ale współczuję Ci, bo ostatnio mi nawiało jeden mały kawałek do trawnika i najechałam kosiarką... uuuuuuu jaka byłam zła na siebie
Działka na Kaszubach - amba19
Ja zbierałam do worka po prostu.. a część wywiało:)
ale współczuję Ci, bo ostatnio mi nawiało jeden mały kawałek do trawnika i najechałam kosiarką... uuuuuuu jaka byłam zła na siebie
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniczko - w końcu miałam cały tydzień na wysprzątanie działki. Dziewanna jest super! Strasznie się cieszę że ją wypatrzyłam. Może się wysieje, a może uda mi się pozbierać nasionka - pożyjemy zobaczymy!
Lisko Ja też wyzbierałam prawie wszystko co się dało w palce chwycić. Zostały takie malutkie kuleczki - niech je szlag jaśnisty.........
Koleżanka mi mówiła że u niej wyłazi styropian trzy lata po ociepleniu domu HORROR!!!!!!
Dziewanny ciąg dalszy.
Lisko Ja też wyzbierałam prawie wszystko co się dało w palce chwycić. Zostały takie malutkie kuleczki - niech je szlag jaśnisty.........
Koleżanka mi mówiła że u niej wyłazi styropian trzy lata po ociepleniu domu HORROR!!!!!!
Dziewanny ciąg dalszy.No co TY! Ja miałam dom ocieplany w zeszłym roku, wzięłam worek na śmieci i pozbierałam styropian. Nie pamiętam, żeby był z nim jakiś problem.amba19 pisze:
Mam jeszcze styropian w garażu i czasem się coś "wydostanie"
a te malutkie kuleczki... to się nie przejmuj tylko poczekaj na dobry wiatr
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- amba19

Została zidentyfikowana moja ulubiona róża, którą pokazałam na poprzedniej stronie.
Pomógł (pomogła?) mi forumowicz (forumowiczka) BLUE
To odmiana wyhodowana w Niemczech w 1956 roku o nazwie ALCHYMIST.(jest prawie w moim wieku hihihi)
Nie macie pojęcia jak się cieszę! Ten krzew, który rośnie na mojej działce oraz drugi, który jest na działce moich przyjaciół wyhodowałam sama z gałązek uciętych ze starego krzaka, który rósł na trenie zakładu pracy, W którym pracowaliśmy wraz z mężem na przestrzeni lat 1984-1995. Zawsze mówiliśmy na nią "róża z wytwórni" - bardzo prozaicznie prawda?
Nazwa jest piękna i kojarzy mi się z alchemią, magią.....
Róża jest piękna i zasługuje na swoje imię......
No zobaczcie sami.....

Pomógł (pomogła?) mi forumowicz (forumowiczka) BLUE
To odmiana wyhodowana w Niemczech w 1956 roku o nazwie ALCHYMIST.(jest prawie w moim wieku hihihi)
Nie macie pojęcia jak się cieszę! Ten krzew, który rośnie na mojej działce oraz drugi, który jest na działce moich przyjaciół wyhodowałam sama z gałązek uciętych ze starego krzaka, który rósł na trenie zakładu pracy, W którym pracowaliśmy wraz z mężem na przestrzeni lat 1984-1995. Zawsze mówiliśmy na nią "róża z wytwórni" - bardzo prozaicznie prawda?
Nazwa jest piękna i kojarzy mi się z alchemią, magią.....
Róża jest piękna i zasługuje na swoje imię......
No zobaczcie sami.....

- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ambo ,jakiś czas temu zwiedziłam Twoje piękne miejsce.Teraz chcę zostawić znak obecności.Dużo pracy włożyłaś ,aby uzyskać oazę spokoju.Podobają mi się Twoje opowieści,mebelki "stare"
,kominek ;:215W ładnym miejscu masz domek,gratuluję kulturalnych fachowców,Jak przypomnę sobie mojego podczas remontu mojej łazienki to
.Nie uwierzyłabyś,że tak można byłoby postąpić,ale nie będę o tym pisać,bo przyszłam podziwiać Twój uroczy zakątek,a nie narzekać.U Ciebie o każdej porze roku jest ciekawie.Nowa rabatka pomysłowa,na pewno będzie piękna.Pozdrawiam i będę Cię odwiedzać i śledzić jak zmienia się nowa rabatka i nie tylko,bo masz wiele ciekawych roślin
Halina.
Halina.
- amba19

Halinko! Bardzo miłe słowa - dziękuję za uznanie. Przyjemnie przeczytać taki sympatyczny post.
Zapraszam do mnie na Kaszuby jak najczęściej. Moja furtka jest otwarta dla wszyskich
Mariolu! jeśli lubisz malwy - to się nie zastanawiaj! To taki piękny, tradycyjny, polski kwiat. To jest bardzo wdzięczna roślina. Raz posiana odrasta przez wiele lat. Rozsiewa się sama a siewki zaskakują zupełnie odmiennymi kolorami kwiatów od rośliny matecznej.
A u mnie rozpoczęły kwitnienie przypołudniki. Niewiele ich, bo bardzo ucierpiały od suszy. Tym bardziej cieszą te które przetrwały. Strasznie je lubię - czyż nie wyglądają jak małe klejnociki?

Zapraszam do mnie na Kaszuby jak najczęściej. Moja furtka jest otwarta dla wszyskich
Mariolu! jeśli lubisz malwy - to się nie zastanawiaj! To taki piękny, tradycyjny, polski kwiat. To jest bardzo wdzięczna roślina. Raz posiana odrasta przez wiele lat. Rozsiewa się sama a siewki zaskakują zupełnie odmiennymi kolorami kwiatów od rośliny matecznej.
A u mnie rozpoczęły kwitnienie przypołudniki. Niewiele ich, bo bardzo ucierpiały od suszy. Tym bardziej cieszą te które przetrwały. Strasznie je lubię - czyż nie wyglądają jak małe klejnociki?