A teraz idź spać Lucynko bo to na Ciebie późna pora
Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Napiszę Ci na maila tylko muszę spisać bo
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Marysiu, jak już wyślesz listę Lucynce, to rzutem na taśmę możesz wysłać i mnie, bo z absolutnie czystej babsko-ogrodniczej ciekawości też bym chciała wiedzieć, co tam ciekawego ustrzeliłaś?
Do mnie też dziś przyszły, nastawiłam się na sałaty, ale się nie udało i mało tych sałat było. Ale to nie tragedia, i tak mam co siać.
Jakieś sklepowe sałaty z zeszłego roku też mam.
Spróbuję czerwoną piórkówkę do donicy wysiać, ciekawe czy coś mi z tego wyjdzie?
Do mnie też dziś przyszły, nastawiłam się na sałaty, ale się nie udało i mało tych sałat było. Ale to nie tragedia, i tak mam co siać.
Jakieś sklepowe sałaty z zeszłego roku też mam.
Spróbuję czerwoną piórkówkę do donicy wysiać, ciekawe czy coś mi z tego wyjdzie?
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu już mam patyczki
Właśnie Stasiu poniósł do piwnicy-ziemianki do piachu. Ale one mają pąki duże
Dzięki . Nasionkom się przyglądne po kawce 
Podczytuję cały czas.
Drzewko dyniowe super - czytałam trochę wczoraj o nim.
Ja w tym roku próbuje mizunę - w donicy może się uda - a co czekam na nasionka bo zamówiłam
Pozdrawiam
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
- Maska

- Kontakt:
Dario zmobilizuj się i przyjedź do B. a przepatrzymy moje zasoby, jest tam mnóstwo różności a oprócz moich starań zasoby powiększa dobre serce koleżanek z FO i FB Elu o Tobie mówię
.
Karolinko to są pączki kwiatów one już na jesieni się wykształcają
dbaj żeby piasek nie wysechł, a możesz do niego dołożyć inne patyczki swoich krzewów które chciałabyś rozmnożyć
Justynko mizunę chyba raz miałam coś mi tak chodzi po głowie i chyba kurkom bardzo smakowała
U mnie szare chmury pędzą z wiatrem, ale od czasu do czasu wyskakuje oślepiające słońce
Dzisiaj siewów c.d. do doniczek pójdą hibiskusy bo Kasi vimen tak ładnie wykiełkowały że muszę posiać. Wyniosę też kilka nasion do tunelu, bo wiele musi przejść stratyfikację
Dobrego dnia!
Karolinko to są pączki kwiatów one już na jesieni się wykształcają
Justynko mizunę chyba raz miałam coś mi tak chodzi po głowie i chyba kurkom bardzo smakowała
U mnie szare chmury pędzą z wiatrem, ale od czasu do czasu wyskakuje oślepiające słońce
Dzisiaj siewów c.d. do doniczek pójdą hibiskusy bo Kasi vimen tak ładnie wykiełkowały że muszę posiać. Wyniosę też kilka nasion do tunelu, bo wiele musi przejść stratyfikację
Dobrego dnia!
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Ale u Was już ruch, jak w ulu
Już się zaczęło dziać. Ja na razie wyrzucam z koszyka byliny, bo jak podsumowałam to złapałam się za głowę
Muszę ograniczyć trochę zachcianki, bo wiadomo, że w ciągu roku jeszcze i tak się dokupuje
Tu jedna giełda, tam druga a przecież z pustymi rękami nie wrócę 
I się doczekałam
Paczuszka przyszła i też mnie łapki już swędzą.
Chyba spróbuje z pomidorkami, bo zamówiłam takie niskie, uwaga nazwy na opakowaniu nie ma, ale typ cherry i opis, że nadają się do pojemników. Po dwa nasionka sobie wysieję bo kupiłam żółty i czerwony
Marysiu uprawiałaś może musztardowiec? Pamięć nie ta, gdzieś ktoś opisywał...
