Krysiu te fioletowe tulipany przy różach są omszone. Mój aparat nie pokazuje tego, w rzeczywistości są jeszcze ładniejsze. Mam jednego tulipana, który zawieruszył się przy wykopywaniu. Kopałam na głębokość 30-35 cm i nie dotarłam do niego.

Madziu u mnie Q of N też słabo sobie radzą. W donicy posadziłam świeże, a z jakiegoś powodu połowa nie zakwitła, natomiast w gruncie gryzonie się do nich dobrały i tylko cztery ma kwiaty. Pewnie taka słaba odmiana.

Małgosiu mam nawet Claudie trzyletnie, na razie kwitną. Jak przestaną kupię kolejne.

Seba nowy awatar.

Iwonko przymrozek chyba najbardziej szkodzi kwiatom i zawiązkom owoców borówki. Szkoda by było, u mnie już ładnie kwitnie. Swoje róże Artemis okryłam, bo już raz zmarzły.
jakby kolejny raz je to spotkało, to na kwiaty bym się chyba nie doczekała.

Basiu lubię tulipany Q Of N, szczególnie w połączeniu z jasnymi. Mam jedną kępkę z bordowymi Curly Sue i też podoba mi się takie zestawienie.

Małgosiu Q Of N to chyba słaba odmiana. U mnie większość była w gruncie, przesadziłam jesienią w inne miejsca, pewnie dlatego kwitną.

Aniu mam kępkę Purissimy już trzeci rok i kwitnie w tym samym miejscu całkiem ładnie. Niestety już ścięte. Muszę w tym je wreszcie wykopać, tylko jak to zrobić. Rosną obok świerka kulistego, który na pewno zarósł je korzeniami.

Ewelinko u mnie też padało, ale do czwartej popracowałam. Na werbenę poczekaj, może jeszcze się pokaże, to mało prawdopodobne, żeby się nie wysiała. Chyba, że byłaś gorliwa i posiekałaś porządnie ziemię.

Aprilku Q Of N kwitną tylko starsze, sadzone jesienią też w pąkach. Claudii nakupiłam sporo, ale raczej zostawię doniczki w glebie, bo mam za dużo starszych do wykopywania.

Aniu anabuko1 Majesty ma ponad 35 cm, przesadziłam do większych doniczek, bo zaczęły marnieć. To jednak duża roślina, w gruncie potrafi mieć z kłosem do 2 m.

Ewuś Pashmina niestety przymrozki będą w całej Polsce, na ile jesteśmy w stanie musimy trochę ochronić wrażliwsze rośliny. Piwonii wyjątkowo byłoby szkoda, opatulisz je, to odwdzięczą się kwiatami.