szkolka_ismena pisze:Witam!
Myślałam już o próbach zapylenia Stelli wybranymi liliowcami tylko ,że czas tak szybko pędzi i ja nie wyrabiam się. MOze ktos popróbuje i wspólnie do czego dojdziemy. Tadeo Ty w tym roku spróbuj i ja obiecuję też to zrobić, a potem mozna je połaczyć i może coś wyjdzie ciekawego?
POzdrawiam
Ismena
No chyba nie jest to zbytnio odkrywcze zadanie hodowlane. Wielu hodowców już od dawna nad tym pracuje i pracowało. Sam Jabłonski mieszał nieźle w ze swoją ,Stellą'.
A tak na szybko, znalazłam w AHS takie jej krzyżówki.
Stella Terra Cotta (Bennett-D., 2012) , Stella's Ruffled Fingers (Crichton, 1999) , Stella's Sparky (Crichton, 1999), Stella's Worth (Powell-L.K., 1995) , Black Eyed Stella (Roberson, 1989) , Little Yella Stella (Granger, 1998) , Stella Double Stella (Zidonis, 2012), Stella Doodlebug (Brazell, 1994) , Super Stella (Jablonski, 1982) , Stella in Yella (Oakes, 1997) , Stellar Performance (Blaney, 1998), Stella's Cream 'n Green (Crichton, 2004), Stella's Little Girl (Lewin-Applegate, 1994) , Stella's Pink Pretty (Crichton, 2004) , SCF Estella (Chapman-N., 2009), Romaine Stella's Eye (Rexroad-Mahler, 1996), Stella Bella (Bristol, 1997) ,