Moje 2 hortensje wyglądają tak samomalgocha1960 pisze:Dziewczyny,pojechałam dzisiaj po południu do Bozenki Babopielki,bo nie daje mi spokoju ta moja brusseles laca/zaraz wstawię zdjęcie/jest w tragicznym stanie,ale widocznie wina leży w palącym dziwnym słońcu,bo u niej większość hortensji jest przypalopna.Nie maja efektu w tym roku w ogóle,co zawsze był widok zapierający dech tak teraz mozna popłakac sobie nad nimi.
Uploaded with ImageShack.us
Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu ja też nie lubiłam dyni dopóki znajoma nie przysłała mi robionych przez siebie powideł - nawet M dzioba nastawił na więcej bo tak mu zasmakowały....
Posadziłam dynie - rosną a ja przygotowuje sie do ich przerabiania po raz pierwszy w życiu.
Patrząc na fotkę tej Hortensji serce się kraje ... przykro mi i współczuję.
Czy nie można by jej przyciąć troszkę i tak na wszelki wypadek dać coś na grzyba bo te paskudy zaraz namierzają osłabione rośliny - Bożenka nic nie sugerowała ?
Posadziłam dynie - rosną a ja przygotowuje sie do ich przerabiania po raz pierwszy w życiu.
Patrząc na fotkę tej Hortensji serce się kraje ... przykro mi i współczuję.
Czy nie można by jej przyciąć troszkę i tak na wszelki wypadek dać coś na grzyba bo te paskudy zaraz namierzają osłabione rośliny - Bożenka nic nie sugerowała ?
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzenko,masz szczęście,że odebrałas telefon i myslę,ze wieczorem nadrobisz,bo nie mogę znależć u ciebie zdjęcia koleusów.
Aguś,ja tez mam nadzieje,ze hortensja nie pójdzie na zmarnoweanier,częściowo liscie uschniete spadły,częściowo są zielone.Zauważyłąm,że inne hortensje tez zaczynają brązowieć,zdecydowanie za wcześnie.Podlewam je z węża,ale to niestety nie to samo co deszcz.

Magda,mam nadzieję,ze to nie grzyb,bo u Bozenki większość hortensji jest już brązowa,liście skierowane do dołu i niektóre kwiaty w ogóle nie rozwina się,a juz usychają,to chyba jakiegoś pomylonego słońca.

Krysiu,czy z tych pestek co wydłubię to mogę kilka zasadzić na drugi rok?Tylko zastanawiam się gdzie,bo to przecież kolosy są,a znajomy ma na wsi ziemię to ma miejsce na duży warzywniak.
Bożenka nic nie mówiłą o pryskaniu,ale jak będzie bezwietrznie,bo ostatnio straszne wiatry sa, to zrobie oprysk wszystkiego topsinem.

Hortensja,która kupiłam niedaleko mnie w szkółce tez nie rozwinie się do końca,mimo podlewania stoi w miejscu,tylko kret tam mi grasuje i nie wiem czy następna nie wisi w powietrzu.Jednak najładniejsza jest limeligt,piny winky i wanilka.
Aguś,ja tez mam nadzieje,ze hortensja nie pójdzie na zmarnoweanier,częściowo liscie uschniete spadły,częściowo są zielone.Zauważyłąm,że inne hortensje tez zaczynają brązowieć,zdecydowanie za wcześnie.Podlewam je z węża,ale to niestety nie to samo co deszcz.

Magda,mam nadzieję,ze to nie grzyb,bo u Bozenki większość hortensji jest już brązowa,liście skierowane do dołu i niektóre kwiaty w ogóle nie rozwina się,a juz usychają,to chyba jakiegoś pomylonego słońca.

Krysiu,czy z tych pestek co wydłubię to mogę kilka zasadzić na drugi rok?Tylko zastanawiam się gdzie,bo to przecież kolosy są,a znajomy ma na wsi ziemię to ma miejsce na duży warzywniak.
Bożenka nic nie mówiłą o pryskaniu,ale jak będzie bezwietrznie,bo ostatnio straszne wiatry sa, to zrobie oprysk wszystkiego topsinem.

