Zielono mi w głowie i... na parapetach - cz.VI

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono mi w głowie i... na parapetach - cz.VI

Post »

Na dobranoc, Harlequin Lace

Obrazek

Taki mam widok na łączkę chryzantem, gdy odpoczywam w cieniu czereśni w moim ogrodzie

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, ale cudnie ci kwitną skrętniki i chryzantemy. ;:oj Od ciebie taka ruda chryzantemka też mi zakwitła, a na drugą jeszcze czekam. A ze skrętniczkami mam kichę całkowitą - praktycznie wszystkie padły pod czas mojej nieobecności. Więc zaczynam od początku. ;:173
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękne pole chryzantem, oby mrozik w nadchodzących dniach im nie zaszkodził :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

O wow ;:oj
Tylko te przymrozki teraz :|
A wyboraż sobie,że pachną jak lilie,o nie :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Violka33
200p
200p
Od: 18 lut 2013, o 20:31

Post »

Justynko tak dawno mnie tu nie było, w sezonie jakoś nie po drodze mi do komputera. U Ciebie szał kwitnien,kolorów , siewek masz tyle,że nie wiem która ładniejsza Ci wyszła.Mam ogromne zaległości ,muszę to nadrobić jednak nie w dzień ani dwa;).Chryzantemy ;:167 aż oczy przetarłam bo u mnie w tym roku jakoś takoś;)
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chryzantemy! ;:167 Przepiękny widok, aż nie chce się wierzyć, że do tego jest tak zimno ;:306 cudownie kwitną.
No i nie dziwią zachwyty nad 3-F-14-JP, bo naprawdę udała ci się. Bardzo wyrazista :)
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Justynko :wit
Piękne są Twoje okolice, aż czuć tę sielskość ;:3
Kohleria Peridot's Potlach rzeczywiście ma bardzo ciekawy kolor, na żywo pewno jeszcze piękniejsza... ;:108
Amelia, Harlequin Lace, Bella, German, Alissa, Twoje siewki, chirita Aiko cudne mają buźki... Zresztą prawda jest taka, że wszystkie są przepiękne - każda na swój własny sposób ;:215
Dywan chryzantemy po prostu wspaniały... Szczególnie podobają mi się te bordowe i o rudych/rdzawych kolorach ;:167
Awatar użytkownika
Frael
500p
500p
Od: 25 paź 2013, o 15:50

Post »

Chryzantemy i Skrętniki, jedne i drugie cudowne. Głównie w oko wpadły mi Twoje skrętniczki 14-13-A-JP i młodziutki 3-F-14-JP, lubie takie mocne kolory. Chyba się kiedyś usmiechnę o listek. ;:224
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42

Post »

Twój leżaczek z widokiem na kwiaty bardzo kusi, tym bardziej o tej porze roku. Śliczne krajobrazy, ;:3 słoneczka życzę, aby jak najdłużej korzystać z tego leżaczka.
Basia
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Piękna ta łączka chryzantem ;:138
Muszę i ja się postarać o parę krzaczków, bo oprócz ogników, nie ma nic kolorowego o tej porze roku w moim ogrodzie.
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Sliczna ta siewka! Chryzantemy jakby odsuwaly jesien... Ostatnie kwiaty sezonu, az troche smutno patrzec na ich piekno.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Justynko siewka cudna, bardzo ciekawie wykolorowana ale ja zdecydowanie wolę większe.
Moje chryzantemy bardzo wolno się rozwijają ale to chyba dla tego że mają mało słońca na Twoich zdjęciach widać że rosną na odkrytym terenie a u mnie o każdej porze dnia coś je delikatnie zacienia no ale cieszę się że rosną i mam nadzieję że zdążą się rozwinąć.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Georginja- dziękuję ;)
U mnie teraz pełnia sezonu chryzantemowego. Zapachy i kolory oszałamiają.
Jeśli chodzi o skrętniki, to ja nieco przeorganizowuję swoja kolekcję, bo swoich siewek mam coraz więcej i miejsca coraz mniej.

Filigranowa27- chryzantemy powinny wytrzymać mrozik do minus ośmiu stopni.
W tym roku nawet śnieg ( 10cm było 12 października) nic nie zrobił. Chyba tylko ze trzy gałązki były złamane.

