Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...
- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...
Marlenko siewki ładnie rosną , u mnie już troszkę więcej ich powyłaziło...Ale może parę dni wcześniej posiałam... Będziemy się dopingować w pielęgnowaniu ich... 

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Kasiu, póki co, to wysiałam dalie i szałwię.
Olu, moje nasionka dość głęboko zakopane i pewnie dlatego tak niewiele ich widać.
Olu, moje nasionka dość głęboko zakopane i pewnie dlatego tak niewiele ich widać.
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ale fajne zielone maluchy
U mnie na parapetach jeszcze pustka, ale na pewno w tym sezonie będą pomidorki, spróbuje z trawami no i jeszcze kilka jakiś tam nowinek.
Zobaczymy, jak znam życie to udadzą się pewnie tylko pomidorki...

U mnie na parapetach jeszcze pustka, ale na pewno w tym sezonie będą pomidorki, spróbuje z trawami no i jeszcze kilka jakiś tam nowinek.
Zobaczymy, jak znam życie to udadzą się pewnie tylko pomidorki...

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A co tam posiane? Ja na szczęście nie mam wolnych widnych parapetów więc nie kusi mnie...
Róże piękne! Uwielbiam je za to, ze umilają mi czas oczekiwania na dalie i jakoś idzie przeżyć czerwiec
Róże piękne! Uwielbiam je za to, ze umilają mi czas oczekiwania na dalie i jakoś idzie przeżyć czerwiec

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Piękne róże. Zwłaszcza ten pustaczek mi się spodobał. Rupieć nie rupieć ale zobacz jaką fajną rolę teraz spełni. Trzeba kombinować. Czasami ze starych gratów wychodzą super ozdoby.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Marlenko, piękne te młode siewki
Wszystkie zaczynamy już tęsknić za wiosną. Ja jak tylko jestem w jakimś markecie, to zaraz biegnę na dział ogrodowy
i za każdym razem kupuję po kilka torebek nasion. Tylko zastanawiam się gdzie to wszystko wysieję?
W parapetowe wysiewy nie będę się bawić. Nie chce mi się potem pikować tego wszystkiego. Będę siała wprost do gruntu, a co wzejdzie, to będzie. W zeszłym roku wysiewałam szałwię trójbarwną w domu i większość mi padła. Potem już nie było w OBI i tylko dzięki jednej kochanej dziewczynie z forum, która przysłała mi dwie torebki, wysiałam ją wprost go gruntu i te się udały 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Marlenko z widokiem róż w pełnej krasie niewiele może się równać, ale takie wyłażące maluszki, gdy na dworze zimno i mokro potrafią wzbudzić ciepełko w serduchu 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Iryseq
- 200p
- Od: 15 maja 2011, o 13:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Róże piekne, coraz bardziej tęskie za wiosną i takimi widokami, zapachem... ale już tuż tuź... chyba też już cos posieje 

- wagabunga123
- 1000p
Witam Was serdecznie
Ostatnie dni to dla mnie okres wytężonej pracy, nie ma co ukrywać, mam zadatki na pracoholiczkę
Na szczęście wystarczy
i od razu myślę tylko o jednym, o mojej działeczce!!!
Wiosnę zaklinam i przyzywam wszystkimi siłami. Moje wysiane roślinki wyglądają tak sobie - kilka dni byliśmy poza domem i widać, nie spodobało się to im. Po daliach zostało tylko wspomnienie
Szałwie mają się dobrze (oczywiście te, co przetrwały). Kilka naparstnic również się uchowało
Niebawem wysieję całą resztę, ale do donic na balkonie.
Dziś wybrałam się na działkę w poszukiwaniu wiosny i wiecie co, wcale nie musiałam jej szukać, ona już jest
moje wrzosy nic sobie nie robiły z mrozów

wiciokrzew przetrwał mrozy (donica cała była opasana styropianem).

borówki mają się

I gdzie nie spojrzeć, coś wyłazi z ziemi

przetacznik (dziś ścięłam mu te stare badyle)

