Działka korzo_m cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka korzo_m cz. 3

Post »

Magda jak Gosia podzieliła się doświadczeniem z Twoja przesyłką , to zaczęłam się rozgrzeszać. Bo wiesz wysyłasz piszesz ,aby ktoś czekał na przesyłkę , a tu nie dochodzi ( można zwątpć w uczciwość wysyłającego, ja tak 2 razy do niej wysłałam) Po drugim nie dostarczonym liście, wysłałam pewniak- polecony, najfajniejsze jest to ,że pierwszy list wysłałam równocześnie z listem do Wioli, ona szybko dostała, a u Gosi taka niespodzinka.

Pokażę co kupiła mi moja siostra
Róże wielkokwiatowe
Obrazek
Róże rabatowe
Obrazek
Róże pnące, po 2 sztuki w opakowaniu
Obrazek Obrazek
Krzewuszka i tawułka
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wspaniałe zakupy :D
Obu wszystkie się przyjęły i pięknie kwitły :P
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Witaj Dorotko, gdzie jeśli można spytać, można już nabyć takie wspaniałe róże, przepiękne. Te róże z 'kartoników' bardzo dobrze rosną, też takie będę kupował, znajomi mi polecają. Mam powojnik kupowany w kartoniku i rośnie jak szalony.
Wracając jeszcze do karagany to można ją przycinać już od wiosny, podobnie jak wierzby, ja przycinam ją 2-3 razy w sezonie :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Dorotko cudny prezent od siostry .
Byłam dziś w Realu na zakupach był spory wybór róż , nie kupowałam , nawet niezbyt drogie .
Ale inne cebulowe i kłącza , małe , wyschnięte a ceny z sufitu .

Genia
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Dorotko, a nie wiesz, czy w Auchanie byłą róża black magic lub jakaś inna black?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu moja siostra ma posadzonych kilka odmian róż tej firmy. Są naprawdę piękne zobaczę jak sprawdzą się na moich piaskch. Na razie stoją zapakowane w chłodnej piwnicy, nie sadzę do donic, ale jak pogoda będzie kaprysiła to w przyszłym tygodniu pójdą do donic.

Tomku wierzbę przycinam w kwietniu, miałam na starej działce posadzoną wierzbę szczepioną na pniu, taką pospolitą , cały czas chodzi za mną aby tutaj też ją mieć.
Jak tylko się da to ciachnę te najdłuższe gałązki karagany. Na razie pogoda zwariowała :twisted: , dziś słyszałam, że już pod koniec przyszłego tygodnia będzie dużo lepiej. Od zeszłego tygodnia mam rozrobiony miedzian w opryskiwaczu, miałam pryskać drzewa i krzewy, a tu jak nie wiatr, to mróz, śnieg, deszcz.
Tomku te wszystkie krzewy są kupowane w Katowicach -market Leclerc.

Gieniu ja pojechałam z siostrą do Auschan w Mikołowie, pierwszy raz widziałam tak duży wybór cebulek, kłączy kwiatowych, oglądałam i stwiedzam ,że asortyment zdrowy, ładny. Chodziłyśmy między regałami i podziwiały, na szczęście do zakupów podeszłyśmy bardzo rozsądnie.

W markecie Auschan kupiłam: ciemiernik, rododendron Brigitte, różę wielkokwiatową
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda róż było dużo, ale nie pamiętam nazw, były róże w tekturowyh pudełkach i w woreczkach. Ja zastanawiałam się nad parkowymi, jesienią posadziłam 3 sztuki, ponieważ nie ja je kupowałam zagadką dla mnie są ich kolory. Nie chciałam ,aby kolory dublowały się .

Igor ja mam nadzieję ,że kolory i odmiany nie będą się różniły, chociaż na opakowaniu doczytałam ,że mogą trochę różnić się odcieniem niż pokazuje zdjęcie :D
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorze miałam podobną przygodę w zeszłym roku, jednej z forumowych koleżanek kupiłam bordową różę wielkokwiatową, okazało się że jest bordowa ale rabatowa. Na szczęście obdarowanej róża rośnie i się podoba :lol:
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Dorotko ;:167 gratuluję zakupów ;:138 ;:138 ;:138

Ja, kupiłam taki sam ciemiernik w NOMI i trzęsę się nad nim, żeby się u mnie w ogrodzie przyjął, bo tak bardzo zależy mi, żeby ciemierniki rosły u mnie :lol:
Na razie czeka w chłodnym miejscu w domku :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Dorotko,ja zastanawiałam się nad Queen of England,ale im dłużej się zastanawiałam...
I teraz żałuję,bo tworzę różową rabatę z różami.
Nie widziałam tych pnących pakowanych po 2 szt :shock:
I obstawiałam że zakupisz parkowe,bo ja od Ciebie załapałam bakcyla na parkowe i mam ich już kilka :)
Ale zakupy supcio :)
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ja ciemierniki mam od dwóch lat jestem z nich zadowolona, musiałam je w zeszłym roku 2 razy przesadzać, chyba nie wszystkie zakwitną . Jeszcze chcę kupić o białych drobnych kwiatach.
Teraz też trzymam w piwnicy, myślę, że nic się nie stanie, a na pewno już niedługo posadzimy na rabatki, zapowiadają wiosnę, tylko jeszcze ten śnieg musi słynąć.

Magda te pierwsze zakupy to siostra robiła w Leclercu, róże pnące pakowane po 2 sztuki duże krzaki za 4,50 zł opakowanie, więc się nie zastanawiała. Przecież u mnie dużo miejsca :;230 w Auschan kupiłam tylko jedną różę wielkokwiatową Red Gold.
Nad parkowymi też długo myślalam, ale odłożyłam, mama jesienią kupiłam mi 3 kolory jakie sama nie wiedziała, poczekam tego sezonu, zobaczę co mam, najwyżej dokupię za rok. Ja cały czas zastanawiam się jak róże będą rosły na moich piaskach ( dołek do sadzenia przygotowuję opowiednio: sypię kompost, nawóz, trochę lepszej ziemii). Zeszły rok to totalna porażka, po przesadzeniu tak bardzo chorowały, grad je poprzecinał, kwitły pojedynczym kwiatkiem, albo nie kwitły w ogóle.
Jak oglądam wasze róże to serce mi ściska z zazdrości, kiedy ja takich cudeniek się dochowam.
Nie kupuję jakiś rarytasków różanych, tylko na razie takie najtańsze, pospolite. Jesienią posadziłam dużo wielkokwiatowych, rabatowych no i parkowe teraz chodzę oglądam jak mają się po mrozach, na górze patyki brązowe, suche, nie odkopuję ziemii, mam nadzieję ,że niżej wszystko z nimi ok.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Dorotka - ale zakupy zrobiłaś :shock:
Piękne róże ,będzie co podziwiać jak zakwitną :lol:
Pewnie nam szczęki opadną z zachwytu :wink:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko oby nam te szczęki opadły :;230 żeby tylko zakupy nie okazały się klapą, ja cały czas mam nadzieję, że będą to takie same róże jak na zdjęciu. Oby dobrze rosły na mojej ziemii klasy VI.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Dobrą masz tą siostrę ;)
Wczoraj byłem w Auchan z zamiarem kupienia azali ale były mizerne i sobie odpuściłem.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Widzę, ze z zakupami nie odpuszczasz :lol:
Ale wcale Ci się nie dziwię. Gdyby mnie wpuścić do sklepu pełnego roślin pewnie dostała bym głupawki :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”