty potem ogarniasz te cebule? Ile sezonów, które, w jakim miejscu, gdzie się kończa jedne i zaczynają drugie, co zostawić, co wymienić? 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Aniu ale wiosna ma być kolorowa
. Nie da się stworzyć ogrodu tylko z trzech kolorów. Ja to mam dopiero kolorystyczną demolkę
. Tylko w jednym miejscu jest ok w pozostałych misz-masz na maxa. No jakoś nie umiem ograniczyć się tylko do konkretnych kolorów chociaż bardzo bym chciała. Poza tym trafiło mi się kilka tulipanowych pomyłek
. Ech i cóż zrobić ? Już teraz myślę żeby pewne kępki wykopać bo nie pasują zupełnie
. Wracając jeszcze do powojnika to chciałabym żeby moje tak szalały
. Póki co na czele jak zawsze Polish Spirit
. Ten to ma kopa
. Pozdrawiam i słoneczka życzę
.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maidwell jest faktycznie cudny.Większy od mojego i bardziej rozwinięty w kwiatach.
A ile latek ma twój? ?
Tulipany jeszcze raz pochwalę bo masz naprawdę piękne

A ile latek ma twój? ?
Tulipany jeszcze raz pochwalę bo masz naprawdę piękne
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, niebieski, biskupi - tys pikny
Chyba byłam po kilku głębszych
W każdym razie chodzi o to cudeńko
http://s1278.photobucket.com/user/anecz ... 2.jpg.html
W każdym razie chodzi o to cudeńko
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Aniu kolorowo u Ciebie jakby to było lato. Powojnik śliczniutki a szczególnie ten jego kolorek. U mnie zaczyna kwitnąć Pink Violet o podobnym kształcie kwiatów ale kolor ma dużo bledszy i przez to nie jest tak efektowny jak Twój. Gratuluję pięknego ogródka 
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aneczko, daaaawno mnie nie było na FO więc nabiegałam się po Twoich zamkniętych wątkach, zanim tu trafiłam
. Ale warto było
. Wiosna u Ciebie zaawansowana i rośliny w świetnej kondycji. Cały ogród wypielęgnowany i każdy kątek wypracowany. Mam duży komfort, że bez udziału własnej pracy mogę podziwiać takie widoki. Komfort kończy się jednak, gdy porównam sobie stan Twoich rabat z moimi
. Będę podglądać nowy sezon u Ciebie w poszukiwaniu inspiracji.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu ja się wcale nie dziwię,że masz zgrzyt zębów na czerwone tulipany,które zepsuły koncepcję
Przy takiej ilości tulipanów jakie Ty zgromadziłaś niełatwo o pomyłkę.No nic wykopiesz i będzie dobrze.
A jak różyczki się sprawują? Będziesz cięła kosmetycznie,czy nie musisz? Ja niestety mam kilkanaście do poprawki
Pozdrawiam
Przy takiej ilości tulipanów jakie Ty zgromadziłaś niełatwo o pomyłkę.No nic wykopiesz i będzie dobrze.
A jak różyczki się sprawują? Będziesz cięła kosmetycznie,czy nie musisz? Ja niestety mam kilkanaście do poprawki
Pozdrawiam
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Znam ten ból, jak wyrośnie nie ten kolor co się zaplanowało... Chciałam mieć kępę liliokształtnych bordowo-białą, a mam bordowe liliokształtne z fioletowymi pucharami, czyli zestaw kolorysty roku
Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie, tak bujnie. Szkoda, że tego stanu nie można przyśpieszyć.
Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie, tak bujnie. Szkoda, że tego stanu nie można przyśpieszyć.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Tulipanowe łany absolutnie przepiękne.
Maidwell Hall prześliczny. Powojniki z Atragene nigdy mnie jakoś nie interesowały, ale patrząc na Twojego widzę, że byłam w błędzie. Tylko one chyba krótko kwitną?
Maidwell Hall prześliczny. Powojniki z Atragene nigdy mnie jakoś nie interesowały, ale patrząc na Twojego widzę, że byłam w błędzie. Tylko one chyba krótko kwitną?
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
O Anka, oglądając Twoje zdjęcia przypomniałam sobie, że muszę piwonie podeprzeć póki jeszcze nie są gęstą burzą liści. W zeszłym roku nie zdążyłam i połamałam sporo próbując naprawić ten błąd.
A tak sobie oglądając zaskoczona jestem u Ciebie ilością pomarańczowych i czerwonych tulipanów
Ten tulipan z wirusem śliczny, a wiesz że w bodajże 16 czy 17 wieku cebulki tulipanów dotkniętych tym wirusem osiągały na giełdach bajońskie ceny
U mnie ostatnio ten wirus dopadł kępę lilii. Miałam wykopać na jesień i jakoś tak mi nie wyszło
A tak sobie oglądając zaskoczona jestem u Ciebie ilością pomarańczowych i czerwonych tulipanów
Ten tulipan z wirusem śliczny, a wiesz że w bodajże 16 czy 17 wieku cebulki tulipanów dotkniętych tym wirusem osiągały na giełdach bajońskie ceny
U mnie ostatnio ten wirus dopadł kępę lilii. Miałam wykopać na jesień i jakoś tak mi nie wyszło
Aniu,jak zawsze pięknie u Ciebie
Ten niebieski powojnik robi wrażenie 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Czy ten Maidwell Hall w rzeczywistości też jest taki cudnie błękitny? I znowu trzeba będzie kombinować nad nową miejscówką

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe