Grażynko mogłabyś zidentyfikować dla mnie tych dwóch delikwentów?
No cóż,każdy ma prawo do własnego zdania,ale nie rozumiem jednego ,jak ktoś kto lubi rośliny szydzi z tych co hodują takie a niedla mnie wszystkie kaktusy są piękne! Ale są tacy którzy dokuczają niesłusznie tym którzy właśnie gymnokalicja nad inne ulubili i hodują...![]()
Czemu zaraz 'szydzi'? Wątpię, żeby tu akurat ktokolwiek miał takie intencje. Ja odbieram to raczej, jako dowód na to, że kto się lubi ten się czubi, dlatego się trochę przekomarza. To nawet sympatyczne jestGaga1960 pisze:No cóż,każdy ma prawo do własnego zdania,ale nie rozumiem jednego ,jak ktoś kto lubi rośliny szydzi z tych co hodują takie a niehen_s pisze:Ale są tacy którzy dokuczają niesłusznie tym którzy właśnie gymnokalicja nad inne ulubili i hodują...![]()
inne
Zgadzam się w stu procentach. Wszyscy uwielbiamy kaktusy i sucholuby - w końcu tu się zgromadziliśmy. I też dokładnie jak Lucynka odbieram to nawet jako sympatyczne przekomarzanie się. Oczywiście jeśli jest w dobrym guście. A że "kto się lubi ten się czubi" bardzo często jest prawdziwe, to inna bajkaonectica pisze: Czemu zaraz 'szydzi'? Wątpię, żeby tu akurat ktokolwiek miał takie intencje. Ja odbieram to raczej, jako dowód na to, że kto się lubi ten się czubi, dlatego się trochę przekomarza. To nawet sympatyczne jest![]()
To a propos powyżej: odkąd zobaczyłam wrzeszczące dynie, nic co dyniowe nie jest the best...onectica pisze:Co do zdjęć - Kwiatów mrowie a mrowie, widok przecudny, a kolor dyniowy oczywiście the best!
Grażynko nic się nie stało, czekałam cierpliwieGaga1960 pisze: Przepraszam Madziu ,że ci od razu nie odpisałam ale (jak wyżej)
Te dwa zdjęcia to G.oenanthemum zaliczane bardzo często w kolekcjach do gatunku carminanthum
oraz G. catamarcense.