Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu jakie piękne liliowce ;:oj a ten bordowy pająk....... no po prostu brak mi słów ;:oj ....cudo.....
Wspaniała hortensja , ależ wielki krzaczor :D
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marysiu.Widzę, że liliowców masz już sporą kolekcję, a jakie cudne. Ja mam też już kilka. Chyba będę musiał przejrzeć ofertę Emilia i pomyśleć o zagospodarowaniu kolejnego fragmentu ogrodu.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiolu witam Cię w moim wiejskim ;:168
Krysiu mam znaczniki i wykaz w domu na tyle to zapamiętam co sfotografowałam, a podpisują też się trochę utrwala nazwy. Na szczęście (?) nie mam za dużo roślin. A słońce po tylu szarych dniach szczególnie doceniam i rozkoszuję się nim ;:196
Michale ja lilii mam niewiele chyba ubiegłorocznych koło 10 i tegorocznych może drugie tyle, ale po klęsce gradowej sprzed czterech lat dopiero w zeszłym roku zaczęłam znowu kupować. Widziałam Twoje lilie nie dość że dużo odmian to jeszcze duże kępy. Ja nie do końca wiem czy to nasza wina z wielkością zdjęć wklejanych; ja na ogół zmniejszam piksele do 800 i daję pełny rozmiar.
Agnieszko ten typ liliowców mnie się podoba nie przepadam za falbanami ani w ubiorze ani w kwiatkach, a i ciemnego barwy mnie pociągają blisko czarnego, bo w ubiorach czarny ma ważne miejsce. Coś w tym jest! albo pastele ;:173 Hortensja przez lata była taka sobie a w tym roku poszła jak burza, bo ją otuliłam na zimę. Aż mi zarosła rododendrona i azalię ;:oj ale najważniejsze że kwitnie drugą ogrodową też okryłam i rezultat ten sam ;:333
Jureczku dzisiaj jadę do Emila na pewno będą zdjęcia, więc zapraszam po południu (może wieczorem!).Nie wiem tylko jak będzie z nazwami, bo wiadomo czas ograniczony jadę z M który nie kocha tak jak je kwiatów!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, kocham oglądać zdjęcia Twoich kwiatów. Te falbaniaste liliowce są powalające. A różę Barkarole niezmiennie podziwiam. No i czekam na wieczorne zdjęcia pozakupowe, na pewno przywieziesz jakieś cuda. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysiu, fantastycznie uchwyciłaś liliowce z prześwitującym słońcem - zwłaszcza tutaj: http://images65.fotosik.pl/5/35d66078b9124924.jpg ;:180
Masz dużo oryginalnych roślin, już to pisałam, może Tobie uda się zidentyfikować jedną tajemniczą roślinę z tego wątku (nr 2)? http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=35&t=68724
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Marysiu :wit . Aksamit róży oddałaś doskonale ;:63 . Myślę, że zbyt krytycznie oceniasz swoje zdjęcia. Masz piękne i oryginalne rośliny ( o wielu czytam po raz pierwszy). Miłej niedzieli. Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, pięknie Ci wszystko kwitnie, ale mnie zauroczył Mozart, czy możesz zdradzić gdzie go kupiłaś?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Niedzielnie pozdrawiam, Marysiu :wit
Czekam na wieczorne zdjęcia, a tymczasem zachwycam się obecnymi, najbardziej ujęciem cudownej hortensji... ;:167
Pozdrawiam Cię serdecznie!
A
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Nie dość, że wcięło mój piękny post o kotach (nie znalazłam), to po obejrzeniu Twoich liliowców ogarnęło mnie brzydkie uczucie, które ma imię zazdrość :oops: Całe szczęście, że to taka nie przyziemna, a budująca odmiana. :lol:
Przepiękne liliowce. Rozumiem, że sezon kwitnienia liliowców zależy przede wszystkim od wielkości roślin, a raczej ilości wytwarzanych pędów. Ile mniej więcej trwa taki spektakl?
Zdjęć nie będę chwalić (inni to zrobili) ale rozumiem ból. Na większość swoich zdjęć sama nie mogę patrzeć. :?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Przyjechaliśmy do Brzezinki gdzie przywitały nas oprócz gospodarza dwa słodkie kociaki!
Obrazek

