Pozdrawiam!
Tulapowisko
- Pelidea
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2013, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tulapowisko
Wpadam z rewizytą.
Obejrzałam cały wątek od początku, przepiękne zdjęcia. Ogromnie mi się podobają. Rozmaitości w Twoim ogrodzie nie brakuje, a teraz wiosenne zdjęcia robią wrażenie. Zwłaszcza krokusy mnie zauroczyły. Podziwiam ogrom pracy i pomysłów. 
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aaaaa....bo Ty masz jutro testy. W takim razie trzymam kciuki. Powodzenia!!!
Widoki superowe. A co ty znów będziesz przekopywać?
Widoki superowe. A co ty znów będziesz przekopywać?
Pół ogródka
Konkretnie tą rabatę:

Tak mnie denerwuje, że buldożerem tylko potraktować
Te tulipany drobnicowe w kępie, co mam dwa kwiaty na krzyż. I mydlnicę. Było fajnie przez dwa lata, ale teraz z pięciu rozłogów pół rabaty obrosła. W sumie by mi nie wadziła, ale w nią takie gąsienice włażą, sklejają górne liście i nie rośnie. Także wypielić.
Ostróżki jakoś skonkretyzować, nie wiem co z obwódką z goździków i smagliczki, ale niech zostanie.
Potem kupię hortensje, przyjadą kiedyś trawy, tak samo pewne byliny i jeszcze jedna byliny kupię z trawkami, to się coś wymyśli. Chyba że ostróżką wszystko niech porośnie
Gdyby kto pytał, czemu mnie nie ma-mam taką huśtawkę nastroju, że mi mama powiedziała, że jestem gorszy niż kobieta w ciąży (bo tą z okresem już przegoniłem)
Konkretnie tą rabatę:

Tak mnie denerwuje, że buldożerem tylko potraktować
Te tulipany drobnicowe w kępie, co mam dwa kwiaty na krzyż. I mydlnicę. Było fajnie przez dwa lata, ale teraz z pięciu rozłogów pół rabaty obrosła. W sumie by mi nie wadziła, ale w nią takie gąsienice włażą, sklejają górne liście i nie rośnie. Także wypielić.
Ostróżki jakoś skonkretyzować, nie wiem co z obwódką z goździków i smagliczki, ale niech zostanie.
Potem kupię hortensje, przyjadą kiedyś trawy, tak samo pewne byliny i jeszcze jedna byliny kupię z trawkami, to się coś wymyśli. Chyba że ostróżką wszystko niech porośnie
Gdyby kto pytał, czemu mnie nie ma-mam taką huśtawkę nastroju, że mi mama powiedziała, że jestem gorszy niż kobieta w ciąży (bo tą z okresem już przegoniłem)
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ha, ha....dobre. Fajnie, przetestujesz i okres i ciążę. Będziesz w temacie....
Jak kiedyś będziesz miał córkę to będziesz jej mógł powiedzieć...jak ja byłem w ciąży....
Jak kiedyś będziesz miał córkę to będziesz jej mógł powiedzieć...jak ja byłem w ciąży....
- anida

- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratulacje za dziś, fajnie, że jesteś zadowolony.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Mati gratulacje
hmm widzę, że zima chyba nie dotarła do Ciebie ;) a jak tam rabata, kopałeś coś?
Dziękować
Jako tako z historii się cieszę, bo wiecie... od podstawówki jadę na znajomości dwóch dat- 966r i 1000r, jakimś cudem mam piątkę z historii, więc test to miała być masakra
Ale, jak to zazwyczaj bywa, szczęściem się wykaraskałem-wiedzy używać prawie nie trzeba było, a jak już trzeba było, to pojęcia czy epoki, a nie daty (w sumie przy 2-3 tylko). Także-cudownie, znowu mi uszło płazem
A że ,,szarej strefy" nam nikt nie wyłożył i punkt poszedł to nie moja wina
Zdjęcia są z weekendu, ale zimy u mnie nie ma. Tylko ziiiiimnooooo, więcej niż 5 stopni rzadko uraczysz. Jednak przymrozków jeszcze nie było, ziemia mokra, to tylko straszny ziąb
Musi mi ujść wszystko płazem, to tak było, jest i będzie!
Mam tyle słońca w tym roku, że tulipanów botanicznych nie uświadczyłem, a zwykłych w pełnym rozkwicie nie widziałem, raz do połowy się otworzyły. Miarą sprawiedliwości, mrozy poszły bokiem
A rabatę to kopię po testach. Przy moich zdolnościach... To może lepiej to w majówkę robić
A w piątek, o ile będzie ciepło, to zacznę robić dalej skalniaki/podwyższane rabaty. Kreciki, kopcie, kopcie
Błotko ciągle zalane!!! Ale pokrzywa na maj wszędzie rośnie
To u mnie do jutra

