Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
Pierwszego kwiatu Clair nie pokażę, bo po wczorajszej burzy i ulewie płatki całkiem opadły
Trzeba będzie chwilę poczekać na następne kwiaty. Zaczyna Aquarell, ale rozwija dopiero pierwszy pączek. Przeszłam się po ogrodzie i zasmuciłam-dużo brzydko zlepionych deszczem pąków i osypanych płatków. Jednak róże kwitną i mam nadzieję zrobić im dziś zdjęcia, niech tylko nie pada. Przejaśniło się trochę 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam,
Małgosiu, będziesz bardzo zadowolona z Pastellki?. aj, tam mogę być i jej mamą chrzestną
Podglądam u Ciebie czy Nostalgie kwitną. Jednak jak się przesadza tak stare róże, to jest ryzyko czy się w ogóle przyjmą.

Julcia, foty są ?.. postaram się wstawić jak tylko czas pozwoli. W nocy była rozległa burza, a lało do rana.
Pewnie róże zalane????..

Aga, różyczki bardzo Ci dziękują, opowiem im następnym razem która modelka się spisała najbardziej.
A, tak na serio??.. nie wszystkie zestawienia kolorystyczne, które są cudne w realu oddaję ich urok na zdjęciach. U przykład Heidi Klum i W&C , która ma cudny biało perłowy kolor z kilkoma odcieniami fioletu, granatu i niebieskiego jest chyba najlepszym zestawem na mojej rabacie.

Majeczko, różyczki dziękują
, a ogrodniczka jest dumna ze swoich podopiecznych (jestem nieskromna)
Pytałaś mnie w ubiegłym roku o kolor Concertto. Proszę zakwitł dla Ciebie.

Kasiu-magenta, nie mam Pomponelly , wiem, że to piękna róża, ale mnie do tego typu kwiatów nie ciągnie. Moje Nostalgie ma Małgosia, u niej będziemy oglądać jak się sprawują. Specjalnie dla Ciebie ogólne ujęcie części rabatki.

Justynko, różyczki są po to, żeby je podziwiać za ich piękno. A co do rabaty, to od kilku lat ciągle ta sama, tylko barwy się inne.
Lubię kolory w ogrodzie, zobacz jaka wypatrzyłam w ubiegłym roku. Bardzo fajna, ale czerwona

Moniczko, Purple Eden - róża fantastyczna. Nie poznałaś to pierwszy sezon u mnie Leonardo da Vinci w duecie z Pastellką. Proszę a, to inny jej krzaczek.

Ewciu-majowa, tak już jest czekamy?. czekamy , a tu deszcz?. buuuuuuu.
Nic tam, zakwitnie i śmiem twierdzić, ze jej jesienne kwitnienie jest dużo ładniejsze.
Dobrze, że Aquarell uda Ci się sfocić. Dla Ciebie Twoja królowa

Gosiu-Deirde, coś mi mignęło
Dla Ciebie Purple Eden i Old Port.

Muszę na spokojnie ogarnąć zdjęcia i spróbuje Wam przedstawić moje nowe różyczki z pierwszymi spostrzeżeniami o nich.
Już mogę powiedzieć, że największym niewypałem było posadzenie Laguny w pełnym słońcu. Ona jest piękna, ale chyba musi mieć stanowisko ocienione. Dobrze, że mam inne róże w otoczeniu Eden Rose 88. Piszę celowo jej nazwę Eden Rose 88, bo ja jednak widzę różnice między nią, a Eden Rosa85. Kwiaty, które opiszę któregoś dnia.
Na miły początek dnia coś tam z kolorowej rabatki
Teasing Georgia,

Małgosiu, będziesz bardzo zadowolona z Pastellki?. aj, tam mogę być i jej mamą chrzestną
Podglądam u Ciebie czy Nostalgie kwitną. Jednak jak się przesadza tak stare róże, to jest ryzyko czy się w ogóle przyjmą.

Julcia, foty są ?.. postaram się wstawić jak tylko czas pozwoli. W nocy była rozległa burza, a lało do rana.
Pewnie róże zalane????..

Aga, różyczki bardzo Ci dziękują, opowiem im następnym razem która modelka się spisała najbardziej.
A, tak na serio??.. nie wszystkie zestawienia kolorystyczne, które są cudne w realu oddaję ich urok na zdjęciach. U przykład Heidi Klum i W&C , która ma cudny biało perłowy kolor z kilkoma odcieniami fioletu, granatu i niebieskiego jest chyba najlepszym zestawem na mojej rabacie.

Majeczko, różyczki dziękują
Pytałaś mnie w ubiegłym roku o kolor Concertto. Proszę zakwitł dla Ciebie.

Kasiu-magenta, nie mam Pomponelly , wiem, że to piękna róża, ale mnie do tego typu kwiatów nie ciągnie. Moje Nostalgie ma Małgosia, u niej będziemy oglądać jak się sprawują. Specjalnie dla Ciebie ogólne ujęcie części rabatki.

