Jolu, u mnie rośnie jakiś mech i ma takie kuleczki na górze jak kwiatuszki. Zrobię jutro zdjęcie i wstawię u Ciebie jak będziesz zainteresowana, to podeślę Ci tego trochę. Idzie się po tym jak po najbardziej miękkim dywanie
Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
U Ciebie
, a u mnie F16 przy ładnej pogodzie latają, nie da sie wtedy normalnie rozmawiać, trzeba przeczekać huk i dalej można gawędzić.
Jolu, u mnie rośnie jakiś mech i ma takie kuleczki na górze jak kwiatuszki. Zrobię jutro zdjęcie i wstawię u Ciebie jak będziesz zainteresowana, to podeślę Ci tego trochę. Idzie się po tym jak po najbardziej miękkim dywanie
. Nie jest to mech z trawnika, choć taki też mam- niestety
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
aage ... dzisiaj już było ok. ale wczorajszy dzień ...
Nie można było siedzieć we własnym ogrodzie...
Sosenki4 u mnie właśnie też coś takiego się pojawiło i zostawiam to coś? może się rozrośnie i u mnie będzie z tego zieloniutki dywanik. Ale dziękuję za szczere chęci
Pozdrawiam Jola.
Sosenki4 u mnie właśnie też coś takiego się pojawiło i zostawiam to coś? może się rozrośnie i u mnie będzie z tego zieloniutki dywanik. Ale dziękuję za szczere chęci
Pozdrawiam Jola.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, świetny pomysł z kieszonkami. A myślałaś żeby może oprócz karmnika posadzić inne małe roślinki? Na przykład skalnicę albo coś w tym rodzaju? Akurat biała skalnica mnie tak zauroczyła, bo kwitnie sobie i kwitnie bardzo długo, a po przekwitnięciu też będzie tworzyć takie zielone kępki. Co ty na to?
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Kiedyś w Waszych okolicach było złoto teraz tylko kamienie ale Wy potraficie zamienić je w Złote Tarasy 
- Piotr=)

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Kocham takie coś i wiele nasze ogrody łączy ja lubie macierzanka cytrynowa mam pod jednym drzewkiem na skarpach i przy wodnym oczku. Zauroczyły mnie te poduch jakie sie tworzą i jak sie porusza ten zapach polecał moje ładnie przezimowały zimę 1x rok. i pięknie sie rozrastają 
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Jolu, nie było powiadomień o wpisach u Ciebie, myślę sobie, nic to, może zapracowana, a tu się tyle wydarzyło. Wielki pokłon kochana, kieszonki to rewelacyjny pomysł. Zwłaszcza, że do przerobienia mam rabatkę z trawami, na stoku, więc będę w czasie wakacji układać jakieś stopnie, tylko, że ziemia jest tak okropna, że kombinowałam co tam posadzić. A teraz już wiem, posadzić mogę prawie wszystko, tylko w kieszonkach! Dziękuję bardzo za inspirację, normalnie mnie oświeciło! 
Miłego wieczorku!
ps. a hasło "codziennie po godzince..." ma już swoich fanów, oczywiście sprzedałam temat!

Miłego wieczorku!
ps. a hasło "codziennie po godzince..." ma już swoich fanów, oczywiście sprzedałam temat!
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Jolu jak zawsze pięknie u ciebie .
Bardzo ciekawy pomysł z tym karmniikiem.Będzie ładnie przełamywał kolor kamyków
Zapraszam w wolnej chwili
Bardzo ciekawy pomysł z tym karmniikiem.Będzie ładnie przełamywał kolor kamyków
Zapraszam w wolnej chwili
- Sosenki4

No i moje puszyste dywany od suszy się wysuszyły i teraz chrzęszczą jak się po nich idzie. Na czubku są jednak nasionka, więc pewnie wysieje się na nowo.
Za to kostrzewa sina cała wymarzła i teraz tylko nieliczne siewki zostały.
Pozdrawiam poniedziałkowo
Za to kostrzewa sina cała wymarzła i teraz tylko nieliczne siewki zostały.
Pozdrawiam poniedziałkowo
- Piotr=)

