Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)

Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)

Post »

Pierwszego kwiatu Clair nie pokażę, bo po wczorajszej burzy i ulewie płatki całkiem opadły :( Trzeba będzie chwilę poczekać na następne kwiaty. Zaczyna Aquarell, ale rozwija dopiero pierwszy pączek. Przeszłam się po ogrodzie i zasmuciłam-dużo brzydko zlepionych deszczem pąków i osypanych płatków. Jednak róże kwitną i mam nadzieję zrobić im dziś zdjęcia, niech tylko nie pada. Przejaśniło się trochę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam, :wit :wit

Małgosiu, będziesz bardzo zadowolona z Pastellki?. aj, tam mogę być i jej mamą chrzestną :;230
Podglądam u Ciebie czy Nostalgie kwitną. Jednak jak się przesadza tak stare róże, to jest ryzyko czy się w ogóle przyjmą.

Obrazek

Julcia, foty są ?.. postaram się wstawić jak tylko czas pozwoli. W nocy była rozległa burza, a lało do rana.
Pewnie róże zalane????.. ;:145

Obrazek

Aga, różyczki bardzo Ci dziękują, opowiem im następnym razem która modelka się spisała najbardziej. :D
A, tak na serio??.. nie wszystkie zestawienia kolorystyczne, które są cudne w realu oddaję ich urok na zdjęciach. U przykład Heidi Klum i W&C , która ma cudny biało perłowy kolor z kilkoma odcieniami fioletu, granatu i niebieskiego jest chyba najlepszym zestawem na mojej rabacie.

Obrazek

Obrazek

Majeczko, różyczki dziękują ;:180 , a ogrodniczka jest dumna ze swoich podopiecznych (jestem nieskromna)
Pytałaś mnie w ubiegłym roku o kolor Concertto. Proszę zakwitł dla Ciebie.

Obrazek

Kasiu-magenta, nie mam Pomponelly , wiem, że to piękna róża, ale mnie do tego typu kwiatów nie ciągnie. Moje Nostalgie ma Małgosia, u niej będziemy oglądać jak się sprawują. Specjalnie dla Ciebie ogólne ujęcie części rabatki.

Obrazek

Justynko, różyczki są po to, żeby je podziwiać za ich piękno. A co do rabaty, to od kilku lat ciągle ta sama, tylko barwy się inne.
Lubię kolory w ogrodzie, zobacz jaka wypatrzyłam w ubiegłym roku. Bardzo fajna, ale czerwona ;:oj

Obrazek

Moniczko, Purple Eden - róża fantastyczna. Nie poznałaś to pierwszy sezon u mnie Leonardo da Vinci w duecie z Pastellką. Proszę a, to inny jej krzaczek.

Obrazek

Obrazek

Ewciu-majowa, tak już jest czekamy?. czekamy , a tu deszcz?. buuuuuuu. ;:145
Nic tam, zakwitnie i śmiem twierdzić, ze jej jesienne kwitnienie jest dużo ładniejsze.
Dobrze, że Aquarell uda Ci się sfocić. Dla Ciebie Twoja królowa :D

Obrazek

Gosiu-Deirde, coś mi mignęło :D
Dla Ciebie Purple Eden i Old Port.

Obrazek

Obrazek

Muszę na spokojnie ogarnąć zdjęcia i spróbuje Wam przedstawić moje nowe różyczki z pierwszymi spostrzeżeniami o nich.
Już mogę powiedzieć, że największym niewypałem było posadzenie Laguny w pełnym słońcu. Ona jest piękna, ale chyba musi mieć stanowisko ocienione. Dobrze, że mam inne róże w otoczeniu Eden Rose 88. Piszę celowo jej nazwę Eden Rose 88, bo ja jednak widzę różnice między nią, a Eden Rosa85. Kwiaty, które opiszę któregoś dnia. ;:108

Na miły początek dnia coś tam z kolorowej rabatki :D

Teasing Georgia, :D

Obrazek

Obrazek
;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Królowa do podziwiania tylko u ludzi, moja definitywnie nie odżyje, ani śladu zielonego :( Clair ma jeszcze wiele pąków i na pewno któryś złapię, ale na ten pierwszy kwiat czeka się jakby bardziej :wink: Wspaniale zakwitł powojnik Utopia, ale tylko jeden. Drugi posadziłam w zbyt wilgotnym miejscu i chyba mu się nie podoba, zabiorę go jeszcze w tym tygodniu gdzie indziej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Fakt - migłam bo napisałam coś i zrezygnowałam z tego. Dziękuje za Purple Edena - mi on kojarzy się z Red Edenem - podobny kwiat tylko inny kolor.
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Majko, na stronie 20 w moim wątku umieściłam zdjęcie Eden Rose88 z Powsina. Sama jestem ciekawa jakie są Twoje spostrzeżenia co do tych dwóch Edenów 85 i 88. Ja mam dwa Edeny i ciekawa jestem, czy będzie jakaś różnica między nimi. Jeden jest z Czech a drugi z Floribundy. Ten z Czech zakwitł na razie tylko jednym kwiatkiem, bo odbywa w donicy reanimację po zimie. Dzisiaj zrobię mu zdjęcie i porównam.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Majeczko, ale dałaś po oczach :wink: Dobrze, że siedziałam bo mogło być kiepsko ;:224
Czy dajesz korepetycje jak komponować rabatki by wszystko do siebie pasowało?
Purple Eden jest cudny ;:180
Czy zdradzisz mi co to za czerwona różyczka jest? Uwielbiam takie mocne kolorki ;:108 Interesuje mnie również taka niebieska roślinka, która była na jednych z pierwszych zdjęć z wczoraj.
Musisz ostrzegać tych co mają kłopoty ze sercem by mieli obok jakiś defibrylator obok w razie nagłego zatrzymania serca :;230
Wizyty u Ciebie to sama przyjemność ;:1
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Pastellka, no uwielbiam Cie za te foty ;:196
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dzień dobry. :wit

