Pozdrawiam Jola.
Siedlisko z sosnami cz.4
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Siedlisko z sosnami cz.4
...aż sobie wy-Googlowałam żylistki...ależ będzie pięknie jak zakwitną...
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pędraki rozrzuć gdzieś na wierzch. U mnie jedzą to ptaki: kosy, sikory i inne!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciąg dalszy zdjęć. Cały szpaler żylistków prezentuje się tak:

wiem, że są różnej wielkości, ale tak krawiec kraje jak mu materii starczy. Robię, więc ogród z tego co mam:

Aguniu, pączusie specjalnie dla Ciebie

Agnieszko, cieszę się z tak dużego postępu w ogrodzie. Mam nadzieję, że M nie skosi żylistków, wszak to ogromne krzaki. Na zdjęciu z ławeczką są zaznaczone strzałką. To koniec działki

ławeczka od Agi. Jest u mnie na chwilę, jedzie potem do Pati

Jolu, nie mam zdjęć kwitnących żylistków, ale będą, będą. Pokażę Ci zatem rząd pięciorników, które też od Aguni dostałam

i coś kwitnącego

Ta dam, moje pierwsze kwitnące tulipanki w tym roku...
Wczoraj wyglądały tak:

A dziś rano tak:

Miłeczko, pędraki wyrzuciłam na wierzch z nadzieją, że ptaszki je wyzbierają...
wiem, że są różnej wielkości, ale tak krawiec kraje jak mu materii starczy. Robię, więc ogród z tego co mam:
Aguniu, pączusie specjalnie dla Ciebie
Agnieszko, cieszę się z tak dużego postępu w ogrodzie. Mam nadzieję, że M nie skosi żylistków, wszak to ogromne krzaki. Na zdjęciu z ławeczką są zaznaczone strzałką. To koniec działki
ławeczka od Agi. Jest u mnie na chwilę, jedzie potem do Pati
Jolu, nie mam zdjęć kwitnących żylistków, ale będą, będą. Pokażę Ci zatem rząd pięciorników, które też od Aguni dostałam
i coś kwitnącego
Ta dam, moje pierwsze kwitnące tulipanki w tym roku...
Wczoraj wyglądały tak:
A dziś rano tak:
Miłeczko, pędraki wyrzuciłam na wierzch z nadzieją, że ptaszki je wyzbierają...
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Marzenko, piękne prezenty otrzymałaś!!! Cudnie będą kwitły....A i twoja wiosenka coraz piękniejsza
Pędraki - to paskudztwo, zniszczyły moim znajomym trawnik...Ja walkę z opuchlakami zaczynam...jak popada.
Pędraki - to paskudztwo, zniszczyły moim znajomym trawnik...Ja walkę z opuchlakami zaczynam...jak popada.
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kasiu, one u mnie siedzą w korze, pod płatami korowymi z akacji i w ziemi. Obrzydliwe, nawet przez rękawice cięzko to brać, brrr...
Dobrze, że dziś już czwartek, bo padam na twarz. Sprint z różami mnie wykończył, mam nadzieję, że się kwitnieniem zrewanżują.
Dobrze, że dziś już czwartek, bo padam na twarz. Sprint z różami mnie wykończył, mam nadzieję, że się kwitnieniem zrewanżują.
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Uzyskałaś od razu efekt "łał", co na takim dużym terenie jest nie lada wyczynem
I to na etapie badylowym, bez kwiecia
Teraz będzie łatwiej dosadzać coś do takich dużych krzaków. Wiem jak to jest łatwiej, jak masz dobrą perspektywę a nie puste pole z piachem
Ławeczkę musisz sobie koniecznie sprawić, bo ta Patusiowa dobrze się komponuje z żylistkowymi "plecami" i różami u podnóża. Wystarczy dorzucać w miarę możliwości jakieś komponujące się ze sobą rośliny i już, rabata gotowa
Na dodatek co sezon może się pięknie rozrastać w głąb siedliska 
Teraz będzie łatwiej dosadzać coś do takich dużych krzaków. Wiem jak to jest łatwiej, jak masz dobrą perspektywę a nie puste pole z piachem
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Nawet nie mam siły skomentować Twoich dokonań...niech komentarzem będzie to, że rąbiąc dziś w glinie doły pod róże i wożąc do nich dobrą ziemię, cały czas myślałam o Tobie, a z każdą przerzuconą łopatą ziemi mój podziw dla Ciebie wzrastał...posadziłam ledwie połowę tego co Ty i mało ducha nie wyzionęłam...jesteś wielka 