Jako tako z historii się cieszę, bo wiecie... od podstawówki jadę na znajomości dwóch dat- 966r i 1000r, jakimś cudem mam piątkę z historii, więc test to miała być masakra
A że ,,szarej strefy" nam nikt nie wyłożył i punkt poszedł to nie moja wina
Zdjęcia są z weekendu, ale zimy u mnie nie ma. Tylko ziiiiimnooooo, więcej niż 5 stopni rzadko uraczysz. Jednak przymrozków jeszcze nie było, ziemia mokra, to tylko straszny ziąb
Mam tyle słońca w tym roku, że tulipanów botanicznych nie uświadczyłem, a zwykłych w pełnym rozkwicie nie widziałem, raz do połowy się otworzyły. Miarą sprawiedliwości, mrozy poszły bokiem
A rabatę to kopię po testach. Przy moich zdolnościach... To może lepiej to w majówkę robić
To u mnie do jutra
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. O matko ale piękne masz te tulipany
i jak ich dużo
. Kurczę kiedy ja doczekam się takich łanów? Fajnie, że testy do przodu
. Oby tak dalej, trzymam kciuki
. Zdjęcia jak zwykle urokliwe
. Pozdrawiam
.
Mati, gratulacje za egzaminy
Zdjęcia przepiękne! Takie wiosenne, miłe dla oka, co drugie bym chętnie na tapetę komputera skradła
Bardzo przyjemnie się na nie patrzy, szczególnie na te brzozy od dołu, kawałek nieba, białe chmury, bajka
Holandia wspaniała
Im więcej, tym lepiej 
Zdjęcia przepiękne! Takie wiosenne, miłe dla oka, co drugie bym chętnie na tapetę komputera skradła
Holandia wspaniała
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Mati, ja także Ci kibicuję na testach
I cieszę się, że podzieliłeś się dzisiejszymi wynikami.
A spojrzenie na brzózki od dołu ... ale tym razem w slońcu .....

A spojrzenie na brzózki od dołu ... ale tym razem w slońcu .....
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ja też, trzymam kciuki,Będzie dobrze!!Beaby pisze:Mati, ja także Ci kibicuję na testachI cieszę się, że podzieliłeś się dzisiejszymi wynikami.
A spojrzenie na brzózki od dołu ... ale tym razem w slońcu .....![]()
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Chwaliłeś kwiecień,gdy było ciepło,teraz nadal to twój miesiąc?
Skalniak bardzo udany,też uważam,że w trakcie robienia siły same przychodzą.Tylko później to iskanie małpy
Teraz na bieżąco staram się swój ogarniać,ale i tak zawsze coś wyłazi
Cieszę się,że twoja Holandia nie ucierpiała od przymrozków.U mnie podobna ilość leżała pokotem w drugi dzień świąt,przygnębiający widok
Piękne zdjęcia
Fajnie,że wychodzisz w plener.Trzymam kciuki za resztę egzaminów 
Cieszę się,że twoja Holandia nie ucierpiała od przymrozków.U mnie podobna ilość leżała pokotem w drugi dzień świąt,przygnębiający widok
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3