...::Ogród Marii Cześć 2::...
Re: ...::Ogród Marii Michalskiej Cześć 2::...
Święta minęły ale przyroda przypomniała troszeczkę zimy ale już odwilż jak na tą chwilę zima łagodna. Oby tak dalej w tym 2015 roku bez niespodzianek.

- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu-nie ciesz się jeszcze z łagodnej zimy
.
Oby tylko śnieg popadał,to i mróz nie zaszkodzi.
U mnie dziś leje i wieje...brrr...całe podwórko pływa.
Fajne bratki.Bardzo wdzięczne roślinki.Zawsze zostawiam,gdy mi się wysieją.
Pozdrawiam Noworocznie.Zdrowia
Oby tylko śnieg popadał,to i mróz nie zaszkodzi.
U mnie dziś leje i wieje...brrr...całe podwórko pływa.
Fajne bratki.Bardzo wdzięczne roślinki.Zawsze zostawiam,gdy mi się wysieją.
Pozdrawiam Noworocznie.Zdrowia
- bunia79
- 500p

- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Piękny ten sadziec! Nawet motyla przyciągnął ! Moje serducho też, bo uwielbiam rośliny w tym kolorze! A jak się tego sadżca sadzi? Z nasion można? Szybko rośnie? A rutewka? Oj pani to potrafi jakimś chciejstwem zarazić!!!
A mi zamarzyła się rabata podniesiona, no i kombinuję jak by toto stworzyć u siebie...miejsce już mam, tyle że świerka, jodełkę i kilka drobiazgów tam już w ubiegłym roku wsadziłam i rośnie, ale to nie było to
Mąż to mnie chyba już kiedyś w końcu zamorduje, bo mu ciągle o tym ględzę 
Serdecznie pozdrawiam, no i życzę dobrego nowego roku!!
Bogusia
A mi zamarzyła się rabata podniesiona, no i kombinuję jak by toto stworzyć u siebie...miejsce już mam, tyle że świerka, jodełkę i kilka drobiazgów tam już w ubiegłym roku wsadziłam i rośnie, ale to nie było to
Serdecznie pozdrawiam, no i życzę dobrego nowego roku!!
Bogusia
Witaj Bogusiu i zaraz odpowiadam że nie próbowałam siać sadźca natomiast rozrasta się jest dosyć wysoki i na pewno wiosną da się kłącza ukopać tylko trzeba mi siedzieć na
Teraz nie wiem gdzie zobaczyłaś rutewkę ???????co prawda mam 2 rodzaje i też się rozsiewa.Z sadźca to robiłam suche bukiety ale w tym roku dałam sobie spokój ze względu na remont. Wszelkiej pomyślności na nowy rok 2015.
- jola1313

Sadziec to u mnie rośnie w naturze
.Ale nie zapraszałam do ogródka
.
Marysiu,a powiedz czy ta gipsówka to wieloletnia?
Fajna trawka.pytanie,jak wyżej.Bylina?
I jeszcze jedno pytanie.To jaskier ten żółty?mam,ale u mnie tylko troszkę zakwitł,a później rozlazł się pędami po całej rabacie i tyle widziałam kwiaty
.Co mu trzeba zrobić by miał takie bukiety?
Marysiu,a powiedz czy ta gipsówka to wieloletnia?
Fajna trawka.pytanie,jak wyżej.Bylina?
I jeszcze jedno pytanie.To jaskier ten żółty?mam,ale u mnie tylko troszkę zakwitł,a później rozlazł się pędami po całej rabacie i tyle widziałam kwiaty
Witaj Jolu gipsówka to bylina tylko to ma korzeń palowy i tudno jest uchwycić odrost 1 korzenia palowego. Ja kupowałam wiosną w ogrodniczym. Czy ten sadziec co rośnie w naturze to jest też wysoki ? A jaskier żółty jak się rozłazi to wkop do jakiejś większej doniczki bez dna i na pewno ładnie będzie rósł i kwitł.

A jeszcze Jolu pytanie czy sadziec to rośnie na łąkach czy w lasach ?????? wysoki czy niski ????? to ciekawe że u Ciebie przyroda jest inna jak u mnie.
a pamiętam jeszcze jak pisałaś i przysłałaś przylaszczkę z lasu. W ,moim regionie nie ma mowy o takiej roślinności.
a pamiętam jeszcze jak pisałaś i przysłałaś przylaszczkę z lasu. W ,moim regionie nie ma mowy o takiej roślinności.
- jola1313

Marysiu ten sadziec jest raczej wysoki u nas.Raczej rośnie w miejscach wilgotnych,niedaleko jezior.
A widzisz,to muszę z tym jaskrem pokombinować
Marysiu,to jeszcze nic
.Powiem Ci więcej.U nas rosną nawet storczyki
.To nie żart.Zaraz znajdę zdj. w necie.Bo moje jedno zaginęło gdzieś.
Nie ''zapraszałam'' ich do siebie,bo rosną na bagnistych łąkach,a ja mam raczej suchy ogródek.Są pod ochroną i szkoda marnować.
Marysiu-podobne do tego buraczkowego;
http://miastoigminabialybor.portal.esp. ... hp?id=2281
A widzisz,to muszę z tym jaskrem pokombinować
Marysiu,to jeszcze nic
Nie ''zapraszałam'' ich do siebie,bo rosną na bagnistych łąkach,a ja mam raczej suchy ogródek.Są pod ochroną i szkoda marnować.
Marysiu-podobne do tego buraczkowego;
http://miastoigminabialybor.portal.esp. ... hp?id=2281
Jolu tak to co pokazałaś to piękne ale zdaję sobie sprawę co znaczy roślinność pod ochroną. Więc wśród jezior jest dużo ciekawej roślinności no i czy kaczeńce rosną ?????? 
- jola1313

I kaczeńce i żółte 'bagienne' irysy
.A w niektórych miejscach wawrzynek lub sasanki.I fiołki ,pierwiosnki ''kluczyki''...i pewnie dużo innych
- jola1313

Miałam podobne dalie.Ale w tym roku nie wykopałam.Za dużo na głowie.A ogródek nie z gumy i miejsca brak.Musiałam zasadzić na warzywniku.