Canna - Paciorecznik cz.1
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik
Stoją w kotłowni. Temp. w dzień ponad 20 w nocy ok.15 i to na razie im wystarcza. Przez miesiąc mogą stać spokojnie a później coś trzeba modzić by trochę wystawiać na dwór.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janusz ale ilości ..... toż Tobie przydałaby się profesjonalna szklarnia.
-
- 200p
- Od: 29 cze 2009, o 00:32
No no Januszu podziwiam.A ja narzekam ze mam parapety pozajmowane.Gratuluję takiej kolekcji 

Miłośniczka wszystkich kwiatów
- drozd
Na pewno w szklarni byłoby wygodniej i lepiej dla roślin ale jakoś wyrabiam się z niezłym skutkiem na parapetach. Choć mam ich dużo to też mi brakuje zawsze na coś miejsca.
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Szczęka opada. Toż to profesjonalna uprawa. I te skrupulatne opisy. Naprawdę gratuluję. Januszu, powiedz proszę kogo z Alllegro poleciłbyś, lub inaczej: u kogo z Alllegro zaopatrujesz się w Canny?
- drozd
Dziękuję Lorrię. Łatwiej później zaplanować w ogrodzie jak się wie jaka która odmiana.
Ze sprzedawców kann nie polecam nikogo gdyż mam złe doświadczenia z przeszłości. W tym roku wypisałem u nowych sprzedawców między innymi u mojego zimka z Lublina. Zobaczymy jak się spisze.
Ze sprzedawców kann nie polecam nikogo gdyż mam złe doświadczenia z przeszłości. W tym roku wypisałem u nowych sprzedawców między innymi u mojego zimka z Lublina. Zobaczymy jak się spisze.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janusz ja podobnie jak Ty robię i jeszcze nigdy mnie nie zawiodły .
ale tak podpędzone szybciej kwitną . Kiedyś wsadziłam prosto do ziemi w ogrodzie to zakwitły we wrześniu a tak niektóre już w czerwcu .
Twoje zaczynają wypuszczać .
Genia
ale tak podpędzone szybciej kwitną . Kiedyś wsadziłam prosto do ziemi w ogrodzie to zakwitły we wrześniu a tak niektóre już w czerwcu .
Twoje zaczynają wypuszczać .
Genia

- drozd
Geniu. Te wyrośnięte to z jesiennego sadzenia. Masz racje,że pędzone zakwitają wcześniej. Zazwyczaj pierwsze kwiaty pokazują się pod koniec czerwca.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janusz u mnie te od Ciebie już wypuściły . Większość moich też , tak że nie jest tak źle .
Mam nadzieję że zakwitną w czerwcu lub na początku lipca .
Genia
Mam nadzieję że zakwitną w czerwcu lub na początku lipca .
Genia
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janusz jak to dobrze że nam tak tłumaczysz i pokazujesz już coś miałam pytać a tu proszę mam
Ale i tak mam pytanie teraz jak są w domu w doniczkach niczym nie zasilać ? A jak jeszcze nic w niektórych nie widać to jest jeszcze szansa że coś się pokaże ?

-
- 200p
- Od: 29 cze 2009, o 00:32
Janusz paczka dzisiaj dotarła super zapakowana.Serdecznie dziękuję za gratisek.Na pewno w przyszłości skorzystam z możliwości kupna u Ciebie 

Miłośniczka wszystkich kwiatów
- drozd
GeniuDużo będzie zależało co przyniesie nam wiosna. W ub. roku jak wszystko było opóźnione. Kanny zakwitły dopiero w połowie lipca.
Gosiu Nie potrafię Ci odpowiedzieć czy jeszcze coś wyrośnie. Nie widziałem co sadziłaś. O ile kłącza były zielone i miały nawet mały kiełek to na pewno wyrośnie a jak kłącze było czarne to szkoda było sadzić- są zgniłe.
Elu. Dziękuję za wiadomość. W razie gdyby jakiś kiełek złamał się w czasie przesyłki bez obawy wyrośnie drugi mocniejszy tylko od razu posadź w doniczki. Polecam się na przyszłość.
Gosiu Nie potrafię Ci odpowiedzieć czy jeszcze coś wyrośnie. Nie widziałem co sadziłaś. O ile kłącza były zielone i miały nawet mały kiełek to na pewno wyrośnie a jak kłącze było czarne to szkoda było sadzić- są zgniłe.
Elu. Dziękuję za wiadomość. W razie gdyby jakiś kiełek złamał się w czasie przesyłki bez obawy wyrośnie drugi mocniejszy tylko od razu posadź w doniczki. Polecam się na przyszłość.
- gosia07
Janusz ja tak nieumiejętnie je dzieliłam pierwszy raz i z jednej karpy w niektórych doniczkach są w niektórych nie.Z 6 reklamówek mam w 12 doniczkach kiełki 

- drozd
Nie martw się to rośnie jak perz. Teraz tylko by miały ciepło i wilgoć i będą rosły.
- gosia07
A jeszcze takie pytanie na przyszłość ty pokazywałeś swoje karpy i one takie ładne czyściutkie.Ja jak je wykopywałam na jesieni do reklamówek to z całą bryłą ziemi no i tak były przechowywane więc jak przyszło do podziału to one były całe oklejone ziemią dlatego niektóre ciężko było dzielić tak naprawdę to w ogóle nie wiedziałam jak mam się do tego zabrać .Ja je powinnam chyba w wodzie wypłukać i dopiero dzielić?