Grażynko mogłabyś zidentyfikować dla mnie tych dwóch delikwentów?
Mammillarie i nie tylko - Gaga1960
- _LeNa_
- 500p

- Od: 24 maja 2012, o 19:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mammillarie i nie tylko - Gaga1960
Bukieciki jak marzenie
Wspaniałe kwiaty
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WSPANIAŁE gymnokalicja! 
Doskonałe ciernie, kształt i kolor korpusów i kwiaty.
Na Twoich fotkach pokazują swoje naturalne piękno. Niech niedowarki patrzą, podziwiają i uczą się...
Żeby nie było: żaden ze mnie ksenofob, dla mnie wszystkie kaktusy są piękne! Ale są tacy którzy dokuczają niesłusznie tym którzy właśnie gymnokalicja nad inne ulubili i hodują...
Tym musimy dać godny odpór!
Doskonałe ciernie, kształt i kolor korpusów i kwiaty.
Na Twoich fotkach pokazują swoje naturalne piękno. Niech niedowarki patrzą, podziwiają i uczą się...
Żeby nie było: żaden ze mnie ksenofob, dla mnie wszystkie kaktusy są piękne! Ale są tacy którzy dokuczają niesłusznie tym którzy właśnie gymnokalicja nad inne ulubili i hodują...
Tym musimy dać godny odpór!
Grażynko, doskonale rozumiem ból po stracie zwierzaka
Kwiaty gymnoków są oszałamiające

Kwiaty gymnoków są oszałamiające
-
Gaga1960

- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Ot... jesienne lenistwo mnie dopadło
Przepraszam Madziu ,że ci od razu nie odpisałam ale (jak wyżej)
Te dwa zdjęcia to G.oenanthemum zaliczane bardzo często w kolekcjach do gatunku carminanthum
oraz G. catamarcense.
mataan,D-avi-D,piasek pustyni,
leszek2,Akwelan_2009,Fraszka_1,
Rafal44,emerald
Bardzo dziękuję ,że mnie odwiedzacie i dziękuję za miłe wpisy w imieniu moich kłujaków.
Henryku- jak zwykle bardzo mnie cieszą twoje wpisy i dają bodziec do dalszego szlifowania wiedzy o tych pięknych roślinach.
inne( z gustami się nie dyskutuje)
Ja na przykład nie zbieram sukulentów( oprócz tych na kilku parapetach dla dekoracji) ale uwielbiam je oglądać na wątkach
innych forumowiczów bo są naprawdę przepiękne.
No dosyć przynudzania ,w zamian może coś wam pokarzę.

Przepraszam Madziu ,że ci od razu nie odpisałam ale (jak wyżej)
Te dwa zdjęcia to G.oenanthemum zaliczane bardzo często w kolekcjach do gatunku carminanthum
oraz G. catamarcense.
mataan,D-avi-D,piasek pustyni,
leszek2,Akwelan_2009,Fraszka_1,
Rafal44,emerald
Bardzo dziękuję ,że mnie odwiedzacie i dziękuję za miłe wpisy w imieniu moich kłujaków.
Henryku- jak zwykle bardzo mnie cieszą twoje wpisy i dają bodziec do dalszego szlifowania wiedzy o tych pięknych roślinach.
No cóż,każdy ma prawo do własnego zdania,ale nie rozumiem jednego ,jak ktoś kto lubi rośliny szydzi z tych co hodują takie a niedla mnie wszystkie kaktusy są piękne! Ale są tacy którzy dokuczają niesłusznie tym którzy właśnie gymnokalicja nad inne ulubili i hodują...![]()
inne( z gustami się nie dyskutuje)
Ja na przykład nie zbieram sukulentów( oprócz tych na kilku parapetach dla dekoracji) ale uwielbiam je oglądać na wątkach
innych forumowiczów bo są naprawdę przepiękne.
No dosyć przynudzania ,w zamian może coś wam pokarzę.

- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ta grupa roślin ma naprawdę śliczne kolorowe kwiaty. Troszkę późno je "odkryłem" ale może lepiej późno niż wcale.
Twoje w bajecznych barwach, w sam raz na rozświetlenie tych ponurych jesiennych dni.
Twoje w bajecznych barwach, w sam raz na rozświetlenie tych ponurych jesiennych dni.
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Czemu zaraz 'szydzi'? Wątpię, żeby tu akurat ktokolwiek miał takie intencje. Ja odbieram to raczej, jako dowód na to, że kto się lubi ten się czubi, dlatego się trochę przekomarza. To nawet sympatyczne jestGaga1960 pisze:No cóż,każdy ma prawo do własnego zdania,ale nie rozumiem jednego ,jak ktoś kto lubi rośliny szydzi z tych co hodują takie a niehen_s pisze:Ale są tacy którzy dokuczają niesłusznie tym którzy właśnie gymnokalicja nad inne ulubili i hodują...![]()
inne
Co do zdjęć - Kwiatów mrowie a mrowie, widok przecudny, a kolor dyniowy oczywiście the best!
-
leszek2

- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko,my się tylko drażnimy hehe,ale co do twoich rebucjowatych ,są cudowne,kolorki śliczne 
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
-
Gaga1960

- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Ja wiem ,że to tylko takie drażnienie,przecież kaktusiarze to ludzie z natury bardzo pogodni,chyba mi ręka za szybko po
klawiaturze poleciała

klawiaturze poleciała
- annaoj

- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Ale numer - myślałam, że to moja kuweta z kaktusami, nawet miałam taką doniczkę kanciastą.
Tym bardziej mi się podoba!
Tym bardziej mi się podoba!
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ale super taca pełna roślin
świetnie popatrzeć na takie wesołe barwy 
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Śliczne kwitnienia. Rozjaśniające ponury dzień
... no, kwiaty kaktusów w tym kolorze łagodzą ten pejoratyw
Zgadzam się w stu procentach. Wszyscy uwielbiamy kaktusy i sucholuby - w końcu tu się zgromadziliśmy. I też dokładnie jak Lucynka odbieram to nawet jako sympatyczne przekomarzanie się. Oczywiście jeśli jest w dobrym guście. A że "kto się lubi ten się czubi" bardzo często jest prawdziwe, to inna bajkaonectica pisze: Czemu zaraz 'szydzi'? Wątpię, żeby tu akurat ktokolwiek miał takie intencje. Ja odbieram to raczej, jako dowód na to, że kto się lubi ten się czubi, dlatego się trochę przekomarza. To nawet sympatyczne jest![]()
To a propos powyżej: odkąd zobaczyłam wrzeszczące dynie, nic co dyniowe nie jest the best...onectica pisze:Co do zdjęć - Kwiatów mrowie a mrowie, widok przecudny, a kolor dyniowy oczywiście the best!
... no, kwiaty kaktusów w tym kolorze łagodzą ten pejoratyw
- Martada

- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko, Ty jak już coś pokażesz, to człowiek(czyli ja)zaczyna się zastanawiać w jaki sposób te kilka dodatkowych doniczek jeszcze do swojego zbioru upchnąć
Gymno z poprzedniej strony bajeczne
a i rebucjowate przednie... ach te kolory 
Gymno z poprzedniej strony bajeczne
- _LeNa_
- 500p

- Od: 24 maja 2012, o 19:19
Grażynko nic się nie stało, czekałam cierpliwieGaga1960 pisze: Przepraszam Madziu ,że ci od razu nie odpisałam ale (jak wyżej)
oraz G. catamarcense.
A kolejne zdjęcia równie ładne jak poprzednie
Ależ kolorki ostatnio pokazałaś, naprawdę świetne, ale i tak wcześniejsze gymno najładniejsze