Dziękuję za cudowne zdjęcia, powinnam napisać, że jestem zachwycona, ale to za mało.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maju ja się wybieram z leżaczkiem do Twojego ogrodu.....rozkładam go na trawce pomiędzy tymi bajecznym różanymi rabatami, nie ruszam ręką ani nogą.....tylko się delektuję ......bossssskoooo ;:180
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Maju, czy w tym roku też będą dyplomy, wyróżnienia? Bo tobie się należy jak psu kość. Rewelacja róże i kompozycje z bylinami ;:180
A co to za powojnik tam się pnie? ;:224
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko nie bądź nieskromna, te wszystkie pochwały są dla Ciebie i zasłużyłaś na nie. ;:215 ;:196
Same róże nie dałyby rady tak ślicznie wyglądać, do tego trzeba wiedzy, chęci i ;:167
U mnie po deszczu burzowym wycinam przekwitłe i już mam dość a to dopiero połowa roboty. I do tego znalazłam na Sympathie ślady bruzdownicy i trzeba by pryskać a tu jeszcze sporo kwiatów i pąków. Niektóre porażone pędy ścięłam ale żal jak mają na końcach całe bukiety pąków ;:145
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jest cudniasto, i już :wit

Różana dżungla po prostu ;:172

Te nowe różyczki od pana Tomka są świetne, poczekam na Twoje dalsze relacje o nich....

Mam 2 Pastellki i już kilka dni po wsadzeniu są piękniejsze i zakwitają, juz sie z nich cieszę ;:167 Jeszcze mam zamiar zdobyć kilka sztuk, aby zrealizować swój projekt ;:65 wszystkie pochwały na ich temat nie są przesadzone ;:108

Majka,
Jak u Ciebie pięknie ;:180 może ta burzliwa pogoda nie zrobi nic złego :roll:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Ewciu, trafisz na dobrą sadzonkę, ta róża daje radę jak jej zrobisz wysoki kopczyk. :D

Gosiu, jak na nią patrzę, to też mam nieodparte wrażenie, że ja gdzieś ja już widziałam. ;:108

Alutka ponieważ mam Eden Rose 85, a po raz pierwszy mam okazję oglądać Eden Rose 88, to
będzie mi łatwo wyłapać różnice.
Porównanie zrobię jak zakwitnie mi moja Eden Rose 85. Czekam na jej kwiaty.
Obserwuj i porównuj wszystkie, które masz, a dodatkowo z tą z Powsina.
Ja już widzę, że ta z Powsina jest inna niż moja stara Edenka 85.
Będę ciekawa co sama zauważysz. ;:108

Magda- Maddy, nie żartuj sobie ze mnie ?. :;230 :;230
Czerwona różyczka to Out of Rosenheim, wypatrzyłam ja u PiVi w ubiegłym roku.
O właśnie, a jakoś mi Piotra brakuje. Ciekawe jak urządza swój ogród.
Niebieska roślinka to szałwia omączona. Roślina jednoroczna.
Zapraszam Cie serdecznie, zaglądaj. ;:168

Juleczko i ja Ciebie też uwielbiam, za wszystkie białaski :;230

Beatko, buziaki ;:196 , jak Ci się podoba , to ja jestem happy. ;:138

Aga- Agness- trafiłaś z tym leżaczkiem w sedno. Aranżacja tej rabaty miała właśnie spełniać takie
oczekiwania, jak delektowanie się zapachem i pięknem róż.
Dodatkowo miało to być miejsce na piękny żeliwny pomalowany na biało zestaw stół i krzesełka.
Miejsce dla przyjmowania gości.
Wszystko jest tylko zestaw nie dotarł do mnie, a chciałam go kupić. ;:108

Magda-Lulka, a po co mi dyplomy :;230 . Ja mam olbrzymią satysfakcję jak Wam się podoba.
Na kratce, to nowy powojnik, którego nazwy nie mogę odnaleźć. Jak to zrobię to napiszę.
Podoba mi się, bo ma średnie kwiatki.

Majeczko, już dobrze ?. :oops: Przecież pokazując tu na forum moje róże, tak naprawdę chwalę się nimi.
Sprawia to mi ogromną frajdę, a jeżeli Wam się podoba, to dla mnie największe wyróżnienie. ;:196
Przykra sprawa z tymi robalami. Trudno jest się ustrzec od nich.

Justynko-justi, dziękuję, miło mi, że Ci się podoba. Przed wyjazdem przeszły tam dwie burze,
Teraz kolejne, różyczki jakoś sobie poradzą. Zdam pełną relację o naprawdę pięknych różyczkach Harknessa.
Już rozważam zakup następnych. ;:108

Zapraszam serdecznie na oglądanie mojej rabatki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia robiłam o wschodzie słońca, nie mogłam złapać ostrości więc ustawiłam w aparacie parametr na "zdjęcia żywe" wyszły jakieś wyjątkowo żywe. :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maju z tym żeliwnym stolikiem byłoby bajecznie ;:oj mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować plan ....a ja wpraszam się na kawkę wśród róż 8-)
Kolejne zdjęcia zapierają dech.....ależ u Ciebie kwitnień...dosłownie raj....
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga juz jesteś zaproszona. :D Stół i krzesełka ma pewna starsza Pani, która ciągle zmienia zdanie.
To jest piękny ażurowy , delikatny zestaw.
Będę nieskromna nie wszystkie róże widać na tych zdjęciach. :oops:
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”