Petunia z nasion cz.4

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Petunia z nasion cz.4

Post »

W tym wątku są zdjęcia moich siewek , w wątku Od ugoru do ... są aktualne zdjęcia moich petunii i mogę powiedzieć tylko jedno. By uniknąć takich niespodzianek , trzeba zainwestować w profesjonalne nasiona , są droższe , ale warto. Osobiście polecam Vitroflorę :uszy :uszy :uszy
Awatar użytkownika
kayla
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 22 sie 2014, o 13:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podziwiam Wasze sadzonki i szczerze mówiąc chętnie się dowiem jakiej firmy nasiona wybraliście. W tym roku debiutuję z własnymi petuniami, starałam się wybierać nasiona polecane w poprzednich wątkach ale jak będzie zobaczymy. Stąd prośba, gdyby komuś się chciało pokazać zdjęcia kwitnącej petunii plus zdjęcie opakowania nasion byłoby fajnie. U mnie dopiero pojawiły się pierwsze pąki więc jeszcze nie wiem czy są zgodne z opakowaniem, ale na pewno się pochwalę pierwszymi w życiu petuniami :D
Pozdrawiam, Kamila
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie jest to zbliżenie , ale prosze bardzo

Obrazek

Nasiona , jak pisałem z Vitrofłory :uszy :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kayla
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 22 sie 2014, o 13:12

Post »

Zibi_41 dzięki za odzew, sprawdziłam - ogromny wybór i niesamowite odmiany, jest w czym wybierać, zapisuję na przyszły rok.
Pozdrawiam, Kamila
x-o-a
---
Od: 13 mar 2015, o 18:39

Post »

Tak Zibi. Masz rację, profesjonalne nasiona są drogą do sukcesu w uprawie. Próbowałam zrobić tak jak mówisz w tym roku. Gdy tylko zaznaczysz w zamówieniu, że jesteś klientem indywidualnym-amatorem to wyskakuje Ci komunikat, że zamówienia w vitroflorze nie są dla ciebie. Twoje sadzonki są piękne. Moje w tym roku naprawdę też. Jestem z nich dumna. Szkoda, że tacy odbiorcy jak my nie mają szczególnych możliwości. Myślałam o zakupie w tomato w Poznaniu ale otoczkowanych nasion multiflory muszę wziąć tysiąc.
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawid kupował w Vitroflorze jako indywidualny , miał co prawda jakieś utrudnienia , ale kupił. Zaraz wy.ślę Mu Pw , by coś tu podpowiedział :uszy
x-o-a
---

Post »

Wszyscy będziemy wdzięczni. Kupiłabym i twoje bo piękne są ale za daleka droga.
dawidek1771
200p
200p
Od: 25 lis 2011, o 08:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Ja nasiona jak kupowałem na Vitaflorze - to pierwszy raz wypełniałem te formularze rejestracyjne na ich stronie , ale to nie przyniosło żadnego efektu, bo nie miałem jak wypełnić przy profesionalnym niektórych danych, a przy hobbystycznym - nic się nie odezwali.
Dopiero po kilku dniach postanowiłem że zadzwonię, i powiedziałem im że dopiero się uczę pomału i rozwijam i bez problemów już Pani przez telefon założyła mi konto po czym wysłali mi hasło na e-mail.
Pozdrawiam-Dawid
Papi
100p
100p
Od: 17 mar 2015, o 20:34

Post »

Moje dzisiaj wszystkie potrzebne poprzesadzałam, po resztę zaprosiłam jutro sąsiadkę. Ledwo żyję, bo mam 12 skrzynek 80cm i waży to trochę, więc wnoszenie i wynoszenie ich będzie odczuwalne. Błogosławiony będzie dzień, kiedy je ustawię, zawieszę i zostawię na cały sezon na dworze!

Obrazek

Obrazek
Papi
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Ja moje pełne już posadziłam na docelowe miejsce;
czyli podsumowanie :D
12 sztuk sąsiadka
12 sztuk synowa
4 sztuki koleżanka
24 sztuki do 8 skrzynek 60 cm
9 sztuk do ozdobnych donic
4 sztuki pozostało
Zostało mi jeszcze 24 sztuki pojedynczych.
Muszę powiedzieć, że najpierw narzekałam, że tak dużo.
Dzisiaj bym jeszcze mogła dosadzić tyle samo :;230
Jestem już zmęczona tym lataniem na balkon i z powrotem.
Muszą sobie radzić. Trudno myślę, że wszystkich mróz
nie zmrozi. Zależy jak fala przejdzie. :D Coś zawsze zostanie.
x-o-a
---

Post »

Zibi. Dawid. Dziękuję.
Papi. Będą żyć. Już niezłe są.
Mariola. Ja dzisiaj też jeszcze trochę wypchnęłam. Sześć sztuk, które wydają się inne zostawiłam w donice albo w grunt. Moje siedzą na dworze, chociaż 3 stopnie. Ale powiesić nie można, bo mróz jeszcze zawita. Szkoda.
Awatar użytkownika
paprotka882
500p
500p
Od: 13 sty 2012, o 12:26

Post »

Kropka2 nie mam pojęcia co do pozostałych, podejrzewam jeszcze jedna o podobny efekt, czyli moim zdaniem brzydki, bo chciałam ładne pełne, reszta ma nieco inne liście więc może...
Jak ona by była chociaż o takim dużym kwiecie, albo kolor ładny soczysty, jakoś bym to przełknęła, a ta mi się wyjątkowo nie podoba, poszła do jakiegoś starego kosza na rabacie.
A to ona, szkarada nr.1
Obrazek
A miały być takie :;230
Obrazek
x-o-a
---

Post »

Paprotko. Te nasiona też mam. To są nasiona F2. Następne pokolenie zbierane z takich pełnych. Dlatego nie wszystkie powtarzają cechy ale pewnie kilka wyjdzie. Ja ze swoich pełnych Bicola F2 pewnie nie będę miała żadnej. Już jedna wygląda na różową a takich nie siałam. Najlepiej wyszła fioletowa strzępiasta - dorodna, ładnie się krzewi i wyszła w większości.
Kropko. Czy twoje białe mają już pączki?
Papi. Obawiam się, że twoim będzie zbyt ciasno jak się rozrosną. One są naprawdę niemałe.
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

Jolu moja pełna jeszcze nie rozwnięła się do końca ale chyba będzie cała biała .Obrazek
To te z własnych nasionek , mają pączki i wygląda na to ,że będą wszystkie białe .Sadzonki są ładne . W tle te z głównego siewu .Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie. Piękne macie okazy a ja nadal czekam na kwiaty :heja . Jak doczekam się to i ja się pochwalę . :wit
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”