Moja nowa wymarzona działka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz. 11

Post »

nie tylko bzy, nie pokazywałam nigdy widoku jak wychodzę z klatki i okolicy budynku w którym mieszkam, muszę Wam pokazać, są forsycje, wiśnie, bzy, jabłonie wszędzie w koło, pozostałości po ogrodach przydomowych
no i to jest cudowny wiosenny krajobraz u mojej mamy jest mnóstwo kwitnących wiosennych drzew i krzewów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko Łubinnik siałam kilka razy i nic :( chyba że nasiona były stare - a jest śliczny ;:333
Ja tez mam taką porzeczkę krwistą złotą - i nawet miałam wstawić zdjęcie do rozpoznania bo nie wiedziałam co to jest - dzięki za zdjęcie ;:196
Dużo zdrówka życzę i spokojnej nocy ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Iwonko, ja czekam na bez z utęsknieniem. Będzie pachniało i będzie syrop i nalewka. Tym razem nalewkę schowam dobrze bo ubiegłoroczną eM troskliwie się zajął. Wreszcie mamy piękną pogodę, To już nie wiosna, a lato.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O! To i Ty, Iwonko, mieszkasz na terenie dawnych sadów. ;:108
Ja również, Kiedy jeszcze byłam słuchaczką pewnego studium w Płocku, to tutaj, gdzie teraz mieszkam, spędzałam czas na tzw. randkach.
Wówczas już sady były wykupione dla potrzeb budownictwa, ale drzewa jeszcze owocowały i były ogólnie dostępne, a trawa i inne zielska sięgały mojej głowy.
Było gdzie się ukryć przed wścibskim okiem ciekawskich. ;:306 ;:306
Zdrówka Ci życzę, byś mogła więcej czasu spędzać na swojej ukochanej działeczce. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,piszesz,że nie ma u ciebie deszczu a u mnie padało wczoraj gradem dzisiaj solidnie deszczem i ogród podlewany systematycznie ,świetnie ten łubinnik wygląda ,teraz jak jest mniej kwitnących roślin dochodzi taka piękność ,pozdrawiam i zdrówka życzę :wit
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Moje bzy jeszcze nie kwitną za to wiśnia cała obsypana kwiatami aby tylko nie było przymrozku bo znowu jak w tamtym roku nie będzie wiśni ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie dziewczyny kochane, wczoraj miałam ciężki dzień, jednak między lekarzami odwiedziłam zielone przyjaciółki, a na koniec zrobiłam sobie małą przyjemność, a do domu przyjechały siewki astrów, ostróżek od koleżanki, pelargonia bardzo ciekawa od drugiej koleżanki i lewizje dwie sobie sklepu, sadzić nic nie mogę bo sucho aż twardo, nadal czekam na deszcz ;:108
Teraz się wyrabiam z praniem i na działeczkę mykam :wit
Martusiu no grad zupełnie nie potrzebny, ale deszczyk co jakiś czas jak najbardziej ;:108
Lucynko fajnie wspominać tamte czasy, było więcej zieleni, sady nie miały własności, u nas na wsi, całe aleje czereśniowe, wiśniowe, jabłonie, grusze przy drogach rosną, chciałaś, szłaś, narwałaś owocu, a teraz nie wolno, psami gonią jak czas owocowania, pilnują non stop ;:219
Na przepis na syrop zgłoszę się do Ciebie Danusiu w tym roku na pewno, w tamtym przegapiłam, właśnie z mniszka zrobiłam, tylko jak Ciebie teraz zastać w domu zapracowana kobieto ;:196
Tereniu, będą nasionka, spróbujemy jeszcze raz :wit
Jadziu jest na prawdę cudownie, uwielbiam maj ;:167
Janeczko nie będzie, nie może być, ogrodniki byli , starczy tych przymrozków :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Iwonko!
Dzień wczorajszy w końcu udany, bo tyle cennych zdobyczy, a wizyty u lekarzy przyniosą w końcu pozytywny skutek ;:333 Rano słoneczko nie mogło wyzwolić się z chmur, ale teraz świeci, deszcz ładnie nawodnił grządki i będzie można rwać zbędne zielone ;:306 Dobrego dnia kochana i życzę deszczyku ;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Twoja radość z powodu nowych nabytków jest niesamowicie motywująca! Ja mam do wysiania jeszcze kilka paczek nasion kwiatów i zabrać się do tego nie mogę. Może wreszcie mi się uda!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny kochane, no ten upał mnie dobije ;:306 , wymyśliłam nie ;:306 , ledwo się zaczął, ale serducho nie wytrzymuje, co i rusz na spowolnienie muszę łykać co nie co ;:108 Byłam rano na działeczce, podlałam ile mogłam i co mogłam, ale to nie to samo co deszczem podlane ;:108 co dzień po trochę doniczek wywożę na działeczkę, porządek w namiocie czas zrobić i pomidorki wsadzić ;:108
Miłko dziś też posiałam jeszcze kilka nasion ale w doniczki na razie, nasionka też wczoraj dostałam :tan fajnie, tylko gdzie ja to wszystko upcham ;:306
Marysiu przydał by się deszczyk ;:196 , przydał, dziś Adaś zamówił nową folię na namiot, bo stara już połatana, jak tylko folia przyjdzie, :tan wszystko z namiotu wynoszę i sadzę pomidorki :tan
Zobaczcie, udało mi się dziś w końcu zrobić jej zdjęcie, aż śmiałam się do niej, bo tak mi pięknie pozowała, ja tłumaczyłam, że ma nie uciekać bo Wam chcę ją pokazać i stała i pozowała ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obiecane zdjęcia, wychodzę z klatki i to widzę ;:oj pranie miałam zebrać przed pstrykaniem ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękny widok a pranie też pachnące od wiatru i kwiatów ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No co ? pranie malownicze :;230 Ale jaszczurka ;:oj super Ci sie udało zrobić fotką , widzę że ją znasz, oswojona ? :;230 Ślicznie kwitną drzewa ;:138 Ach, rajskie widoki :lol:
A u mnie zdrowo popadało to dzisiajn posadziliśmy pomidory, oczywiście kupowane, 50 szt i zostało z poprzednich 10 :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko cudny widok a wieczorami intensywny zapach się roznosi aż miło wychodzi się z domu. Pranie pachnie świeżością my też suszymy na podwórku w taką pogodę. Szkoda ,że nie mam takich zwierzątek na ogródku .Nawet żaba się nie pokaże
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu jeszcze mam zaskrońca, ten mieszka w oczku i dlatego nie mam też żab, są tylko w dole działki ropuszki, ale ten jegomość, to jak Karolka pisze już oswojony, ostatnio jak była koleżanka to uciekał, chował się, a dziś byłam sama, to pozował do zdjęć ;:306
Karolka masz rację, rajski widok, a pranie zawsze suszę na dworze, nawet zimą jak mroźno i słonecznie to też na dworze suszę, jak wtedy też cudnie pachnie, pościel też się wietrzy często na dworze, właściwie to całe lato je rano wynoszę aż do wieczora, jak fajnie się śpi pod taką pościelą ;:215
Masz rację Janeczko :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, nie zaskrońca bym się bała żadnych oślizgłych stworzeń brrrrr;:185