Mariola54 pisze:Ładnie zaczęła Ci rosnąć kobea.
Tylko się zastanawiam gdzie Ty chcesz ją posadzić?
Jeżeli w ogródku to trochę za wcześnie zacząłeś pędzenie.
Mariolu siedziałem tak sobie czytając problemy z kiełkowaniem nasion u niektórych osób postanowiłem wsadzić i spróbować moich nasion czy są dobre kupiłem w sklepie wcześniej no i z 4 szt wsiałem dwie białe i dwie fioletowe białe rosną a fioletowe do dziś nie wzeszły nawet ,a teraz to tych szkoda mi jest wyrzucić i tak stoją ,a będę je hodował na balkonie jak te poprzednie ,kupiłem późnym latem sadzonki to mi nie zakwitły nawet i postanowiłem zakupić nasiona by wcześniej zacząć siać.
Po około półtora miesiąca wschodzi dopiero Fioletowa którą posiałem razem z białą, biała widzicie jak się pnie ,o tej fioletowej to już zapominałem zwątpiłem że wzejdzie jeszcze aż dziś skusiło mnie zajrzeć tam a tu zdziwienie wschodzi,taka duża różnica między białą.
Pomyślałem że nasionka też będą niedobre to kupie drugie i spróbowałem teraz szkoda jest ich wyrzucić tak pięknie rosną ,tylko kiedy ta wiosna nastanie jak tu zimy nie widać znowu przyjdzie jak tego roku w Maju na dworze cały czas na plusie myślę że może wsadzę je w dużo donice fioletową na razie do inkubatora, i wystawie na balkon stopniowo hartując, balkon mam cały kryty wiatru na nim nie ma ciepło też jest.
Pozdrawiam
Nie wiem co jest z fioletową kobeo wzeszła jak wcześniej jedno nasiono ale gdy tylko wytknie łepek nad ziemię obumiera co się dzieje ,z białą nie ma tyle problemu?
szy--- pisze:janek45 ty nie możesz wyhodować fioletowej kobey?
Wysiałem drugie nasiono fioletowej i już wyszła na powierzchnię.
Gratuluję Szymek, mam z nią problem gdy tylko pokarze się nad powierzchnią ziemi to zaraz albo usycha kiełek albo robi się brązowy nie wiem co z nią jest ,wysiałem ostatnie dwa nasiona z paczki fioletowej zobaczę,biała ładnie rośnie a filetowa grymasi.