Ogród Gosi
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi
Wile nazw tych rośli, o których mówicie to dla mnie czarna magia.Oj wiele wody musi upłynąć.....
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
jakie targi w Łącku?magos13 pisze:Dasz znać kiedy będą te targi w Łącku? Jeszcze na nich nie byłam bo przegapiam.
- magos13
- 500p

- Od: 2 lut 2010, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Margo2 po północy jeszcze 'szalała' na forum więc ja Ci przybliżę. Chodzi o 'Wiosenne targi ogrodnicze' koło Łącka. Jeśli jesteś kutnowskiej krainy róż to masz blisko.vertigo pisze:jakie targi w Łącku?magos13 pisze:Dasz znać kiedy będą te targi w Łącku? Jeszcze na nich nie byłam bo przegapiam.
Margo to nie roślinki Cię nie lubią, o czym świadczy Twój ogród, ale to wina naszych nadwiślańskich kwaśnych piaseczków. Wiadomo jedne roślinki lubią kwaśno, inne zasadowo, jedne pożywnie inne niekoniecznie. Dla mnie najgorzej to zapamiętać gdzie podsypałam wapna i bez pamięci zewnętrznej nie daję rady.
Do Skierniewic jeżdziłam w początkach moich przygód ogrodniczych jak jeszcze pracował tam mój znajomy. Teraz staram się sadzić rośliny którym nasze warunki odpowiadają, żeby oszczędzić na pamięci w/w.
Pozdrawiam. Gosia
- Alania

Dziękuję za odp., Małgosiumagos13 pisze:Margo2 po północy jeszcze 'szalała' na forum więc ja Ci przybliżę. Chodzi o 'Wiosenne targi ogrodnicze' koło Łącka. Jeśli jesteś kutnowskiej krainy róż to masz blisko...vertigo pisze:jakie targi w Łącku?magos13 pisze:Dasz znać kiedy będą te targi w Łącku? Jeszcze na nich nie byłam bo przegapiam.
Niestety to nie ta miejscowość, którą miałam na myśli. Myślałam, że chodzi o Łącko k.Nowego Sącza - tu mogłabym dojechać na takie targi, jednak Łąck, w którym targi faktycznie są, jest zbyt daleko
- magos13
- 500p

- Od: 2 lut 2010, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Vertiego-Moni.
Przykro mi. Rzeczywiście chodzi o Łąck między Gostyninem a Płockiem. Szarogęsię się u Gosi-Margo w ogródku ale chyba mi wybaczy, jako dzielnicowej sąsiadce, poznanej zresztą na forum.
Przykro mi. Rzeczywiście chodzi o Łąck między Gostyninem a Płockiem. Szarogęsię się u Gosi-Margo w ogródku ale chyba mi wybaczy, jako dzielnicowej sąsiadce, poznanej zresztą na forum.
Pozdrawiam. Gosia
- Alania

magos13 pisze:Vertiego-Moni.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Pewnie, że się nie obrażę. Miło mi, że coś się dzieje u mnie w wątku nawet jak mnie nie ma.
Ja niestety niedzielne przedpołudnie musiałam spędzić w pracy. Dobrze przynajmniej, że będę mogła sobie odebrać ten dzień później. Na pewno przyda mi się jak zacznie się praca w ogrodzie. Wtedy każdy dzień dodatkowy to radość.
Monia, ale możesz przyjechać w odwiedziny do nas i przy okazji załapać się na targi
Małgosiu z tym poznaniem to fakt. Gdyby nie forum na pewno byśmy się nie znały. Tzn poznamy się osobiście myślę niedługo. Jak tylko zrobi się cieplej
Ja niestety niedzielne przedpołudnie musiałam spędzić w pracy. Dobrze przynajmniej, że będę mogła sobie odebrać ten dzień później. Na pewno przyda mi się jak zacznie się praca w ogrodzie. Wtedy każdy dzień dodatkowy to radość.
Monia, ale możesz przyjechać w odwiedziny do nas i przy okazji załapać się na targi
Małgosiu z tym poznaniem to fakt. Gdyby nie forum na pewno byśmy się nie znały. Tzn poznamy się osobiście myślę niedługo. Jak tylko zrobi się cieplej
- Margo2

- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Oj tak Gosiu. Dość zimy. Po pierwszych zrywach siania jakieś dziwne zniechęcenie ogarnia. Posiałam dzisiaj trochę pomidorków, ale bez entuzjazmu
Martwią mnie papryki, bo nie chcą kiełkiwać, a kupiłam takie ciekawe odmiany.........i nie wyłażą na światło dzienne. Widocznie lepiej wiedzą kiedy wiosna, albo będzie klęska 
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ech, to były czasy... zielono i kwitnąco. Na szczęście wszystko przed nami
głowa do góry, damy radę. Mamy po prostu troszkę więcej czasu na inne sprawy.
- Margo2

To znaczy na forum?
Bo ja na nic innego już nie mam czasu
Bo ja na nic innego już nie mam czasu
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
To tak jak i ja
Forum i szukanie w necie roślinnych informacji
Pomiędzy załadowaniem strony/zdjęć szybkie zajęcia domowe. No, spacer z psami solidny 
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18