Z różami różnie, niestety przeciągająca się jesień i ciepła zima nie przysłużyła im się. Wiele moich róż jesienią zaczęło wypuszczać pączki, listki i dziś wszystko to jest przemrożona. Wierzę jednak, że gdy przyjdzie pora, róże odbiją.
Poza tym sprawdziłam dziś jak się mają moje roślinki przechowywane w piwnicy:
- dalie wyglądają ok, nawet podlałam je troszkę, bo zamierzam je podpędzić więc mogą się pomału budzić
- mieczyki, no cóż, wciornastki je pożarły, zawiozę je na wieś i tak wsadzę, może zakwitną, a dla siebie kupię nowe
- moje fuksja, którą na próbę staram się przezimować bardzo się przesuszyła, więc zabrałam ja do mieszkania i troszkę podlałam, zobaczymy czy się obudzi.
.............................................................
Zuza część z moich parapetowych maluchów popadała, ale część jest więc staram się myśleć pozytywnie
Muszę dokupić ziemi i wysieję kolejne roślinki ale już na balkonie, nie w domku.
Takasobie ja zakochałam się w różach, oby z wzajemnością
Madziu lubię starocie, co niedzielę wpadam na targ staroci, niestety to co wpada mi w oko, zawsze kosztuje fortunę
Kombinować trzeba, zawsze coś z tego fajnego wychodzić
Dorotko ja robię identycznie, pierwszy dział który odwiedzam, to ogrodniczy
Nawet moje córa wie już gdzie mnie po sklepie szukać. Wysiew parapetowy traktuję jako zimową rozrywkę a nóż, coś mi urośnie, nie spinam się przy tym, ot, taka zabawa. Do wiosny strasznie mi tęskno. Na szczęście zbliża się wielkimi krokami !!!!
clem za różami tęsknię tak bardzo, że wczoraj zakupiłam 3 miniaturki doniczkowe i teraz cieszą one moją duszę
Iryseq Witaj, nie ma co dumać, trzeba siać, kupę frajdy jest z takiego siania

Ostatnie dni to dla mnie okres wytężonej pracy, nie ma co ukrywać, mam zadatki na pracoholiczkę

Wiosnę zaklinam i przyzywam wszystkimi siłami. Moje wysiane roślinki wyglądają tak sobie - kilka dni byliśmy poza domem i widać, nie spodobało się to im. Po daliach zostało tylko wspomnienie

Dziś wybrałam się na działkę w poszukiwaniu wiosny i wiecie co, wcale nie musiałam jej szukać, ona już jest

moje wrzosy nic sobie nie robiły z mrozów
wiciokrzew przetrwał mrozy (donica cała była opasana styropianem).
borówki mają się

I gdzie nie spojrzeć, coś wyłazi z ziemi
przetacznik (dziś ścięłam mu te stare badyle)
Z różami różnie, niestety przeciągająca się jesień i ciepła zima nie przysłużyła im się. Wiele moich róż jesienią zaczęło wypuszczać pączki, listki i dziś wszystko to jest przemrożona. Wierzę jednak, że gdy przyjdzie pora, róże odbiją.
Poza tym sprawdziłam dziś jak się mają moje roślinki przechowywane w piwnicy:
- dalie wyglądają ok, nawet podlałam je troszkę, bo zamierzam je podpędzić więc mogą się pomału budzić
- mieczyki, no cóż, wciornastki je pożarły, zawiozę je na wieś i tak wsadzę, może zakwitną, a dla siebie kupię nowe

- moje fuksja, którą na próbę staram się przezimować bardzo się przesuszyła, więc zabrałam ja do mieszkania i troszkę podlałam, zobaczymy czy się obudzi.
.............................................................
Zuza część z moich parapetowych maluchów popadała, ale część jest więc staram się myśleć pozytywnie

Takasobie ja zakochałam się w różach, oby z wzajemnością

Madziu lubię starocie, co niedzielę wpadam na targ staroci, niestety to co wpada mi w oko, zawsze kosztuje fortunę

Kombinować trzeba, zawsze coś z tego fajnego wychodzić

Dorotko ja robię identycznie, pierwszy dział który odwiedzam, to ogrodniczy

clem za różami tęsknię tak bardzo, że wczoraj zakupiłam 3 miniaturki doniczkowe i teraz cieszą one moją duszę

Iryseq Witaj, nie ma co dumać, trzeba siać, kupę frajdy jest z takiego siania

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Oj tak, wiosna już u nas na całego. Porządkowałam dzisiaj w ogrodzie tak jak gdyby już było przedwiośnie. Jednak stale uwiera mnie myśl o możliwości nadejścia mrozów. 
Twoje wrzosy rzeczywiście są bez uszczerbku.