Tulap- takie przymrozki nie robią szkód chryzantemom. One po prostu na noc zamarzają, a na dzień odmarzają i...dalej sobie kwitną.

Violka33- tym bardziej się cieszę, że Zajrzałaś na chwilę do mnie ;) Chryzantemy szaleją, są obsypane kwiatami :D
Ja też teraz rzadziej tutaj, bo jesienne prace ogrodowo - doniczkowe. I przetwory, grzybobrania, itd.

Malachitek- zauważyłam, że po przymrozkach chryzantemy produkują większe i mocniej wybarwione kwiaty. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje.
Skrętniki nadal kwitną, mimo przestawienia ich na zimowy parapet pod grzejnikiem.

Kasia1007- tak, moje okolice są cudowne. Spacery jesienią, to czysta przyjemność.
Chryzantemy... Mam mnośtwo kwiatów. Myślę, że liczba ich sięga obecnie... na pewno kilka tysięcy ;:224

Domowe roślinki już zwolniły wzrost, myślę, że powoli przygotowują się do odpoczynku.
Już ich nie nawożę.

Frael- cieszę się, że moje siewki skrętnikowe Komuś się podobają. Nie jest wcale tak łatwo wyhodować coś, co się nie tylko mnie spodoba ;)
Na pewno w przyszłym sezonie będą nadwyżkowe listki.

Barbra13- jak tylko jest słońce i temperatura sprzyja. Siadam na moim leżaczku z kubkiem gorącej herbaty...i chłonę kolory i zapachy.

Anka159- polecam chryzantemki jako pojedyncze krzaczki dodadzą kolorów w ogrodzie ;)
Mnóstwo siewek skrętnikowych jeszcze nie kwitło. Zobaczymy, czy zdążą przed zimą pokazać swoje piękno...

Crazydaisy- każdy z nas nieco inaczej postrzega piękno chryzantem.
Mam późne odmiany, które zakwitają dopiero... po piątym listopada. Za to potrafią kwitnąć do grudnia.
Jestem też zdania, że w ogrodzie jest potrzebna zima. By rośliny ( i ludzie ;:224 ) - mogły odpocząć i przygotować się do wiosny.

Jola1- każdy z nas lubi inne skrętniki. Ja lubi jedne i drugie.
U dużych cenie falbaniaste kwiaty, u małych - mnogość kwiatów.

Chryzantemki na pewno u Ciebie zdążą zakwitnąć. Mam odmiany, które rozkwitają dopiero po piątym listopada. Zatem pozostaje czekać...

Ależ mam zaległości zdjęciowych...
Trochę chryzantem na początek

Obrazek

Portrety; biała kulka, żółta kulka

Obrazek

Margo, Daphne

Obrazek

Obrazek

Jedna z najpiękniejszych pustych... Starlet

Obrazek

Różowo - łososiowa... Orchid Hellen

Obrazek

Czerwona, kwitnąca piętrowo - Carmen

Obrazek

Grybobranie udane... podgrzybki i rydze (to tylko część zbiorów)

Obrazek

Kolejna siewka skrętnikowa, debiut, po rodzicach Scarlett x Bianka

Obrazek

Bella

Obrazek

DS-Rozhdenije Tajfuna

Obrazek

German

Obrazek

Awena

Obrazek

Gina

Obrazek

Siewki i sadzonki rosną w siłę

Obrazek

Polska złota jesień trwa... zdjęcie ze spaceru

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
gardeniaa
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 25 maja 2008, o 14:42

Post »

Rabatka chryzantemowa piękna. ;:138 Uwielbiam takie widoki. :D
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O tak, jesień jak tylko wyjdzie troszkę słońca zachwyca intensywnością barw!
To twoje chryzantemowe pole wygląda niesamowicie, wszystkie je uszczykujesz wiosną, czy same się krzewią?
No i jeszcze mam pytanie co do skrętników - bo urosły mi te sadzonki przy listkach matecznych całkiem spore i co ja mam teraz zrobić? W sensie przesadzić razem z tym listkiem? Bo przy niektórych kawałkach porosło po kilka sadzonek - mam je oddzielić? Nie chcę zepsuć ;:131
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”