Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011
Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Celina odlotowa
podobnie jak cała reszta 

- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lato u ciebie kolorowe niezwykle
Graham potężny krzak - bardzi sie cieszę, ze się na niego zdecydowała. Już wkrótce będzie u mnie rósł
Moja RU teraz ani myśli o kwiatach. Pędy długaśne wypuszcza i mimo rozpinania w poziomie paków nie ma. Chyba ma za ciemno

Graham potężny krzak - bardzi sie cieszę, ze się na niego zdecydowała. Już wkrótce będzie u mnie rósł

Moja RU teraz ani myśli o kwiatach. Pędy długaśne wypuszcza i mimo rozpinania w poziomie paków nie ma. Chyba ma za ciemno

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Zdjęcia jak z czerwca a nie z dekadenckiego sierpnia!
A te róże kwitną jak szalone.
Coś wiem na temat walki klas, u mnie ona trwa nieustannie

Coś wiem na temat walki klas, u mnie ona trwa nieustannie

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Walka klas to się dopiero zacznie we wrześniu 
Róże niektóre ładnie kwitna, ale niestety, praktycznie już nie pachną...
Ja bardzo przepraszam, że sie tak narzucam, ale muszę po prostu jeszcze raz wrzucić Pięknego Artura

Jedyne, co mnie boli, to to, że te kwiaty są tak krótkotrwałe
Siberio, wsadziłam kilka patyczków Celiny do ziemi - to okrywówka, powinna dobrze rosnąć na własnym korzeniu.
Dorotko, Graham w tym roku miał szczęście, był dobrze osłonięty i przezimował bez szwanku. Zobaczymy, co będzie później...ale generalnie już zaczynam rozumieć (wreszcie!) że róż nie trzeba wiecznie przesadzać, tylko pozwolić im rosnąć w jednym miejscu. Jakoś wtedy mniej chorują, lepiej zimują...
Bonica w niebieskim towarzystwie

Jesienne barwy na tarasie

Nevada w kolorach babiego lata

Jednorocznieki - no własnie, one muszą być w letnim ogrodzie! Tylko ich nie męczy słońce i choroby

Gorzatko, niestety nie postępuje i nie postąpi. Inwestor nie dogadał siez ludziskami i sięwycofał. Zostanie, jak jest, trudno...na pocieszenie jednak mam fakt, że udało mi sieznaleźć miejsce na kalinę koralową
Ave, Dawidku, Aniu, dzięki! Mario, to jest po prostu tak, że kilka porządnych odmian już ma po trzy lata w jednym miejscu - mam nadzieję, że ta tendencja sieutrzyma, tym bardziej, że kilka sztuk mam do przesadzenia

Róże niektóre ładnie kwitna, ale niestety, praktycznie już nie pachną...
Ja bardzo przepraszam, że sie tak narzucam, ale muszę po prostu jeszcze raz wrzucić Pięknego Artura

Jedyne, co mnie boli, to to, że te kwiaty są tak krótkotrwałe

Siberio, wsadziłam kilka patyczków Celiny do ziemi - to okrywówka, powinna dobrze rosnąć na własnym korzeniu.
Dorotko, Graham w tym roku miał szczęście, był dobrze osłonięty i przezimował bez szwanku. Zobaczymy, co będzie później...ale generalnie już zaczynam rozumieć (wreszcie!) że róż nie trzeba wiecznie przesadzać, tylko pozwolić im rosnąć w jednym miejscu. Jakoś wtedy mniej chorują, lepiej zimują...
Bonica w niebieskim towarzystwie

Jesienne barwy na tarasie

Nevada w kolorach babiego lata

Jednorocznieki - no własnie, one muszą być w letnim ogrodzie! Tylko ich nie męczy słońce i choroby

Gorzatko, niestety nie postępuje i nie postąpi. Inwestor nie dogadał siez ludziskami i sięwycofał. Zostanie, jak jest, trudno...na pocieszenie jednak mam fakt, że udało mi sieznaleźć miejsce na kalinę koralową

Ave, Dawidku, Aniu, dzięki! Mario, to jest po prostu tak, że kilka porządnych odmian już ma po trzy lata w jednym miejscu - mam nadzieję, że ta tendencja sieutrzyma, tym bardziej, że kilka sztuk mam do przesadzenia

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
100krotko
Przepięknie zestawiasz róże z innymi roślinami ...
Rabata z budleją i różami jest zachwycająca!!

Przepięknie zestawiasz róże z innymi roślinami ...
Rabata z budleją i różami jest zachwycająca!!
Zadziwiające kształty przybrała u Ciebie walka klas
Żeby floks zdominował Westerlanda?
Chyba Westerland powinien jakieś związki zawodowe założyć i walczyć, bo na razie wygląda jakby zastrajkował
A silnych kompanów mu nie brakuje! Jak patrzę na Twoje kilkuletnie róże, to zaczynam wierzyć, że i u mnie kiedyś będą takie mocarne krzaki!
Mnie szczególnie zachwyciła Rosarium Utersen, ona chyba pnąca, ale nie miałabym nic przeciwko takiemu płożeniu się jak u Ciebie
No i chwała jednorocznym!

Chyba Westerland powinien jakieś związki zawodowe założyć i walczyć, bo na razie wygląda jakby zastrajkował

Mnie szczególnie zachwyciła Rosarium Utersen, ona chyba pnąca, ale nie miałabym nic przeciwko takiemu płożeniu się jak u Ciebie

RU... czy pnąca? No właśnie... przecież, utwierdzona w takim przekonaniu, posadziłam ją w tyle różanki...
A ona taka... nooo... nieskopienna
A ona taka... nooo... nieskopienna

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jesieni to u ciebie nie widać ani śladu. Po prostu pełnia kwitnącgo lata. Mnóstwo barw i zapachów. No i te kwitnące obficie róże w towarzystwie innych roślin. Coś pięknego, 100krotko 

Pięknie 100krotko - tak miło się spaceruje wśród róż.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Stokrotko,100krotka pisze:...plamistość dopadła paru sztuk, doprawdy nie wiem, według jakiego klucza - te, które chorowały w zeszłym roku są zdrowiuśkie, ,......

Jak pięknie jest w Twoim ogrodzie, tyle kwiatów i kolorów.

Jeszcze raz powtórzę : bardzo pięknie wygląda Twój ogród.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniale rabaty się zaróżowiły
Zbierzesz nasiona pełnych onętków?

O mojej RU też można wszystko powiedzieć, tylko nie to, że pnąca 
3mam kciuki za Celinę

3mam kciuki za Celinę

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Stokrociu, jak pięknie
I budleje i róże i wszystko inne.
Napatrzeć się nie mogę, bardzo mi się podoba dobór roślin na rabatach.

I budleje i róże i wszystko inne.
Napatrzeć się nie mogę, bardzo mi się podoba dobór roślin na rabatach.