Za chwilę dołączyła Dorotka korzo_m i zaczęło się harcowanie po grządkach. Ludzie ! czego tam nie ma, a najwięcej jest liliowców !
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Moje ukochane pająki!
Obrazek
Obrazek

Skarbiec Emila wyselekcjonowane liliowce przeznaczone do krzyżówek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz mogę być niezadowolona ze zdjęć, bo wszystkie są zrobione na mocno święcącym słońcu ale wklejam żebyście mieli pojęcie o tym co zobaczyłam. Jest tego tak dużo i taka różnorodność, że w pewnym momencie (w tunelu) gdzie mogłam zrobić lepsze zdjęcia to jedynie oglądałam kwiaty!

Potem zostaliśmy zaproszeni do ogrodu na kawę z pysznym ciastem upieczonym przez przesympatyczną mamę Emila. Dołączyli do nas kolejni goście Tadeo z żoną. Było bardzo sympatycznie i nawet nie zauważyłam jak minęły 3 godziny a oczywiście gospodarze zatrzymywali na dłużej.
Teraz zdjęcia z ogrodu

Obrazek
Na zdjęciu liliowiec, który dzisiaj zakwitł!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

A to moje zakupy : jest tam pysznogłówka o lila kolorze, floks Tiara, mięta bananowa i jeszcze inne płożące ;:14
Obrazek
Irminko tzw biały (bo czysto białego nie ma ) będzie jest zamówiony i inne liliowce przyjadą do mnie za miesiąc.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Linetko nie przywiozłam cudów ale może same przyjadą za miesiąc!
Wizyta bardzo udane - bardziej niż zdjęcia!

Milenko to szkarłatka amerykańska już wiem skąd ją mam od Emila, bo koło liliowca rośnie i podobno łatwo się wysiewa!

Ewuniu Barcarolle jest tak aksamitna że łatwo to oddać na zdjęciu. Miłego wieczoru niedzielnego!

Iwonko Róże kupowałam w jednym źródle (Ros...), a Mozart chwycił mnie za serce ;:167
Cieszę się, że jesteś ;:196

Aguś jest relacja ale tym razem moja niedoskonałość fotografa wyszła na jaw. Trudno nie mogłam wyrzucić zdjęć chociaż 3/4 ;:oj

Helenko czy chodzi o kota z 30 str? Na dzisiejszym spotkaniu na pewno dojrzałabyś to kolekcjonowania liliowców bo padło wiele argumentów za! kwitną długo, ale to zależy od wielkości kępy, od pogody w dużej mierze i od rodzaju ale wierz mi naprawdę warto! a nie warto zazdrościć bo to nic nie da :lol:
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Marysiu cudowna wycieczka!
Liliowce aż trudne do opisania! Przyznaj się ile kupiłaś? :wink:
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Marysiu, całych pól liliowców jeszcze w życiu nie widziałam, więc zawdzięczam Ci nowe, szczególne doświadczenie. :D I też jestem ciekawa Twoich zakupów. I ile spośród nich to będą te "pająki"?
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu, Linetko szarpnęłam się na dwa oczywiście pająki i mam nadzieję , że Emil zapamiętał które oczywiście z wyższej półki! :oops:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu dopiero teraz udało mi się zasiąść do kompa. Dziękuję serdecznie za miłe spotkanie (żałowałam, że tak szybko musieliśmy Was pożegnać, ale wiesz rodzince się nie odmawia). Zapraszam do siebie.
Dziękuję za pelargonię, Emil mi przekazał doniczkę od Ciebie.
Widoki liliowcowe piękne, cały czas zastanawiam się czy wybrałam te naj...na włościach Emila wpada się w zachwyt ja dostałam oczopląsu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”