Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Marlenko siewki ładnie rosną , u mnie już troszkę więcej ich powyłaziło...Ale może parę dni wcześniej posiałam... Będziemy się dopingować w pielęgnowaniu ich... ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Kasiu, póki co, to wysiałam dalie i szałwię.

Olu, moje nasionka dość głęboko zakopane i pewnie dlatego tak niewiele ich widać.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ale fajne zielone maluchy :tan
U mnie na parapetach jeszcze pustka, ale na pewno w tym sezonie będą pomidorki, spróbuje z trawami no i jeszcze kilka jakiś tam nowinek.
Zobaczymy, jak znam życie to udadzą się pewnie tylko pomidorki... ;:223
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A co tam posiane? Ja na szczęście nie mam wolnych widnych parapetów więc nie kusi mnie...
Róże piękne! Uwielbiam je za to, ze umilają mi czas oczekiwania na dalie i jakoś idzie przeżyć czerwiec ;:215
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękne róże. Zwłaszcza ten pustaczek mi się spodobał. Rupieć nie rupieć ale zobacz jaką fajną rolę teraz spełni. Trzeba kombinować. Czasami ze starych gratów wychodzą super ozdoby.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko, piękne te młode siewki ;:333 Wszystkie zaczynamy już tęsknić za wiosną. Ja jak tylko jestem w jakimś markecie, to zaraz biegnę na dział ogrodowy ;:65 i za każdym razem kupuję po kilka torebek nasion. Tylko zastanawiam się gdzie to wszystko wysieję? ;:223 W parapetowe wysiewy nie będę się bawić. Nie chce mi się potem pikować tego wszystkiego. Będę siała wprost do gruntu, a co wzejdzie, to będzie. W zeszłym roku wysiewałam szałwię trójbarwną w domu i większość mi padła. Potem już nie było w OBI i tylko dzięki jednej kochanej dziewczynie z forum, która przysłała mi dwie torebki, wysiałam ją wprost go gruntu i te się udały ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Marlenko z widokiem róż w pełnej krasie niewiele może się równać, ale takie wyłażące maluszki, gdy na dworze zimno i mokro potrafią wzbudzić ciepełko w serduchu :wink:
Awatar użytkownika
Iryseq
200p
200p
Od: 15 maja 2011, o 13:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Róże piekne, coraz bardziej tęskie za wiosną i takimi widokami, zapachem... ale już tuż tuź... chyba też już cos posieje :)
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witam Was serdecznie ;:196
Ostatnie dni to dla mnie okres wytężonej pracy, nie ma co ukrywać, mam zadatki na pracoholiczkę ;:124 Na szczęście wystarczy ;:3 i od razu myślę tylko o jednym, o mojej działeczce!!!

Wiosnę zaklinam i przyzywam wszystkimi siłami. Moje wysiane roślinki wyglądają tak sobie - kilka dni byliśmy poza domem i widać, nie spodobało się to im. Po daliach zostało tylko wspomnienie ;:14 Szałwie mają się dobrze (oczywiście te, co przetrwały). Kilka naparstnic również się uchowało ;:224 Niebawem wysieję całą resztę, ale do donic na balkonie.

Dziś wybrałam się na działkę w poszukiwaniu wiosny i wiecie co, wcale nie musiałam jej szukać, ona już jest ;:306

moje wrzosy nic sobie nie robiły z mrozów
Obrazek

wiciokrzew przetrwał mrozy (donica cała była opasana styropianem).
Obrazek

Obrazek

Obrazek

borówki mają się ;:333
Obrazek

Obrazek

I gdzie nie spojrzeć, coś wyłazi z ziemi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przetacznik (dziś ścięłam mu te stare badyle)
Obrazek

Z różami różnie, niestety przeciągająca się jesień i ciepła zima nie przysłużyła im się. Wiele moich róż jesienią zaczęło wypuszczać pączki, listki i dziś wszystko to jest przemrożona. Wierzę jednak, że gdy przyjdzie pora, róże odbiją.

Poza tym sprawdziłam dziś jak się mają moje roślinki przechowywane w piwnicy:
- dalie wyglądają ok, nawet podlałam je troszkę, bo zamierzam je podpędzić więc mogą się pomału budzić
- mieczyki, no cóż, wciornastki je pożarły, zawiozę je na wieś i tak wsadzę, może zakwitną, a dla siebie kupię nowe :)
- moje fuksja, którą na próbę staram się przezimować bardzo się przesuszyła, więc zabrałam ja do mieszkania i troszkę podlałam, zobaczymy czy się obudzi.