Justynko, różyczki są po to, żeby je podziwiać za ich piękno. A co do rabaty, to od kilku lat ciągle ta sama, tylko barwy się inne.
Lubię kolory w ogrodzie, zobacz jaka wypatrzyłam w ubiegłym roku. Bardzo fajna, ale czerwona

Moniczko, Purple Eden - róża fantastyczna. Nie poznałaś to pierwszy sezon u mnie Leonardo da Vinci w duecie z Pastellką. Proszę a, to inny jej krzaczek.

Ewciu-majowa, tak już jest czekamy?. czekamy , a tu deszcz?. buuuuuuu.
Nic tam, zakwitnie i śmiem twierdzić, ze jej jesienne kwitnienie jest dużo ładniejsze.
Dobrze, że Aquarell uda Ci się sfocić. Dla Ciebie Twoja królowa

Gosiu-Deirde, coś mi mignęło
Dla Ciebie Purple Eden i Old Port.

Muszę na spokojnie ogarnąć zdjęcia i spróbuje Wam przedstawić moje nowe różyczki z pierwszymi spostrzeżeniami o nich.
Już mogę powiedzieć, że największym niewypałem było posadzenie Laguny w pełnym słońcu. Ona jest piękna, ale chyba musi mieć stanowisko ocienione. Dobrze, że mam inne róże w otoczeniu Eden Rose 88. Piszę celowo jej nazwę Eden Rose 88, bo ja jednak widzę różnice między nią, a Eden Rosa85. Kwiaty, które opiszę któregoś dnia.
Na miły początek dnia coś tam z kolorowej rabatki
Teasing Georgia,

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Królowa do podziwiania tylko u ludzi, moja definitywnie nie odżyje, ani śladu zielonego
Clair ma jeszcze wiele pąków i na pewno któryś złapię, ale na ten pierwszy kwiat czeka się jakby bardziej
Wspaniale zakwitł powojnik Utopia, ale tylko jeden. Drugi posadziłam w zbyt wilgotnym miejscu i chyba mu się nie podoba, zabiorę go jeszcze w tym tygodniu gdzie indziej.
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Fakt - migłam bo napisałam coś i zrezygnowałam z tego. Dziękuje za Purple Edena - mi on kojarzy się z Red Edenem - podobny kwiat tylko inny kolor.
- Alutka102

- Od: 29 sie 2011, o 09:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majko, na stronie 20 w moim wątku umieściłam zdjęcie Eden Rose88 z Powsina. Sama jestem ciekawa jakie są Twoje spostrzeżenia co do tych dwóch Edenów 85 i 88. Ja mam dwa Edeny i ciekawa jestem, czy będzie jakaś różnica między nimi. Jeden jest z Czech a drugi z Floribundy. Ten z Czech zakwitł na razie tylko jednym kwiatkiem, bo odbywa w donicy reanimację po zimie. Dzisiaj zrobię mu zdjęcie i porównam.
- Maddy77
- 500p

- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Majeczko, ale dałaś po oczach
Dobrze, że siedziałam bo mogło być kiepsko
Czy dajesz korepetycje jak komponować rabatki by wszystko do siebie pasowało?
Purple Eden jest cudny
Czy zdradzisz mi co to za czerwona różyczka jest? Uwielbiam takie mocne kolorki
Interesuje mnie również taka niebieska roślinka, która była na jednych z pierwszych zdjęć z wczoraj.
Musisz ostrzegać tych co mają kłopoty ze sercem by mieli obok jakiś defibrylator obok w razie nagłego zatrzymania serca
Wizyty u Ciebie to sama przyjemność
Czy dajesz korepetycje jak komponować rabatki by wszystko do siebie pasowało?
Purple Eden jest cudny
Czy zdradzisz mi co to za czerwona różyczka jest? Uwielbiam takie mocne kolorki
Musisz ostrzegać tych co mają kłopoty ze sercem by mieli obok jakiś defibrylator obok w razie nagłego zatrzymania serca
Wizyty u Ciebie to sama przyjemność

- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Pastellka, no uwielbiam Cie za te foty 
Dzień dobry.
Dziękuję za cudowne zdjęcia, powinnam napisać, że jestem zachwycona, ale to za mało.
Dziękuję za cudowne zdjęcia, powinnam napisać, że jestem zachwycona, ale to za mało.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maju ja się wybieram z leżaczkiem do Twojego ogrodu.....rozkładam go na trawce pomiędzy tymi bajecznym różanymi rabatami, nie ruszam ręką ani nogą.....tylko się delektuję ......bossssskoooo 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Maju, czy w tym roku też będą dyplomy, wyróżnienia? Bo tobie się należy jak psu kość. Rewelacja róże i kompozycje z bylinami
A co to za powojnik tam się pnie?
A co to za powojnik tam się pnie?
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Majeczko nie bądź nieskromna, te wszystkie pochwały są dla Ciebie i zasłużyłaś na nie.
Same róże nie dałyby rady tak ślicznie wyglądać, do tego trzeba wiedzy, chęci i
U mnie po deszczu burzowym wycinam przekwitłe i już mam dość a to dopiero połowa roboty. I do tego znalazłam na Sympathie ślady bruzdownicy i trzeba by pryskać a tu jeszcze sporo kwiatów i pąków. Niektóre porażone pędy ścięłam ale żal jak mają na końcach całe bukiety pąków
Same róże nie dałyby rady tak ślicznie wyglądać, do tego trzeba wiedzy, chęci i
U mnie po deszczu burzowym wycinam przekwitłe i już mam dość a to dopiero połowa roboty. I do tego znalazłam na Sympathie ślady bruzdownicy i trzeba by pryskać a tu jeszcze sporo kwiatów i pąków. Niektóre porażone pędy ścięłam ale żal jak mają na końcach całe bukiety pąków
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Jest cudniasto, i już
Różana dżungla po prostu
Te nowe różyczki od pana Tomka są świetne, poczekam na Twoje dalsze relacje o nich....
Mam 2 Pastellki i już kilka dni po wsadzeniu są piękniejsze i zakwitają, juz sie z nich cieszę
Jeszcze mam zamiar zdobyć kilka sztuk, aby zrealizować swój projekt
wszystkie pochwały na ich temat nie są przesadzone
Majka,
Jak u Ciebie pięknie
może ta burzliwa pogoda nie zrobi nic złego 
Różana dżungla po prostu
Te nowe różyczki od pana Tomka są świetne, poczekam na Twoje dalsze relacje o nich....
Mam 2 Pastellki i już kilka dni po wsadzeniu są piękniejsze i zakwitają, juz sie z nich cieszę
Majka,
Jak u Ciebie pięknie
Pozdrawiam
- majka411

Ewciu, trafisz na dobrą sadzonkę, ta róża daje radę jak jej zrobisz wysoki kopczyk.
Gosiu, jak na nią patrzę, to też mam nieodparte wrażenie, że ja gdzieś ja już widziałam.
Alutka ponieważ mam Eden Rose 85, a po raz pierwszy mam okazję oglądać Eden Rose 88, to
będzie mi łatwo wyłapać różnice.
Porównanie zrobię jak zakwitnie mi moja Eden Rose 85. Czekam na jej kwiaty.
Obserwuj i porównuj wszystkie, które masz, a dodatkowo z tą z Powsina.
Ja już widzę, że ta z Powsina jest inna niż moja stara Edenka 85.
Będę ciekawa co sama zauważysz.
Magda- Maddy, nie żartuj sobie ze mnie ?.
Czerwona różyczka to Out of Rosenheim, wypatrzyłam ja u PiVi w ubiegłym roku.
O właśnie, a jakoś mi Piotra brakuje. Ciekawe jak urządza swój ogród.
Niebieska roślinka to szałwia omączona. Roślina jednoroczna.
Zapraszam Cie serdecznie, zaglądaj.
Juleczko i ja Ciebie też uwielbiam, za wszystkie białaski
Beatko, buziaki
Aga- Agness- trafiłaś z tym leżaczkiem w sedno. Aranżacja tej rabaty miała właśnie spełniać takie
oczekiwania, jak delektowanie się zapachem i pięknem róż.
Dodatkowo miało to być miejsce na piękny żeliwny pomalowany na biało zestaw stół i krzesełka.
Miejsce dla przyjmowania gości.
Wszystko jest tylko zestaw nie dotarł do mnie, a chciałam go kupić.
Magda-Lulka, a po co mi dyplomy
Na kratce, to nowy powojnik, którego nazwy nie mogę odnaleźć. Jak to zrobię to napiszę.
Podoba mi się, bo ma średnie kwiatki.
Majeczko, już dobrze ?.
Sprawia to mi ogromną frajdę, a jeżeli Wam się podoba, to dla mnie największe wyróżnienie.
Przykra sprawa z tymi robalami. Trudno jest się ustrzec od nich.
Justynko-justi, dziękuję, miło mi, że Ci się podoba. Przed wyjazdem przeszły tam dwie burze,
Teraz kolejne, różyczki jakoś sobie poradzą. Zdam pełną relację o naprawdę pięknych różyczkach Harknessa.
Już rozważam zakup następnych.
Zapraszam serdecznie na oglądanie mojej rabatki

Zdjęcia robiłam o wschodzie słońca, nie mogłam złapać ostrości więc ustawiłam w aparacie parametr na "zdjęcia żywe" wyszły jakieś wyjątkowo żywe.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maju z tym żeliwnym stolikiem byłoby bajecznie
mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować plan ....a ja wpraszam się na kawkę wśród róż
Kolejne zdjęcia zapierają dech.....ależ u Ciebie kwitnień...dosłownie raj....
Kolejne zdjęcia zapierają dech.....ależ u Ciebie kwitnień...dosłownie raj....
- majka411

Aga juz jesteś zaproszona.
Stół i krzesełka ma pewna starsza Pani, która ciągle zmienia zdanie.
To jest piękny ażurowy , delikatny zestaw.
Będę nieskromna nie wszystkie róże widać na tych zdjęciach.
To jest piękny ażurowy , delikatny zestaw.
Będę nieskromna nie wszystkie róże widać na tych zdjęciach.