Karmnik ościsty co jakiś czas trzeba odnowić bo on wymiera od środka nie ładnie to wygląda 
Spis tematów
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, miałaś świetny pomysł z tym karmnikiem i doniczkami z agro
u mnie pięknie się rozrósl między kamieniami i teraz cudownie kwitnie
to bardzo fajna roslinka na żwirowe ścieżki 
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
wanda7 miałam już w swoich kamieniach różne skalniaki ale wszystko przerastało zielskiem, tatarakami i trzciną , a tego nie można było wyplewić... teraz kiedy mój patent z włókniny sprawdził się być może znowu je wprowadzę
ZbigniewG Witaj..
tarasy są tyle , że kamienne i żwirowe...
Piotr=) być może znowu wprowadzę troszkę roślin skalnych do swojego ogrodu ale jedno wiem, że nie będę już kupowała wszystkiego co wpadnie w moje łapki... karmnik ościsty bardzo mnie urzekł i nawet jak trzeba go będzie odnawiać to już go lubię.
Lukrecja " ...codziennie po godzince ..."... o widzę, że się spodobało - nas te słowa wspomagają i śmieszą już kilka lat... Fajnie, że mój patent będzie pomocny również u Ciebie.
andrzejek dziękuję ... czasu na FO strasznie mało - pochłonięta jestem teraz innym zajęciem, ale w przerwie przybiegnę na spacerek
Sosenki4 ... i tak to jest ... tam gdzie sucho to roślinki wysychają , a tam gdzie zbyt mokro gniją
Moja kostrzewa też wymarzła ale coś zaczyna się garnąć do życia...
robaczek_Poznan zależało mi właśnie , żeby żwirek oddzielić od kamieni czymś bardzo niziutkim - karmnik świetnie tu się sprawdza...
Pozdrawiam Jola.
ZbigniewG Witaj..
...ZbigniewG pisze:... Złote Tarasy
Piotr=) być może znowu wprowadzę troszkę roślin skalnych do swojego ogrodu ale jedno wiem, że nie będę już kupowała wszystkiego co wpadnie w moje łapki... karmnik ościsty bardzo mnie urzekł i nawet jak trzeba go będzie odnawiać to już go lubię.
Lukrecja " ...codziennie po godzince ..."... o widzę, że się spodobało - nas te słowa wspomagają i śmieszą już kilka lat... Fajnie, że mój patent będzie pomocny również u Ciebie.
andrzejek dziękuję ... czasu na FO strasznie mało - pochłonięta jestem teraz innym zajęciem, ale w przerwie przybiegnę na spacerek
Sosenki4 ... i tak to jest ... tam gdzie sucho to roślinki wysychają , a tam gdzie zbyt mokro gniją
robaczek_Poznan zależało mi właśnie , żeby żwirek oddzielić od kamieni czymś bardzo niziutkim - karmnik świetnie tu się sprawdza...
Pozdrawiam Jola.
- Piotr=)

Ja sam go szczepie mam w domu 30 doniczek tegorocznego pięknie się rozrasta. jak wrócę muszę go wsadzić.
to powodzenia w ogrodzie i wpadaj czasem do mnie.
to powodzenia w ogrodzie i wpadaj czasem do mnie.
Spis tematów
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jestem pod wrażeniem kolejnego odkrywczego pomysłu. Nie mówiąc że takie roślinki w tych kieszonkach niezwykle atrakcyjnie wyglądają na żwirku. Gratuluję inwencji, bardzo mi się podoba. Muszę pomyśleć czy taki pomysł na moich piaskach nie byłby również dobrym rozwiązaniem dla niektórych roślin zamiast wybierać tony piachu i sypać ziemię.
Dzięki za inspiracje
Dzięki za inspiracje
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu pięknie wyglądają te zielone kępki skalniaczków w morzu żwirku
Masz naprawdę wspaniałe pomysły i bardzo umiejętnie i z gustem je realizujesz 
- Sosenki4

Ja też próbuję sama rozmnażać roślinki, a to przez sadzonki zielne, a to znów odrosty. No i nasionka oczywiście też, nawet sama zbieram. Moją chlubą maleńką póki co jest surmia. Urwałam strąk z drzewa, posiałam nasionko i mam maleństwo 8cm