Chyba spróbuje z pomidorkami, bo zamówiłam takie niskie, uwaga nazwy na opakowaniu nie ma, ale typ cherry i opis, że nadają się do pojemników. Po dwa nasionka sobie wysieję bo kupiłam żółty i czerwony
Marysiu uprawiałaś może musztardowiec? Pamięć nie ta, gdzieś ktoś opisywał...
Pozdrawiam Justyna
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja jeszcze z zasiewami poczekam .Mało mam parapetów ,a po za tym moje koty wszystkie okupują
Miłego popołudnia Marysiu .
Miłego popołudnia Marysiu .
Pozdrawiam Alicja
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
O matulu kochana, pojechałam rano z wyspy do miasta a po powrocie... 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
a ja jeszcze zdążyłam napić się porannej kawusi
a jutro? z kim będę piła?
Dołączam się do Betinki i upraszam się o powrót Wyspy Marysinowej
a jutro? z kim będę piła?
Dołączam się do Betinki i upraszam się o powrót Wyspy Marysinowej
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miałaś rację, Marysiu. Ja nie kocołuję po nocach, ale wczoraj trochę za dużo sobie pozwoliłam i dzisiaj chodzę jak lunatyk. Tym bardziej że cały dzień ciemny i mglisty. Nic jeszcze nie kiełkuje, to i nie ma na co popatrzeć.
Zajrzałam na wyspę, a tam też pustynią powiało, ale rozumiem decyzję.
Uporałaś się już z pierwszymi wysiewami?
Trochę dużo tego masz, ale - jak to moja babcia mawiała - od przybytku głowa nie boli.
Zajrzałam na wyspę, a tam też pustynią powiało, ale rozumiem decyzję.
Uporałaś się już z pierwszymi wysiewami?
Trochę dużo tego masz, ale - jak to moja babcia mawiała - od przybytku głowa nie boli.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu
Widzę że nowy sezon otwarłaś , nasionka wysiane
Ciemiernik śliczny zakupiłaś
U mnie też dzisiaj szaro , mży , leje , wieje - jest tak nieprzyjemnie że nie chce się z domu wyjść
Pozdrawiam i zdrówka życzę
Ciemiernik śliczny zakupiłaś
U mnie też dzisiaj szaro , mży , leje , wieje - jest tak nieprzyjemnie że nie chce się z domu wyjść
Pozdrawiam i zdrówka życzę
- Maska

- Kontakt:
Iwonko ja też już wiele koszyków wypełniłam i rezygnowałam
niestety niektórym uległam, pewnie to zależy od humoru
Najlepiej jakby nie było z czego zapłacić wtedy sprawa byłaby klarowna
Ja zaczynam wybór od bylin, bo jakoś wydają mi się najbardziej warte zachodu, ale potem patrzę już tylko na oryginalność, urodę i rzadkość występowania
A poza tym nie palę, nie piję, nie gram w karty, a na każdy z tych nałogów wydałabym więcej niż wydaję na rośliny 
Justynko na pomidorki jeszcze za wcześnie
bo przecież ogrzewanej szklarni nie masz
Ja nie pamiętam ale chyba siałam mizunę muszę to uzgodnić z jedna z forumek , ale poczytaj tutaj http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... *#p2956402
Aniu ogrodowy też dobry
Beatko zaś Cię zutylizują
Alu oczywiście nie ma konieczności siania o tej porze, w moim przypadku są to pierwsze doświadczenia, jak wyjdzie zobaczymy
Miłego wieczoru Alu
Iwonko jak dobrze że jesteś, bo pytają mnie czy siałam mizunę, a ja nie pamiętam i jedyny raz co mogłam ją siać to wtedy kiedy przysłałaś mi nasionka paru oryginalnych zielonych warzyw?
