Aniu ? Annes77 dziękuję
Dobrze, że nie musiałaś mu go oddawać:)
No, ba, toby dopiero było? Bardzo podoba mi się określenie ?kradziejka gnoju?

Jude de Obscure nie posiadam jeszcze, jest planowana na rabatę "słoneczną".
Moni ? Alania alias Vertigo zdjęcia robię lustrzanką Olympus E450, jednak nie zawsze jest to najlepszy aparat do zdjęć makro. O wiele lepsze zdjęcia uzyskuję starą Minoltą, szczególnie w trudnych warunkach ? np. w pochmurny, ciemny dzień. Nie jestem orłem robienia zdjęć ? cały czas się uczę. Przyznam Ci się, że jak ustawiałam opcję ?macro? w Olympusie, to miałam gorszej jakości zdjęcia niż przy opcji ?auto? i maksymalnym zbliżeniu...
Maju ? Majka411 cieszę się, że mogę sprawić komuś trochę radości

Wiązówka po waszych uwagach poszła w odstawkę, zamówiłam za to sadźca ?chocolate?. Jak masz o nim kiepskie zdanie, to lepiej mi nie pisz, bo już zamówiony i ? przepadło
Justynko ? justi177 dziękuję za informacje na temat rozplenicy

Foxtrota nigdzie nie widziałam w sprzedaży, za to jest Hameln. Podoba mi się ta trawa bardzo, ale jeszcze nie znalazłam dla niej miejsca. Masz jakieś sugestie?
Grażynko ? Kogra dziękuję
Proszę to sobie wybić z głowy.
Próbuję sobie wybić, ale nie bardzo wiem o czym dalej pisać?

Może przyjdzie jakieś natchnienie?
Liliowiec niepodpisany, bo nie mam pewności kto zacz ? miał być Border Music i na pewno nim nie jest?

Może Ty go zidentyfikujesz? Aminek posieję, jak tylko nasionka wpadną mi w łapki.
Jolu ? April Tyś wierną fanką Ogrodzia i to jest bezcenne

Dziękujemy
Składam wniosek formalny o więcej, więcej
Hmm, pisałam już Grażynce, że utknęłam w tzw. martwym punkcie? Trzeba zatrudnić jakąś siłę fachową, coby mnie stamtąd wyciągnęła. Obcowanie na FO pomaga wielce, więc może kryzys minie?
Krysiu ? Krychna dziękuję za ciepłe słowa

, niewymowną radość sprawia mi wywołanie czyjegoś uśmiechu, tak więc cała przyjemność po mojej stronie.
Zazdroszczę sąsiada, który rozdaje cenny nawóz. Fajnie masz...
Ulcia ? usa1276
kochana jak by ci jeszcze kiedyś brakowało guano to nie kradnij, tylko daj znać podeślę ci
nie mów hop, bo jeszcze naprawdę skorzystam

A kurier nie musi wiedzieć co tam ma ? ?Woniać? zacznie dopiero za jakiś czas, a wtedy już będzie za późno...
Dorotko ? dorotka350 
cieszę się, że sprawiłam Ci trochę radości, no i eMowi (przekaż pozdrowienia). Dzięki za ostrzeżenie o wiązówce. Już z niej zrezygnowałam, zamówiłam za to sadźca ?chocolate?, nie pytając o opinie? Teraz za późno, najwyżej dołączy do pokrzyw za płotem? Trawniczka jeszcze nie ruszyłaś? To może i dobrze, bo zima znów nam się zrobiła na całego.
Edytko ? Edyta1 nie zasłużyłam na takie pochwały, dziękuję Ci z całego serca

O pisaniu książki nie myślałam od czasów nastoletnich, kiedy to obiecywałam sobie być drugą Orzeszkową

Lubię pisać, ale na książkę trzeba mieć jeszcze pomysł, fabułę. To trudna i ambitna rzecz.
Let?s Celebrate jest zdrowa, co do kwitnienia to nie pokazała pełni możliwości, bo dopiero raczkuje (pierwszy rok). Sama jestem ciekawa jak będzie z nią w kolejnych sezonach. Cinderella to bardzo urokliwa róża. Nie mogę powiedzieć nic złego na jej temat. Zdrowa, nie chorowała, rośnie naprawdę w mocnym cieniu. Jeżeli chodzi o trwałość kwiatów, to ? nie zwróciłam uwagi
Wandziu - wanda7 nasza kochana Moderatorko dziękuję

Nie zasłużyłam, ale dumna jestem z pochwał
Zdjęcia powoli się kończą, więc teraz trochę wiosny (oby jak najszybciej przyszła):