Twoje wrzosy rzeczywiście są bez uszczerbku.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenka u mnie dzis w nocy przymrozek był .
Różę na balkonie odkryłam z agrowłókniny ,mam nadzieję,że nic jej nie będzie .
Też odliczam dni byle do wiosny.
Różę na balkonie odkryłam z agrowłókniny ,mam nadzieję,że nic jej nie będzie .
Też odliczam dni byle do wiosny.
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44

Chyba muszę wziąć przykład i też już coś posiać. Tylko najpierw muszę zlokalizować nasiona

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Marlenko róże piękne, a kolejne nabytki będą cieszyć latem.
Działka już wiosenna, tyle nosów na wierzchu.
Parapetowe raz lepiej, raz gorzej się udają, też sieję, choć porażek sporo. Jednak to ekscytujące zajęcie, więc nie można sobie odmawiać.
Dobroć, którą dajesz babci, na pewno do ciebie wróci,
tak myślę, bo mnie się sprawdziło.

- wagabunga123
- 1000p
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem w stanie myśleć tylko o wiośnie 
Coraz więcej nosków z ziemi wystaje, coraz więcej pączków na łodygach i zima odpuszcza (mam nadzieję, że na dobre).
na moim balkonie szaleństwo - widać już listki

przyniesiona z piwnicy fuksja również mnie miło zaskoczyła, ciekawa jestem jak będzie sobie dalej radziła

za to siane nasionka nie powalają ale są

Tydzień temu byłam na targu staroci i wygrzebałam termometr, nie jest to jakieś cudo ale nie mogłam mu się oprzeć

............................................
Wandziu ja też już pomalutku zaczynam wiosenne prace, coś tam wygrzebałam, coś wygrabiłam ale tak na spokojnie, bez szaleństwa, bo pogoda jeszcze zdradliwa i łatwo się zaziębić. tydzień temu bardzo mnie przewiało, więc trzeba uważać
Aniu myślę, że nic nie jej nie będzie, a jakby coś, to mając róże pod ręką zawsze będziesz w stanie odpowiednio zareagować na czas
ASK_anulla miło mi Cię gościć
w porównaniu do innych forumek, moja różanka jest jeszcze skromna ale za to ile daje radości. W tym sezonie nie będę w stanie poszaleć z zakupami ale na pewno to i owo dokupię
cyma2704 ja również wierzę, że to co dajemy od siebie wraca do nas z nawiązkom

Coraz więcej nosków z ziemi wystaje, coraz więcej pączków na łodygach i zima odpuszcza (mam nadzieję, że na dobre).
na moim balkonie szaleństwo - widać już listki

przyniesiona z piwnicy fuksja również mnie miło zaskoczyła, ciekawa jestem jak będzie sobie dalej radziła

za to siane nasionka nie powalają ale są

Tydzień temu byłam na targu staroci i wygrzebałam termometr, nie jest to jakieś cudo ale nie mogłam mu się oprzeć

............................................
Wandziu ja też już pomalutku zaczynam wiosenne prace, coś tam wygrzebałam, coś wygrabiłam ale tak na spokojnie, bez szaleństwa, bo pogoda jeszcze zdradliwa i łatwo się zaziębić. tydzień temu bardzo mnie przewiało, więc trzeba uważać

Aniu myślę, że nic nie jej nie będzie, a jakby coś, to mając róże pod ręką zawsze będziesz w stanie odpowiednio zareagować na czas

ASK_anulla miło mi Cię gościć

cyma2704 ja również wierzę, że to co dajemy od siebie wraca do nas z nawiązkom

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenko super żaba,ja bym ją zaraz na biało przemalowała
Różyczka na balkonie już startuje? Pewnie ją podlewałaś?

Różyczka na balkonie już startuje? Pewnie ją podlewałaś?