W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Majuś to mój synek jest taki śliczniutki - jak dziewczynka. ;:167
A widzisz jaki pomocnik - tam za nim taki poważny sprzęt stoi. Rwie sie chłopak do prac ogrodowych.
O iglastych też myślałam- kilka choinek mi się marzy. Ale jednak nie dam im rosnąć bardzo wysoko- będziemy ścinać na święta i dosadzać nowe.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, to ładnie pomylić chłopczyka z dziewczynką. :;230 :;230 Tak śliczne, że bardzo mi przypomina dziewczynkę.
Wiesz, co koniecznie ze trzy sosenki, ale niech rosną bo dopiero duże dadzą połączone z brzozami dadzą niepowtarzalny widok. ;:196 Koniecznie jeden dąb, bo prawdziwki uwielbiają taki klimacik :D
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju też myślałam o dębie nawet jeden sam się u nas wysiał. Rośnie sobie taki maleńki- kiedyś tam urośnie :D
Ciągle ciepło- jeszcze nie okryłam roślin włókniną- czekam na większe mrozy. Niektóre róże wciąż mają listki. Może w ten weekend już pookręcam co wrażliwsze. Szczególnie zależy mi na Elfe i Alchymist- piękne pędy powypuszczały. Alchymist zakwitnie u mnie po raz pierwszy -muszę ochronić go przed zmarznięciem- strasznie podobają mi się jego kwiaty. Szkoda, że kwitnie tylko raz.
Kilka działkowych widoczków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W niedzielę pojechaliśmy na działkę i niektóre rośliny trzymają sie świetnie- żurawki nie boją się takiego zimna. Pierwiosnek zaczął kwitnąć - cuda po prostu :roll:
Pozdrawiam Ida
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lemeczko, :D widoczki ładne. Widać dużo przestrzeni i pięknej przyrody. Dąb już rośnie i bardzo dobrze, nie obejrzysz się a będzie wielki. Jest za ciepło. Rośliny powariują prze tą huśtawkę pogodową. ;:108
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na razie jeszcze trochę tej przestrzeni jest. Ale już niedługo. Gdy tylko w planie zagospodarowania zmieni się przeznaczenie częsci pobliskich działek to domy będą wyrastać jak grzyby po deszczu.
Właśnie zamówiłam kolejne róże od Ćwika - pogoda taka,że można je jeszcze posadzić albo chociaż zadołować. Kupiłam róże: Angela, Charmant, Larissa - te już kupłam też wcześniej wiec bedę miała po 2szt i do tego Hella, Petticoat, Zaide, Mein Schoner Garten, Purple Rain i Cinderella. Wygląda na to, ze nie mogę wytrzymać miesiąca bez kupowania róż. Hehe no cóż, to chyba dobry pomysł na wydanie premii światecznej... ups :oops:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wow,Iduś kupiłaś jeszcze róże :shock: ja miałam chęć jeszcze też ale ten grudzień ;:14 wybił mi z głowy zakupy.Chociaż wczoraj sąsiad wywoził "dobro" na pole aż dymiło się
Ja już zamknęłam portfel :( do wiosny :D
Pomocnik cudny ;:196
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu zdecydowałam się - powiem, że skusiły mnie trochę ceny - całkiem przystępne uważam. No i jakość sadzonek- już kupowałam od nich i wiem, że są śliczne krzaczorki. Już miałam nic nie kupować w tym roku, ale jakoś tak wyszło - na poprawę nastroju- małe różane zakupy :D Przez ten brak zimy ciągle myślę o przyszłym ogrodowym sezonie - jakaś taka wiosenna aura panuje.
Dziękuję za buziaczki dla pomocnika.
Pozdrawiam Ida
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hejka ;:196
jeszcze róże kupujesz? :shock:
no ja zbieram, na swoje, wiosną bedę kupować....no mam ich trochę......no kilka....no 9 już naliczyłam..... :;230
no racja pogoda jest wiosenna niż zimowa, a podobno u mnie w niedziele ma padać śnieg....hmmm ciekawe czemu w to nie wierzę ;:224 :;230
wiesz, że ja też myśle tylko o następnym sezonie....no od kiedy nie mam altanki to widzę tylko te puste miejsca, no jeszcze są tam jakieś galęzie, ale to sobie ognicho urządze wiosną, to wariuje co gdzie posadzę :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lemeczko, róże, które kupiłaś o tej porze, ukorzenią się, a wiosną jak znalazł. ;:196 Ładne odmiany. Popatrz Larysa była?
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Ida, super pomocnik Ci rośnie. Też na początku myślałam, ze to dziewczynka :D
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Śliczności ogrodniczka rośnie :)
Ale ile fajowych korzeni masz teraz.... ;:224 ;:224 ;:224
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Shirall ach tak właśnie nie mogłam sie powstrzymać. Ale styczeń , luty to już bez zakupów raczej będzie. Piszę raczej bo to nigdy tak do końca nie wiadomo :roll: Ty też masz głowę pełną planów - aby do wiosny ;:224

Majuś dobrze je obsypię i nic im do wiosny nie będzie. Będą cieszyć oczy kwiatami już niedługo. A Larissę już drugą kupiłam - tak mi sie podoba.

Ninetta - taki mój mały skarb- rwie sie do prac ogrodowych aż miło. Naprawdę mały działkowicz. I o kwiatki w domu dba.

Jagusiu to mój synek - taki śliczny - po mamusi hehe. Wszyscy co prawda mówią, że wykapany tata :;230 Korniaki fajne i kilka ładniejszych pójdzie na rabaty. Ale powiem Ci ze bardzo są poniszczone na zdjęciach tego nie widać. Jednak trochę je ta koparka połamała.

Kilka zaległych fotek
Obrazek

Obrazek

moje wrzosowisko - jeszcze muszę nad nim popracować - ale to już na wiosnę :lol:
Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

ooooo :oops: na tym zdjęciu z grabiami wygląda jak dziewuszka [dobrze że jest w tym wieku że się jeszcze nie obrazi....]
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit ja dziś zaganiana jestem, do tej pory cały czas na nogach, teraz dopiero powiedziałam sobie stop i zafundowałam sobie forum po ciężkiej pracy :;230
Ale ciepło, ja takiego grudnia jeszcze nie pamiętam. Róże zdążą zapuścić korzenie do wiosny, będziesz zadowolona. Larysa też, za mną chodzi ale Bailando również. One trochę chyba są podobne do siebie.
Która byś wybrała. ;:108
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majuś ja jestem tak zachłanna, ze wybrałabym dwie ;:224
A podobne są do siebie to fakt- ale może tylko na fotkach. Na żywo mogą sie różnić.
Wiesz ile róż spisałam- takich wiesz, że absolutnie muszę je mieć? Wpiszę tutaj sobie chyba listę różanych chciejstw - tylko, że to będzie dość często edytowany post :lol:
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”