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Marzenko śliczny szpaler z żylistków. Nie martw się, ze są nie równe, w lato takie nierówne krzewy będą się pięknie i tak prezentowały
a jeszcze jak zakwitną 
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Marzenko, forsycje na pewno stworzą szczelną zasłonę
Fajnie gdyby ta wierzba jednak tam rosła, ładnie by wyglądało. Miejsce wilgotne, powinna mieć tam dobrze .
Może skombinuj od kogoś kilka gałęzi, wstaw do wody, ja trzymałam w konewce , postaw w cieniu , na pewno wypuszczą korzonki.
Potem wsadź do donicy i potrzymaj przez lato aż się dobrze rozrosną korzenie, jesienią do gruntu.
Ja tak zrobiłam z perukowcem, jak on się trudno ukorzenia
, próbowałam wiele razy , niby są korzonki na gałęzi ale po wsadzeniu do ziemi zawsze padały . W zeszłym roku trzymałam całe lato w donicy , często podlewałam, jesienią miał całą donicę korzeni,wsadziłam i ładnie się przyjął .
Fajnie gdyby ta wierzba jednak tam rosła, ładnie by wyglądało. Miejsce wilgotne, powinna mieć tam dobrze .
Może skombinuj od kogoś kilka gałęzi, wstaw do wody, ja trzymałam w konewce , postaw w cieniu , na pewno wypuszczą korzonki.
Potem wsadź do donicy i potrzymaj przez lato aż się dobrze rozrosną korzenie, jesienią do gruntu.
Ja tak zrobiłam z perukowcem, jak on się trudno ukorzenia
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marzenko jestem pod wrażeniem , tyle pracy w kilka dni , my byliśmy na działce w poniedziałek po południu i zjechaliśmy wczoraj wieczorem , myślałam o Tobie oczywiście ale wiem jaka jesteś urobiona po pachy a i ja musiałam ogarnąć ten cały bałagan po zimie bo byliśmy w marcu w te ładne dni tylko na parę godzin i robiłam oprysk na robale a miejscami zalegał śnieg więc nic więcej nie robiłam , dzisiaj jestem obolała kręgosłup mnie boli , że ani siedzieć ani leżeć , mnie natura nie obdarzyła tak hojnie siłą więc tym bardziej się umordowałam,popaliłam liście i igliwie , zebrałam tego z 60 wielkich worów ponawoziłam co się dało i trochę poprzesadzałam te większe krzaczory pM. z wielką niechęcią ale wsadził
a miałam to zaplanowane na październik zeszłego roku ale dla M ważniejsze są wszystkie mecze , skoki boks itd.... poświęcił się i nie pojechaliśmy do Łodzi we wtorek a był jakiś mecz
a wczoraj liga mistrzów to już od rana pytał kiedy jedziemy do domu ...zdechnąć idzie..... jak już złapiesz oddech to się spotkamy -zbieraj nasionka sasanek bo u mnie wygineły
a miałam to zaplanowane na październik zeszłego roku ale dla M ważniejsze są wszystkie mecze , skoki boks itd.... poświęcił się i nie pojechaliśmy do Łodzi we wtorek a był jakiś mecz
a wczoraj liga mistrzów to już od rana pytał kiedy jedziemy do domu ...zdechnąć idzie..... jak już złapiesz oddech to się spotkamy -zbieraj nasionka sasanek bo u mnie wygineły
pozdrawiam Ela
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marzenko, wszystkiego najlepszego, dzielna kobietko! Niech Ci zdrowie dopisuje, a w ogrodzie i życiu darzy na co dzień 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Marzenko, jestem pod wrażeniem wykonanej pracy. Wiem jak ciężko sadzi się w takim piachu, gdy całą niemal ziemię trzeba wymienić. Będzie fantastycznie jak zakwitną.
Wielkie buziole imieninowe
Wielkie buziole imieninowe

-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
MARZENKO,dużo szczęścia i słodyczy ...
SŁA
SŁA
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marzenko, wszystkiego najlepszego!
Niech Ci się wszystko układa kwitnąco
Niech Ci się wszystko układa kwitnąco