Wszystko wszystkim, ale M. sphaerica, to Ci zazdroszczę!!! Szukam jej i szukam, a Ty ot tak sobie pokazujesz. Wstydu nie masz! Wkurzasz co chwila człowieka!
A poważnie to mógłbyś zdradzisz gdzie ją dorwałeś. Kocham wręcz wszelakie Dolichothelle!
Kwitła Ci?
Bardzo mi się podobają Twoje rośliny. Są takie zadbane, proporcjonalne. Pomimo tego, że nie hodowane w szklarni czy foliaku nie wyciągają się. Doskonałym przykładem tego są lobivie ale też dziś pokazany Echinocereus adustus ssp. schwarzii LAU 1305 - super!
Heniu, dziękuje
W przyszłym sezonie mam nadzieję utrzymać rośliny w jeszcze lepszej formie.
Wycieli mi drzewo niedaleko domu i trochę więcej światła do moich okien dolatuje.
Kolekcja znacznie się powiększyła, ale odpowiedni dobór i rozstawienie roślin wpłynie pozytywnie na ich rozwój.
zaglądam od samego początku,ale jakoś nie odważyłam się odezwać...jedyne o można zrobić, to przyłączyć się do pochwał innych, co niniejszym czynie...
stwierdzam, że oprócz innych, co raz to nowych, chciejstw w moim zbiorze wciąż nie zamieszkał chamacereus - Twoje rośliny potwierdzają, że czas to zmienić
i poszerzyć katalog i Lobivia ferox - ciernie kapitalne (a do Ciebie mam tak blisko )
Zatem w wyniku takich wspólnych ustaleń, zmuszony jestem do posypania głowy popiołem ...zmiany nazwy, zrobienia nowej nazwówki.
Dziękuje dziewczyny za czujność, której w tym przypadku mi zabrakło.
M. albilanata szczególnie mi się podoba - sam puch! Szkoda, że zdjęć nie da się jeszcze większych otworzyć.
Muszę popróbować takie rameczki powstawiać, bo elegancko to wygląda.
Nie tylko albilanta jest cacy,ja lubię wszystkie mammllatki,bo to wdzięczne kaktusiki,jak zaczynają kwitnąc to kwitną
całe lato,aż do zimowiska,oczywiście nie wszystkie
poz.Leszek
-------------------------