Ogród 100 róż

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż

Post »

Moni, nie zdążyłam wpisać się w Twoim wątku. Chcę Ci tylko powiedzieć, że bardzo, bardzo Ci współczuję. Latem ubiegłego roku przeżywałam dokładnie to samo. Pożegnaliśmy przedwcześnie naszego ukochanego Laba, który chorował na kardiomiopatię. Czytając Twoją opowieść wróciły moje wspomnienia i łzy. Stanęło mi przed oczami ratowanie naszego psiura, zwiększanie dawek leku, i to jak go męczył kaszel przez ostatnie miesiące. Wierzę również, że Go spotkamy za Tęczowym Mostem.
Pocieszające jest tylko to, że z czasem w opowieściach o naszym Przyjacielu pojawia się znacznie więcej radości i śmiechu niż łez.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Tak, mam też taką nadzieję.
Twój też miał chore serduszko?
Dziękuję ...
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AnaAn pisze:Moni, nie zdążyłam wpisać się w Twoim wątku. Chcę Ci tylko powiedzieć, że bardzo, bardzo Ci współczuję. Latem ubiegłego roku przeżywałam dokładnie to samo. Pożegnaliśmy przedwcześnie naszego ukochanego Laba, który chorował na kardiomiopatię. Czytając Twoją opowieść wróciły moje wspomnienia i łzy. Stanęło mi przed oczami ratowanie naszego psiura, zwiększanie dawek leku, i to jak go męczył kaszel przez ostatnie miesiące. Wierzę również, że Go spotkamy za Tęczowym Mostem.
Pocieszające jest tylko to, że z czasem w opowieściach o naszym Przyjacielu pojawia się znacznie więcej radości i śmiechu niż łez.
Moj poprzedni boksio odszedl juz prawie 10 lat temu i jeszcze teraz robi sie czasami okropnie smutno....nasze pupilki zostana na zawsze w naszych ;:167 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:167 Tak, ale żyją stanowczo za krótko...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit
Najlepszym lekarstwem po utraconym sierściuchowym przyjacielu jest następny zwierzaczek. Trzy lata temu odeszła od nas nagle na serduszko moja foksterierka Vera. I chociaż mamy jeszcze jedną sunię sznaucerkę,to rozpaczałam okropnie. Przecież była z nami przez 12 lat. Jeszcze tego samego dnia M wyszukał następnego szczeniaczka, też terierka, ale walijskiego. Mary przyjechała do nas za tydzień i zapełniła pustkę po Verze. Vera pozostała jednak naszym najmilszym wspomnieniem.
Teraz, aż boję się pomyśleć, co będzie jak odejdzie od nas Tara. Ma już 11 lat, a sznaucery olbrzymy podobno żyją 10 do 12 lat.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, jak miło: też jesteś psiarą :D . Ja też mam jeszcze foksa. Jest z nami już 13 lat i niestety też o niego walczymy. Choruje na przewód pokarmowy i raz jest lepiej, raz gorzej... Coraz częściej niestety myślę o najgorszym... Nasze psy są pełnoprawnymi członkami rodziny (czasami mówimy sfory). Jak bym mogła, pewnie miałabym przynajmniej 3 psy, ale to by już była praca na pełen etat :D . W tej chwili mamy tylko jednego chorucha i do końca jego dni będzie miał zapewniony spokój i niepodzielność królestwa; wiesz, foksy uwielbiają dominować...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ale są też najlepszymi psami dla dzieci. Zresztą jak wszystkie teriery. Moja wnuczka uwielbiała Verę za jej żywiołowość i zabawę z piłeczką. Słowo piłka, było zabronione do wymawiania, bo Vera od razu wpadała w szał.
Teraz mój najmłodszy wnuczek jeździ do swojej przyjaciółki Mary, a dopiero w następnej kolejności do Babci i Dziadka ;:306
Z pozdrowieniami Ala
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasze psiury były pokojowo nastawione do wszystkich i wszystkiego - do tego stopnia, że kiedyś wleciał nam w nocy do sypialni nietoperz, a nasz foks tylko łypnął na niego okiem i spał dalej. Wyjątkiem są tylko większe od niego psy, wtedy bardzo chce zademonstrować jaki jest ważny (i odważny). To było bardzo śmieszne jak rządził dużym labem, który był wniebowzięty i całkowicie oczarowany swoim małym-wielkim szefem :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Ania,
Przeczytałam życzenia....dyngus był w tym roku Śniegus Dyngus...długo będziemy pamiętać....

Spytam się jeszcze o twoje nowe sadzonki. Gdzie je trzymasz?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justi, tej koszmarnej zimy długo nie zapomnimy. Dzisiaj oglądałam swoje zdjęcia z kwietnia ubiegłego roku; kwitł migdałek, tawuły, azalie w kolorowych pąkach itd, itd. Co prawda zdjęcia pochodzą z końca kwietnia, ale w tym roku zaległości są tak duże, że rośliny szybko ich nie odrobią :( .
Oglądałam też swoje róże w ciemnym garażu... No sama nie wiem co z tym fantem zrobić; niektóre mają tylko pękające pączki, to pół biedy, ale większość ma liście - wiadomo jakie - rachityczne, wyciągnięte bladziochy. Chyba od razu nie można tego sadzić, tylko najpierw trzeba będzie hartować?
W przyszłym tygodniu dostanę kolejne przesyłki, ale oczywiście sadzę już do gruntu, choćbym miała najpierw odśnieżać ;:108
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aniu ;:173

Dzięki za odpowiedź....
Odśnieżanie, to pikuś, wczoraj robiłam zwiady w ogrodzie....jeszcze być może będziesz musiała kuć ziemię. Ja w tej chwili mam conajmniej 10 cm skały.... :wink: ja muszę jeszcze wytrzymać, tzn moje róże.....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz, moja cierpliwość już się skończyła :;230 . U nas dzisiaj piękna wiosna + 10. Na noc co prawda zapowiadają -8, ale nie zamierzam się tym przejmować - nie sprawdzi się i już :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

AnaAn pisze:Justi, tej koszmarnej zimy długo nie zapomnimy.
A ja pamiętam takie wpisy po poprzedniej zimie :;230
Może lepiej juz nic nie mówić, bo kolejna będzie g.....sza?
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, tamta też była specyficzna... Ale mam nadzieję, że to już historyczny temat. Ja w tym tygodniu już sadzę :heja
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

My niestety walczymy cały czas z hałdami śniegu. Chyba jeszcze z tydzień potrwa zanim to wszystko się rozpuści. Odkopałam tylko Pieris i krokusy, żeby mogły zakwitnąć.
Z pozdrowieniami Ala
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”