Dobrej nocy i kolorowych snów.
Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu ten twój Bobik jest fenomenalny. Za każdym razem kiedy tu do ciebie wpadam, pooglądać twoją działeczkę, on powala mnie na kolana. Doprowadza do łez. Więc ja do ciebie z takim postulatem się zwracam, załóż mu Alu taką jego stronę. To chyba będzie najczęściej odwiedzana strona. Pozdrawiam Magda ;:12
Pozdrawiam Magda 
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ponieważ dałam link do mojego ogrodu wielu znajomym francuskim, pozwolę sobie skierować do nich kilka słów...
Coucou à tous mes amis français!
Je suis heureuse de vous recevoir, dans mon jardin virtuel! Certains d' entre vous le connaissent déjà en vrai, à d' autres, ça donnera peut- être envie de venir...
Si vous avez envie de faire une visite virtuelle de jardins polonais (dont certains sont vraiment manifiques!
) allez voir cette page où vous trouverez les liens vers les autres jardins de ce forum.
En espérant vous voir bientôt, je vous embrasse bien fort
et je vous offre cette bouteille de champagne virtuelle.

Coucou à tous mes amis français!
En espérant vous voir bientôt, je vous embrasse bien fort

- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
przyznam się szczerze że troszkę rozumiem - ale tylko troszkę - a uczyłem sie francuskiego przez 3 lata :P tzn nauczycielka udawała że nas uczy a my udawalismy że się uczymy - ostra nauka dopiero przyszła jak ta nauczycielka od nas odeszła (+niech spoczywa w pokoju+) i przyszła nowa - która nie dała nam chwili wytchnienia :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu to będziesz musiała w dwóch językach pisać
jak przyjaciołom spodoba się zaglądanie do twojego ogródka.Też się trochę uczyłam francuskiego,ale nic nie umiem
Mam za to ciocię .która wspaniale mówi w tym języku(ale nie dziwne
od paru lat mieszka we Francji tylko nie wiem gdzie
,ale ma tam ciekawy klimat
z okropnymi zmianami pogodowymi i tylko raz padał tam śnieg.Z daleka widać tam ośnieżone szczyty górskie może wiesz gdzie to jest
)
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A ja nie rozumiem po francusku ani trochę ale domyśliłam się, że zapraszasz swoich przyjaciół z Francji aby pozwiedzali ogródki w Polsce i zobaczyli jak wyglądają. Podałaś im stronę ze spisem naszych ślicznych ogródków, aby było łatwiej znależć. No i oczywiście mają je obejrzeć przy dobrej lampce szampana.
Czy dobrze się domyśliłam ?

Czy dobrze się domyśliłam ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

Aniu, niestety nie mam pojęcia gdzie może mieszkać Twoja ciocia...
Chyba nawet dla Sherlocka Holmesa za mało jest przesłanek, żeby to odgadnąć...
Przypuszczalnie jednak (w/g Twoich wskazówek) , musi to być albo we wschodniej lub zachodniej części Basenu Morza Sródziemnego, albo nad oceanem, w okolicach Biarritz). Ale skoro masz ciocię, we Francji, może nabierzesz kiedyś ochoty, żeby nauczyć się francuskiego...
Grażynko, zgadłaś prawie słowo w słowo...
Jako że nie wypada mówić sekretów w towarzystwie, a obcy język, to prawie jak sekret, pomyślałam, że lepiej będzie jeśli Wam powiem co napisałam. Otóż piszę, że się cieszę, mogąc ich gościć w moim wirtualnym ogrodzie, że niektórzy z nich, znają go już "z natury" a inni nabiorą być może ochoty, żeby go odwiedzić (Wśród tych znajomych są tez tacy, którzy niechętnie ruszają się z domu...
). Zapraszam ich dalej do pooglądania polskich ogródków i dla zachęty dodaję, że wśród nich niektóre są szczególnie piękne. No i na zakończenie stawiam im wirtualnego szampana i wyrażam nadzieję, że niedługo się spotkamy... 
Grażynko, zgadłaś prawie słowo w słowo...
Jako że nie wypada mówić sekretów w towarzystwie, a obcy język, to prawie jak sekret, pomyślałam, że lepiej będzie jeśli Wam powiem co napisałam. Otóż piszę, że się cieszę, mogąc ich gościć w moim wirtualnym ogrodzie, że niektórzy z nich, znają go już "z natury" a inni nabiorą być może ochoty, żeby go odwiedzić (Wśród tych znajomych są tez tacy, którzy niechętnie ruszają się z domu...
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
A mnie, francuski wkuwali do głowy w liceum i na polibudzie i nic.
A jak sobie przypomnę odmianę czasownika;etre i avoir , to głowa mnie jeszcze dzisiaj boli.
A jak sobie przypomnę odmianę czasownika;etre i avoir , to głowa mnie jeszcze dzisiaj boli.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Alu niestety nie pamiętam gdzie mieszka moja ciocia
chociaż mi mówiła gdzieś nad morzem Śródziemnym blisko jakichś gór
Opowiadała mi o tamtejszym klimacie i tak wyglądałam gdy jej słuchałam
Wieją tam okropne wiatry ,ale jest dość ciepło,zimą na plusie jest mało opadów tak ,że latem jest zakaz podlewania ogródków
jednego dnia
potrafi być ciepło,że chodzi się na krótki rękaw ,a następnego ochładza ,że trzeba kurtkę założyć.Najlepiej udają się pelargonie,ale inne roślinki też kwitną tylko w innych terminach niż w Polsce,mają też tam zatrzęsienie ślimaków
i wyhodowanie ogórka gruntowego jest niemożliwe bo go bestie zjadają
dookoła jest pełno upraw winorośli.To najlepiej się udaje
Już wiem
gdzie to jest dzieci mi podpowiedziały
to okolice Grenoble.Czy byłaś tam kiedyś w tych stronach?
potrafi być ciepło,że chodzi się na krótki rękaw ,a następnego ochładza ,że trzeba kurtkę założyć.Najlepiej udają się pelargonie,ale inne roślinki też kwitną tylko w innych terminach niż w Polsce,mają też tam zatrzęsienie ślimaków
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

Guciu, to nie szkodzi... nie można wszystkiego umieć!
Widocznie Ci nie zależało. Gdybyś chciała, z pewnością byś się nauczyła...
A może jeszcze Ci się zechce...
Aniu- Amlos, Nie można przecież być "alfą i gametą... "
Aniu- Lady-r, W Grenoble i najbliższych okolicach nie byłam, ale często bywam w Lyonie, a to jest całkiem niedaleko.
Tylko coś mi się tu nie zgadza, bo Grenoble jest co prawda "blisko jakichś gór"
ale zupełnie nie jest nad morzem Sródziemnym...
Miło że wpadłyście!

Aniu- Amlos, Nie można przecież być "alfą i gametą... "
Aniu- Lady-r, W Grenoble i najbliższych okolicach nie byłam, ale często bywam w Lyonie, a to jest całkiem niedaleko.
Miło że wpadłyście!