Agnieszko mi tez ręka drżała na początku przy cięciu ale jak zobaczyłam że bardzo to lubią i lepiej rosną to już tnęAGNESS pisze:Wiesiu dziękuję Ci bardzo, niby znam zasady cięcia powojników, ale jak tylko przychodzi do cięcia, to
zawsze mam problema moim przypadku teoria okazuje się nierówna praktyce
Ja mam przeważnie powojniki
później kwitnące i wiem, że je trzeba obcinać krótko, a zawsze mi szkoda i przeżywam jak muszę to zrobić, bo wydaje
mi się, że gdybym nie obcięła, to by piękniejsze były, no ale obcinam 8)Ale ja mam tak z cięciem wszystkich roślin,
tnę bo trzeba, ale ręka zawsze mi drży![]()
Agnieszko bardzo sprawdzony Westerlandzik pięknie kwitnie, pięknie pachnie, ma śliczne kolorki i zdrowszy niżAGNESS pisze:Wiesiu bardzo dziękuję![]()
Czekam z niecierpliwością na zdjęcie Westerlanato moje marzenie, miałam kupić w tym roku kilka krzaczków, ale
niestety mam trochę na głowie tej wiosny i już za późno, ale jesienia na pewno kupię
Mariolko bardzo się cieszę z Twojej wizyty. Oczywiście nasionka orlika masz jak w paczce. Zapiszę do karnecikaSkrzat pisze:Wiesiu
pospacerowałam po Twoim ogrodzie i wychodzić się z niego nie chce![]()
Róże, powojniki, cała masa bylinek współgrająca z nimi. Ach, ach, ach...tylko wzdycham.
Westerlandy śliczne, posadziłam w tym roku jeden krzaczek, teraz czekam na ten widok
Na nasionka orlika też się załapię?![]()
pozdrowionka
Agnieszko to też mój lubiony kolor róż razem z żółtym. Tak jak mówisz nie ma dużo pomarańczowych więcAGNESS pisze:Wiesiu ależ olbrzym,ja kupię sobie ze 3 krzaczki na 3 różne stanowiska, kocham ten kolor, a pomarańczowych róż nie spotyka się zbyt łatwo, mam jedną typowo pomarańczową o nazwie Mandarinen, prezent od Geni, jeszcze siedzi w donicy, Jutro wyląduje na rabacie
Dalu rozpieszczasz mnie pochwałami. A ja też u Ciebie podziwiam najbardziej róże. Szkoda mi bardzo Twojejdala pisze:Wiesiu, robisz śliczne zdjęcia ślicznych roślinek.
Szczególnie "zazdraszczam" Ci u róż, bo u mnie jeszcze w pąkach.
A co to za kwiatek "fioletowa molena", bo nic mi ta nazwa nie mówi?
Pozdrawiam
Grażynko niedługo będzie wiecej kwiatów Westerlanda. Też nie mogę sie naczekać. Ale Sharifa Asma też ma jużkogra pisze:Wiesiu podbiłaś mnie tą Westerlandką.![]()
![]()
![]()
Cudnie Ci urosła.
Widać, że cięcie jej posłużyło i odwdzięczyła się pięknymi kiściami pączków.
Już nie mogę się doczekać kiedy pokażesz ją kwitnącą w pełnej krasie - będzie na co popatrzeć, oj będzie.
Haneczko a jak bym co uszczkła z mojego i ukorzeniła trochę to by pewnie w liście dotarł do Ciebie w dobrymhanka55 pisze:Wiesiu, lamium faktycznie " bije po oczach" nieprwdopodobną intensywnością koloru.
W końcu i u nas pokażą się nowości.
A westerlandy - rosłe, piękne, okazałe.
Takie, jak moje przed ostatnią zimą.![]()
Szczęściem coś tam odbija i jak Natura pozwoli
też zobaczę kwiaty za..2 miesiące.
Cieplutko pozdrawiam z całkiem niezimnego dziś pagóra. :P
Alu jutro jadę na Salon ogrodniczy do zamku Courson. Strasznie się cieszę ;:49 ;:49 ;:49snowflake pisze:Wiesiu, uwielbiam do Ciebie spadać, jak zwykle cudeńka zdjęcia![]()