Małgosiu zgubiłam kluczyk
Oj Lucynko moja Kochana boli, bo pamiętam ten ogrom rok temu a w tym jest chyba dwa razy tyle. W ubiegłym miałam ograniczenie finansowe bo wypadło mi tyle nieprzewidzianych wydatków że ledwo przeżyłam to i na głupoty nie było. Teraz na poważne może nie ma, a na takie drobiazgi to jest
Posiałam dzisiaj to co do przemrożenia bo idą mrozy i to dość spore, a na parapet poszły kobee (moczyły się) , hibiskusy, petunie z akcji i koleusy. Jakoś jeżówek jeszcze nie posiałam, może w lutym. Tak w lutym to szklarenka pójdzie w ruch a w marcu dwie. Pamiętam jak Renatka wpadła w amok to rozsady stały wszędzie w szklarenkach, na stole i na połowie salonu. Nie chciałabym do tego dojść
Dziękuję za zrozumienie
i dzisiaj idź wcześniej spać i nie bierz złego przykładu ze mnie
Zostaw te szklarenki nie zaglądaj do nich ciągle
Witaj Tereniu! Klasyczny halny
ale i tak przeraża mnie następna prognoza, bo znowu po ociepleniu idą mrozy
Na ciemiernika już dawno miałam chrapkę a sianie to wiesz jak ktoś tylko rzuci hasło to mnie dużo nie trzeba. jak zobaczyłam u Kasi kiełkujące hibiskusy to od razu dzisiaj poszły do ziemi
I ja Ci zdrówka życzę i serdeczności posyłam
niestety niektórym uległam, pewnie to zależy od humoru
Ja zaczynam wybór od bylin, bo jakoś wydają mi się najbardziej warte zachodu, ale potem patrzę już tylko na oryginalność, urodę i rzadkość występowania 
Justynko na pomidorki jeszcze za wcześnie
Ja nie pamiętam ale chyba siałam mizunę muszę to uzgodnić z jedna z forumek , ale poczytaj tutaj http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... *#p2956402
Aniu ogrodowy też dobry
Beatko zaś Cię zutylizują
Alu oczywiście nie ma konieczności siania o tej porze, w moim przypadku są to pierwsze doświadczenia, jak wyjdzie zobaczymy
Iwonko jak dobrze że jesteś, bo pytają mnie czy siałam mizunę, a ja nie pamiętam i jedyny raz co mogłam ją siać to wtedy kiedy przysłałaś mi nasionka paru oryginalnych zielonych warzyw?
Małgosiu zgubiłam kluczyk
Oj Lucynko moja Kochana boli, bo pamiętam ten ogrom rok temu a w tym jest chyba dwa razy tyle. W ubiegłym miałam ograniczenie finansowe bo wypadło mi tyle nieprzewidzianych wydatków że ledwo przeżyłam to i na głupoty nie było. Teraz na poważne może nie ma, a na takie drobiazgi to jest
Posiałam dzisiaj to co do przemrożenia bo idą mrozy i to dość spore, a na parapet poszły kobee (moczyły się) , hibiskusy, petunie z akcji i koleusy. Jakoś jeżówek jeszcze nie posiałam, może w lutym. Tak w lutym to szklarenka pójdzie w ruch a w marcu dwie. Pamiętam jak Renatka wpadła w amok to rozsady stały wszędzie w szklarenkach, na stole i na połowie salonu. Nie chciałabym do tego dojść
Dziękuję za zrozumienie
i dzisiaj idź wcześniej spać i nie bierz złego przykładu ze mnie
Zostaw te szklarenki nie zaglądaj do nich ciągle
Witaj Tereniu! Klasyczny halny
I ja Ci zdrówka życzę i serdeczności posyłam

- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Marysiu jak długo trzeba moczyć nasiona kobei? Dostałam od synowej nasionka tej rośliny i nie chciałabym ich zmarnować.
Pozdrawiam Hala