Zieleń w wiejskim ogrodzie
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie
Oj brak prądu przez kilkanaście godzin ostatnio przerabiałam. I też kombinowałam jak tu zasilić komputer gazem
Niebieska kropka na lobelce na pewno bardzo cieszy - kiedyś chyba z lobelką próbowałam, jeszcze za czasów blokowych, ale nie było spektakularnych (ba, nie było żadnych) efektów i teraz nawet nie próbuję
Woda u Ciebie podobna w ogrodzie do mojej - a tak chciałam zbierać czarny bez na sok, nawet 'kubusie' wlewałam w siebie, żeby mieć butelki
I pewnie bez zdąży przekwitnąć, tym bardziej że jego trzeba zbierać w słonku ze względu na pyłek. Ale wiem wiem, to jest bardzo nieprzyzwoity powód do narzekania, w obliczy problemów, jakie mają niektórzy Rodacy...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
o tak bardzo proszę o spełnienie tych życzeńEwelina pisze:Ciemno, zimno, mokro, brrr
Ale kwiatki ładne - na pociechęPozdrawiam, życzę dużo ciepła, słoneczka i ... prądu

Milenko mój bez jeszcze nie rozkwitł, ale jak tak dalej będzie to pewnie zbrązowieje
Ja z lobelką pierwszy raz
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Marysiu, u mnie czarne bzy kwitną od dobrych kilku dni, na okolicznych łąkach rośnie ich sporo, do dróg daleko, więc soczek obowiązkowo
Może jeszcze się uda
Nie wiem, czemu skupiłam się na lobelii a nie pochwaliłam reszty
Purple Spider to tegoroczny nabytek? Mój kwitł krótko w pierwszej dekadzie maja i nagle koniec - jak ręką odjął...
Podobno dorasta do kilku metrów, a mój na razie stoi praktycznie w miejscu, wszystkie pozostałe dawno go przerosły 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo podoba mi się ten różowy powojnik, u mnie kwiaty też stoją w pąku od kilku tygodni bez zmian 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pogoda i u mnie się zepsuła, choc nie ma mowy o stojącej czy płynącej wodzie. Wiatr wiał całą noc.
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Paaaskudna woda w roślinkach na ostatnim zdjęciu
Trochę już mogę sobie porównywać moje roślinki do Waszych, też coś mam co iinni mają
Powojnika tego blado różowego co u Ciebie Marysiu a ja sobie nie dawno kupiłam i juz mi kwitnie właśnie
Intrygują mnie u Ciebie też żurawki w skalniaku, czyli mogą być w słońcu
Pozdrawiam i suchości życzę duuużo
Trochę już mogę sobie porównywać moje roślinki do Waszych, też coś mam co iinni mają
Intrygują mnie u Ciebie też żurawki w skalniaku, czyli mogą być w słońcu
Pozdrawiam i suchości życzę duuużo
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marysiu,masz piękny kolor łubinu.Ja ostatnio bardzo polubiłam te kwiaty,wysiewałam dwie paczki u siebie 2 lata temu,ale wyszły wszystkie fioletowe,jeden rózowy.Co roku kupuję inne kolory w biedronce w kapersach i one gina mi w ziemi.
Marysiu, dobrze, że Cię wczoraj przywrócili! Obawiałam się, że awaria poważniejsza i skutki nawałnic będą dłużej naprawiane...
Laptop na gaz w takiej sytuacji to byłoby cos!
Twój aparat robi świetne zdjęcia! Ujęcia całokształtów i pojedynczych roślin fantastico!
Pozdrawiam ciepło z zachmurzonej stolycy,
A
Laptop na gaz w takiej sytuacji to byłoby cos!
Twój aparat robi świetne zdjęcia! Ujęcia całokształtów i pojedynczych roślin fantastico!
Pozdrawiam ciepło z zachmurzonej stolycy,
A
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Marysiu nie mogę liczyć na wnuki. mają dopiero 5 i 2 lata , teraz lubią pozować do zdjęć, będę musiała poczekać na pomoc parę lat
Leje i leje siedzę w domu przy maszynie, robię sobie przerwy na FO.
Leje i leje siedzę w domu przy maszynie, robię sobie przerwy na FO.
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Masz makutrę na skalniaku ? 
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Marysiu - gratulacje dla własnoręcznie wyhodowanej lobelki!
U mnie też niezły potop, nawet jeśli coś kwitło lub miało zakwitnąć to pewnie po tych opadach skończyło
U mnie też niezły potop, nawet jeśli coś kwitło lub miało zakwitnąć to pewnie po tych opadach skończyło
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Kwiatuszki wspaniałe Marysiu i dzielnie sobie radzą mimo potopu. U mnie już praktycznie po rododendronach, kamasja też przekwitła. Lawenda po solidnym przycięciu ma bardzo dużo kwiatostanów
Ale powiem Ci, że skalniak masz genialny! U mnie zawsze to były takie niezdarne kopce z powtykanymi kamykami różnego kształtu i autoramentu. A u Ciebie piękna kompozycja! 
