Viola K tak, maluchy będą szły na sprzedaż. W tym roku próbuję rozbujać swój interes i działam czerpiąc wiedzę z forum.
Maluszki nawożę nawozem o npk 13-40-13. Teraz będę przechodzić na 13-13-13.
Swoje petunie posiałam tydzień temu i zastanawiałam czy to nie jest zbyt wczesny termin, ale teraz jak podziwiam te piękne uprawy ^^ to dochodzę do wniosku, że posiałam za późno
drakka pisze:Viola K tak, maluchy będą szły na sprzedaż. W tym roku próbuję rozbujać swój interes i działam czerpiąc wiedzę z forum.
Maluszki nawożę nawozem o npk 13-40-13. Teraz będę przechodzić na 13-13-13.
Niesamowite ..a tym nawozem można nawozić inne małe roślinki ? czy to typowo do petunii?
Jak patrzę na wasze petunie, to moje takie jakieś marne hahah, i na dodatek mało ich mam, jak bym teraz posiała jeszcze raz to jest szansa ,że zakwitną w czerwcu??
Carmelka00 sorry, że cytuję samą siebie, ale tu masz odpowiedź. Ja będę jeszcze siała petunię fiołkowatą (ale coś paczka się do mnie spóźnia).
Ninia pisze:W ubiegłym roku siałam wielkokwiatową 22 lutego - pierwszy kwiatek zakwitł 25 maja (po pikowaniu trzymałam ją na nieogrzewanym poddaszu, ale z dużym oknem ) - także raczej ciepła nie miała i rosła bardzo powoli, gdybym trzymała ją w domu na pewno by zakwitła wcześniej.