Petunia z nasion cz.4
- Zibi_41
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.4
W tym wątku są zdjęcia moich siewek , w wątku Od ugoru do ... są aktualne zdjęcia moich petunii i mogę powiedzieć tylko jedno. By uniknąć takich niespodzianek , trzeba zainwestować w profesjonalne nasiona , są droższe , ale warto. Osobiście polecam Vitroflorę

Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
- kayla
- 10p - Początkujący

- Od: 22 sie 2014, o 13:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podziwiam Wasze sadzonki i szczerze mówiąc chętnie się dowiem jakiej firmy nasiona wybraliście. W tym roku debiutuję z własnymi petuniami, starałam się wybierać nasiona polecane w poprzednich wątkach ale jak będzie zobaczymy. Stąd prośba, gdyby komuś się chciało pokazać zdjęcia kwitnącej petunii plus zdjęcie opakowania nasion byłoby fajnie. U mnie dopiero pojawiły się pierwsze pąki więc jeszcze nie wiem czy są zgodne z opakowaniem, ale na pewno się pochwalę pierwszymi w życiu petuniami 
Pozdrawiam, Kamila
- kayla
- 10p - Początkujący

- Od: 22 sie 2014, o 13:12
Zibi_41 dzięki za odzew, sprawdziłam - ogromny wybór i niesamowite odmiany, jest w czym wybierać, zapisuję na przyszły rok.
Pozdrawiam, Kamila
Tak Zibi. Masz rację, profesjonalne nasiona są drogą do sukcesu w uprawie. Próbowałam zrobić tak jak mówisz w tym roku. Gdy tylko zaznaczysz w zamówieniu, że jesteś klientem indywidualnym-amatorem to wyskakuje Ci komunikat, że zamówienia w vitroflorze nie są dla ciebie. Twoje sadzonki są piękne. Moje w tym roku naprawdę też. Jestem z nich dumna. Szkoda, że tacy odbiorcy jak my nie mają szczególnych możliwości. Myślałam o zakupie w tomato w Poznaniu ale otoczkowanych nasion multiflory muszę wziąć tysiąc.
- Zibi_41

- Od: 11 maja 2010, o 21:23
Dawid kupował w Vitroflorze jako indywidualny , miał co prawda jakieś utrudnienia , ale kupił. Zaraz wy.ślę Mu Pw , by coś tu podpowiedział 
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Wszyscy będziemy wdzięczni. Kupiłabym i twoje bo piękne są ale za daleka droga.
-
dawidek1771
- 200p

- Od: 25 lis 2011, o 08:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja nasiona jak kupowałem na Vitaflorze - to pierwszy raz wypełniałem te formularze rejestracyjne na ich stronie , ale to nie przyniosło żadnego efektu, bo nie miałem jak wypełnić przy profesionalnym niektórych danych, a przy hobbystycznym - nic się nie odezwali.
Dopiero po kilku dniach postanowiłem że zadzwonię, i powiedziałem im że dopiero się uczę pomału i rozwijam i bez problemów już Pani przez telefon założyła mi konto po czym wysłali mi hasło na e-mail.
Pozdrawiam-Dawid
-
Papi
- 100p

- Od: 17 mar 2015, o 20:34
Moje dzisiaj wszystkie potrzebne poprzesadzałam, po resztę zaprosiłam jutro sąsiadkę. Ledwo żyję, bo mam 12 skrzynek 80cm i waży to trochę, więc wnoszenie i wynoszenie ich będzie odczuwalne. Błogosławiony będzie dzień, kiedy je ustawię, zawieszę i zostawię na cały sezon na dworze!

Papi
-
Mariola54

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Ja moje pełne już posadziłam na docelowe miejsce;
czyli podsumowanie
12 sztuk sąsiadka
12 sztuk synowa
4 sztuki koleżanka
24 sztuki do 8 skrzynek 60 cm
9 sztuk do ozdobnych donic
4 sztuki pozostało
Zostało mi jeszcze 24 sztuki pojedynczych.
Muszę powiedzieć, że najpierw narzekałam, że tak dużo.
Dzisiaj bym jeszcze mogła dosadzić tyle samo
Jestem już zmęczona tym lataniem na balkon i z powrotem.
Muszą sobie radzić. Trudno myślę, że wszystkich mróz
nie zmrozi. Zależy jak fala przejdzie.
Coś zawsze zostanie.
czyli podsumowanie
12 sztuk sąsiadka
12 sztuk synowa
4 sztuki koleżanka
24 sztuki do 8 skrzynek 60 cm
9 sztuk do ozdobnych donic
4 sztuki pozostało
Zostało mi jeszcze 24 sztuki pojedynczych.
Muszę powiedzieć, że najpierw narzekałam, że tak dużo.
Dzisiaj bym jeszcze mogła dosadzić tyle samo
Jestem już zmęczona tym lataniem na balkon i z powrotem.
Muszą sobie radzić. Trudno myślę, że wszystkich mróz
nie zmrozi. Zależy jak fala przejdzie.
Zibi. Dawid. Dziękuję.
Papi. Będą żyć. Już niezłe są.
Mariola. Ja dzisiaj też jeszcze trochę wypchnęłam. Sześć sztuk, które wydają się inne zostawiłam w donice albo w grunt. Moje siedzą na dworze, chociaż 3 stopnie. Ale powiesić nie można, bo mróz jeszcze zawita. Szkoda.
Papi. Będą żyć. Już niezłe są.
Mariola. Ja dzisiaj też jeszcze trochę wypchnęłam. Sześć sztuk, które wydają się inne zostawiłam w donice albo w grunt. Moje siedzą na dworze, chociaż 3 stopnie. Ale powiesić nie można, bo mróz jeszcze zawita. Szkoda.
- paprotka882
- 500p

- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Kropka2 nie mam pojęcia co do pozostałych, podejrzewam jeszcze jedna o podobny efekt, czyli moim zdaniem brzydki, bo chciałam ładne pełne, reszta ma nieco inne liście więc może...
Jak ona by była chociaż o takim dużym kwiecie, albo kolor ładny soczysty, jakoś bym to przełknęła, a ta mi się wyjątkowo nie podoba, poszła do jakiegoś starego kosza na rabacie.
A to ona, szkarada nr.1
A miały być takie

Jak ona by była chociaż o takim dużym kwiecie, albo kolor ładny soczysty, jakoś bym to przełknęła, a ta mi się wyjątkowo nie podoba, poszła do jakiegoś starego kosza na rabacie.
A to ona, szkarada nr.1
A miały być takie

Paprotko. Te nasiona też mam. To są nasiona F2. Następne pokolenie zbierane z takich pełnych. Dlatego nie wszystkie powtarzają cechy ale pewnie kilka wyjdzie. Ja ze swoich pełnych Bicola F2 pewnie nie będę miała żadnej. Już jedna wygląda na różową a takich nie siałam. Najlepiej wyszła fioletowa strzępiasta - dorodna, ładnie się krzewi i wyszła w większości.
Kropko. Czy twoje białe mają już pączki?
Papi. Obawiam się, że twoim będzie zbyt ciasno jak się rozrosną. One są naprawdę niemałe.
Kropko. Czy twoje białe mają już pączki?
Papi. Obawiam się, że twoim będzie zbyt ciasno jak się rozrosną. One są naprawdę niemałe.
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie. Piękne macie okazy a ja nadal czekam na kwiaty
. Jak doczekam się to i ja się pochwalę .