Dorotko masz rację to nie złudzenie działka ma kształt trapezu jednoramiennego. Koło Anabell rośnie bez Eva Black Lace, ta sama co w doniczce na pierwszym zdjęciu. Wielkich postępów to ona nie poczyniła. Piszę tak bo miałam okazję zobaczyć taki sam bez u Ali Georginii. Szczęka opadła mi w dół ponieważ był trzy razy większy od mojego a kupowałyśmy prawie w tym samym czasie.
Na niewykończonej rabacie rosną dwie hortensje Limelight a po środku hibiskus. Dalej świeżo przesadzona trzmielina jarzębolistna i bez Gerda Black Beauty, któremu wyraźnie nie spodobały się wykopki i dziś miał oklapnięte liście. Nie wiem czy go przypadkiem nie załatwiłam. W życiu się nie nauczę że roślin się nie przesadza w środku lata

Całe szczęście, że znów dziś padało to może to jakoś przeżyje.
Asia z tą białością liliowca to bym lekko polemizowała. Tak do końca to on biały nie jest, powiedziałabym że bardziej kremowy z cytrynowymi cieniami. To także zależy od kwiatka. Te na zdjęciu faktycznie były takiej barwy ale wcześniejszy prezentował się już tak.
Liliowiec Joan Senior-kupiony jako biały, Jeśli byłabyś nim dalej zainteresowana mogę Ci go kupić.
A z pomyłkami w tym roku miałam podobnie Zamówiłam Blue Sea i Blak Prince a zakwitły jakieś zwykłe pospolite czerwono-brązowe z drobnymi kwiatami. Warczeć mi się chce na takich nie uczciwych sprzedawców. Pierwsze swoje liliowce kupowałam w Skierniewicach i wszystkie 14 szt zgadzają się co do jednego.
Moni ja też mam słabość do białych, ale różowe też mnie kręcą. Koleżanka sprzedała mi patent co zrobić by nornice nie wyjadały cebul lilii. Należy dookoła posadzić czosnek. U niej ryła wokół ale nie mogła się przebić bo ją chyba zapach odstraszał.