Hortensja,która kupiłam niedaleko mnie w szkółce tez nie rozwinie się do końca,mimo podlewania stoi w miejscu,tylko kret tam mi grasuje i nie wiem czy następna nie wisi w powietrzu.Jednak najładniejsza jest limeligt,piny winky i wanilka.
Małgosiu,nieodmiennie podziwiam Twoje doniczkowe rośliny.Begonie cudownie rozrośnięte i w kolorkach jakie lubię.
Na tarasie zwisa coś pomarańczowego-co to za kwiat?
Hortensje wyglądają doskonale,wcale nie widać zasuszeń.Jeszcze mnie interesuje ta roślinka
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... 42601.jpg/
Na tarasie zwisa coś pomarańczowego-co to za kwiat?
Hortensje wyglądają doskonale,wcale nie widać zasuszeń.Jeszcze mnie interesuje ta roślinka
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... 42601.jpg/
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Małgosiu dostałaś moje PW ? Nic nie odpisałaś 
- malgocha1960

Aniu,roslina o która pytasz to chelone,inaczej żółwik.Miałam zamówione jeszcze białe wiosną,ale nie wzeszło mi.Nie wiem o który pomarańczowy kwiat pytasz z tarasu,ale mam tam tylko begonie i fuksje,w którym miejscu stoi?

- malgocha1960

-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Hej Małgosiu 
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Niebywałe , jaki gąszcz się zrobił u Ciebie Gosiu- wielkie
. Żal hortensji , bo ich kwiaty przepięknie wygladają w zasuszonych kompozycjach na zimę . Uważam , że są odmiany , którym słońce jednak daje się we znaki . U mnie teraz ogrodowa ma już w połowie zasuszone kwiaty ...ale rośnie w słońcu i w ciągu dnia jest omdlała , mimo wilgoci .
Pozdrawiam Cię z gorącej Małopolski
.
Pozdrawiam Cię z gorącej Małopolski
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Małgosiu witaj kochana
miłego dnia 
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Twój ogród też pięknie się rozrasta. Śliczne kolorki , tak żywo na rabatach
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Małgosiu kochana,a co tak zamilkłaś??? Gdzie się podziewasz co ? Czyżbyś biegała po ogrodzie z gracką? 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Małgosia, czy na poprzedniej stronie na ostatnim zdjęciu to też hortensja?
Kurcze, ale ci pozasychały bidule strasznie. Ja tego nie mam, ale za to azalie mi pozrzucaly liście. Najpierw myślałam, że to mączniak, ale to pewnie też ta cholerna susza. I raczej z góry od słońca, a nie z dołu, bo ziemia u mnie nawet wilgotna po podlewaniu.
Kurcze, ale ci pozasychały bidule strasznie. Ja tego nie mam, ale za to azalie mi pozrzucaly liście. Najpierw myślałam, że to mączniak, ale to pewnie też ta cholerna susza. I raczej z góry od słońca, a nie z dołu, bo ziemia u mnie nawet wilgotna po podlewaniu.
- malgocha1960

Marzenko,jutro z samego rana jadę szukać tego specyfiku,o którym rozmawiałyśmy.Do południa padał deszcz,potem jak przeszłam się w to kretowisko to normalnie nogi pode mna się ugieły na widok tylku kopców.Chcę patrzeć jak zdychają.

Jagódko,jeszcze chwole i zrobią się pustki.Mam dużo jednorocznych,powoli zaczynam wyrywać te,co przekwitły i miejscami są puste miejsca.

Dorotko,witaj i miłego wieczoru teraz.

Aguś,jesień też piękna,możesz wyciągnąć M na podziwianie trawek,a przy okazji na zakupy.

Lucynko,jak przestało padać latałam ze szpikulcem i mlecz wyciagałam.Trzeba troche porządku przecież zrobic,bo za 2 tygodnie.......oj bedzie bal.

Wandziu,u ciebie duzo dają stare drzewa,u mnie wszędzie jeszcze niskie rosliny,a brzozy chyba potęgują wiry.Niby ta hortensja rosnie od wschodniej strony,ale po południu jest też słońce,a tym roku normalne ono nie było.Na zdjęciu,o które pytasz jest sadziec,niestety,a chciałabym taka dorodną hortensję.

Jagódko,jeszcze chwole i zrobią się pustki.Mam dużo jednorocznych,powoli zaczynam wyrywać te,co przekwitły i miejscami są puste miejsca.

Dorotko,witaj i miłego wieczoru teraz.

Aguś,jesień też piękna,możesz wyciągnąć M na podziwianie trawek,a przy okazji na zakupy.

Lucynko,jak przestało padać latałam ze szpikulcem i mlecz wyciagałam.Trzeba troche porządku przecież zrobic,bo za 2 tygodnie.......oj bedzie bal.

Wandziu,u ciebie duzo dają stare drzewa,u mnie wszędzie jeszcze niskie rosliny,a brzozy chyba potęgują wiry.Niby ta hortensja rosnie od wschodniej strony,ale po południu jest też słońce,a tym roku normalne ono nie było.Na zdjęciu,o które pytasz jest sadziec,niestety,a chciałabym taka dorodną hortensję.

Rekordowy masz ten amarantus. Co za rozmiar!