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Marysiu masz urokliwy skalniak pokaż go bardziej z bliska i bardzo się cieszę że masz już prąd 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Marysiu odkryłam u Ciebie Andiantum pedatum ale wydaje mi się, że to inna odmiana, niż ta o której pisałam.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jak nie urok to przemarsz wojska.....
dzisiaj zabrali mi internet, nie było go pół dnia. Pewnie teraz konserwowali prąd tam gdzie jest główny serwer albo jak to się nazywa. Nim odpowiem wszystkim to coś Wam opiszę: latam do tego ogrodu co chwile i oglądam tą stojącą wodę bo dzisiaj to już jest makabra, jak część roślin nie zgfnije to będzie dobrze. Na mojej różance mam w jednym miejscu różę i widzę, że pełno wody wokół niej się zbiera. Zaczęłam tą wodę wybierać kubkiem i wybrałam już ładnych parę litrów a woda dalej stoi. To jest chyba jakiś ciek wodny bo zewsząd woda spływa do tej róży. Wykopałam obok dołek i woda spłynęła do dołka, ale tam jest i było kilkanaście litrów wody, chyba muszę tą różę stamtąd zabrać, tylko czy mogę teraz?
Milenko Purple Spider to nabytek zeszłoroczny ale kwitnie pierwszy raz i w dodatku wśród roślin i mało brakowało a przegapiłabym. Też jest niziutki
Ja w tym roku czarny bez odpuszczę bo nie ma warunków a mam parę słoiczków z ubiegłego roku.
Ewciu w, a rok temu nie kwitł już myślałam że przepadł ale jest. Też mi się podoba!
Ewo majowa jakbyś miała to co ja to miałabyś na co narzekać
Basiu dzisiaj jest trzy razy gorzej, ale już wiem gdzie kopać oczko wodne, sama woda do niego wpłynie
Moje żurawki rosną w paru miejscach i nawet te mocno wybarwione w słońcu dobrze się prezentują, nawet chyba lepiej niż te w półcieniu. A suchości by się zdało, oj zdało
Małgosiu mnie też ten B nie wychodził, chociaż jeden wyszedł w doniczce a potem przepadł. Przyniosłam rok temu garść nasion od koleżanki i wysiałam przetrwały trzy rośliny ale jeszcze jedna padła i są dwie. Jak pójdę do niej to zbiorę jeszcze nasiona i dam znać to Ci poślę
Agnieszko to compact Olympusa mój podręczny noszę go często na szyi, bo lustrzanka to już na specjalne robienie zdjęć; nie podczas pracy
Muszę koniecznie zaopatrzyć się jeszcze w statyw
ale bądźmy szczere do Twojego profesjonalizmu ma się to jak przysłowiowa pięść do nosa
Irenko mogłabym poprzez syna coś Ci poradzić, ale nie wiem jakimi środkami dysponujesz. Swego czasu któać dziewczyna kupiła na promocji w B. i całkiem dobre zdjęcia robi
Aniu tak pękniętą
a w niej goździki skalne 
Olu gratulacje przyjmuję z radością, a o potopie możesz poczytać wyżej
Zuzanno zobaczymy jak będą wyglądać jak woda postoi
Kamasja myślałam że już nie będzie kwitła, a może biała jest późniejsza , niebieska była tylko jedna a miałam ich kilka
Skalniak jest na kupie gruzu po remoncie, już trochę siadł i żałuję że więcej nie nadsypałam. Zasługa wyglądu leży chyba w kamieniach, które są tutejsze więc pasują do miejsca
Różo już wiele razy pokazywałam i na pewno pokażę jeszcze nieraz
, a prąd był to internet wyłączyli, ale obejrzałam kilka nagranych pozycji z tv , bo za oknem lało równo i dopiero teraz trochę przestało, ale błoto jest straszne, a ciągiem komunikacyjnym płynie potoczek
Zosiu tak moje jest inne, kupiłam go od Miko4 w tym roku, ale też jest urocze. Dlatego go pokazałam, a pytałam o Twoje bo znowu mam ulubioną roślinę
Milenko Purple Spider to nabytek zeszłoroczny ale kwitnie pierwszy raz i w dodatku wśród roślin i mało brakowało a przegapiłabym. Też jest niziutki
Ewciu w, a rok temu nie kwitł już myślałam że przepadł ale jest. Też mi się podoba!
Ewo majowa jakbyś miała to co ja to miałabyś na co narzekać
Basiu dzisiaj jest trzy razy gorzej, ale już wiem gdzie kopać oczko wodne, sama woda do niego wpłynie
Moje żurawki rosną w paru miejscach i nawet te mocno wybarwione w słońcu dobrze się prezentują, nawet chyba lepiej niż te w półcieniu. A suchości by się zdało, oj zdało
Małgosiu mnie też ten B nie wychodził, chociaż jeden wyszedł w doniczce a potem przepadł. Przyniosłam rok temu garść nasion od koleżanki i wysiałam przetrwały trzy rośliny ale jeszcze jedna padła i są dwie. Jak pójdę do niej to zbiorę jeszcze nasiona i dam znać to Ci poślę
Agnieszko to compact Olympusa mój podręczny noszę go często na szyi, bo lustrzanka to już na specjalne robienie zdjęć; nie podczas pracy
Irenko mogłabym poprzez syna coś Ci poradzić, ale nie wiem jakimi środkami dysponujesz. Swego czasu któać dziewczyna kupiła na promocji w B. i całkiem dobre zdjęcia robi
Aniu tak pękniętą

Olu gratulacje przyjmuję z radością, a o potopie możesz poczytać wyżej
Zuzanno zobaczymy jak będą wyglądać jak woda postoi
Skalniak jest na kupie gruzu po remoncie, już trochę siadł i żałuję że więcej nie nadsypałam. Zasługa wyglądu leży chyba w kamieniach, które są tutejsze więc pasują do miejsca
Różo już wiele razy pokazywałam i na pewno pokażę jeszcze nieraz
Zosiu tak moje jest inne, kupiłam go od Miko4 w tym roku, ale też jest urocze. Dlatego go pokazałam, a pytałam o Twoje bo znowu mam ulubioną roślinę