.............................................................

Zuza część z moich parapetowych maluchów popadała, ale część jest więc staram się myśleć pozytywnie :) Muszę dokupić ziemi i wysieję kolejne roślinki ale już na balkonie, nie w domku.

Takasobie ja zakochałam się w różach, oby z wzajemnością ;:167

Madziu lubię starocie, co niedzielę wpadam na targ staroci, niestety to co wpada mi w oko, zawsze kosztuje fortunę :;230
Kombinować trzeba, zawsze coś z tego fajnego wychodzić ;:333

Dorotko ja robię identycznie, pierwszy dział który odwiedzam, to ogrodniczy :;230 Nawet moje córa wie już gdzie mnie po sklepie szukać. Wysiew parapetowy traktuję jako zimową rozrywkę a nóż, coś mi urośnie, nie spinam się przy tym, ot, taka zabawa. Do wiosny strasznie mi tęskno. Na szczęście zbliża się wielkimi krokami !!!!

clem za różami tęsknię tak bardzo, że wczoraj zakupiłam 3 miniaturki doniczkowe i teraz cieszą one moją duszę ;:167

Iryseq Witaj, nie ma co dumać, trzeba siać, kupę frajdy jest z takiego siania ;:108
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj tak, wiosna już u nas na całego. Porządkowałam dzisiaj w ogrodzie tak jak gdyby już było przedwiośnie. Jednak stale uwiera mnie myśl o możliwości nadejścia mrozów. :wink:
Twoje wrzosy rzeczywiście są bez uszczerbku.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenka u mnie dzis w nocy przymrozek był .
Różę na balkonie odkryłam z agrowłókniny ,mam nadzieję,że nic jej nie będzie .
Też odliczam dni byle do wiosny.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

:wit Marlenko. Przebiegłam Twój wątek i gratuluję dokonań. Ilość róż, które posadziłaś w ciągu roku robi wrażenie. Mam nadzieję, że w tym sezonie nie będą dawkowały kwiatów po jednym. Miałam to samo na młodych krzewach. Myślę, że susza się do tego przyczyniła. Liczę na to, że mróz nie wróci i wkrótce będziemy podziwiać efekt Twojego cebulowego szału.
Chyba muszę wziąć przykład i też już coś posiać. Tylko najpierw muszę zlokalizować nasiona ;:224 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marlenko róże piękne, a kolejne nabytki będą cieszyć latem. ;:215 Działka już wiosenna, tyle nosów na wierzchu. ;:oj Parapetowe raz lepiej, raz gorzej się udają, też sieję, choć porażek sporo. Jednak to ekscytujące zajęcie, więc nie można sobie odmawiać. ;:108 Dobroć, którą dajesz babci, na pewno do ciebie wróci, ;:168 tak myślę, bo mnie się sprawdziło.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem w stanie myśleć tylko o wiośnie :D
Coraz więcej nosków z ziemi wystaje, coraz więcej pączków na łodygach i zima odpuszcza (mam nadzieję, że na dobre).

na moim balkonie szaleństwo - widać już listki ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przyniesiona z piwnicy fuksja również mnie miło zaskoczyła, ciekawa jestem jak będzie sobie dalej radziła

Obrazek

za to siane nasionka nie powalają ale są :;230

Obrazek

Tydzień temu byłam na targu staroci i wygrzebałam termometr, nie jest to jakieś cudo ale nie mogłam mu się oprzeć

Obrazek

............................................

Wandziu ja też już pomalutku zaczynam wiosenne prace, coś tam wygrzebałam, coś wygrabiłam ale tak na spokojnie, bez szaleństwa, bo pogoda jeszcze zdradliwa i łatwo się zaziębić. tydzień temu bardzo mnie przewiało, więc trzeba uważać ;:108

Aniu myślę, że nic nie jej nie będzie, a jakby coś, to mając róże pod ręką zawsze będziesz w stanie odpowiednio zareagować na czas ;:333

ASK_anulla miło mi Cię gościć :wit w porównaniu do innych forumek, moja różanka jest jeszcze skromna ale za to ile daje radości. W tym sezonie nie będę w stanie poszaleć z zakupami ale na pewno to i owo dokupię :lol:

cyma2704 ja również wierzę, że to co dajemy od siebie wraca do nas z nawiązkom ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko super żaba,ja bym ją zaraz na biało przemalowała ;:oj
Różyczka na balkonie już startuje? Pewnie ją podlewałaś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”